Vali Ersin Yazıcı Türkçe’ye sahip çıkmaya davet etti

BALIKESİR VALİSİ ERSİN YAZICI TÜRKÇE’NİN ANADOLU’DA İLK KEZ DEVLET DİLİ OLARAK KABUL EDİLMESİNİN 743’NCÜ YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA VALİLİK BİNASINDA STANT HAZIRLATTI. VALİ ERSİN YAZICI 13 MAYIS 1277’DE KARAMANOĞLU MEHMET BEY’İN ANADOLU’DA İLK KEZ TÜRKÇEYİ DEVLET DİLİ OLARAK KABUL ETTİĞİNİ SÖYLEYEREK TÜRKÇE’NİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ.

Vali Ersin Yazıcı Türkçe’ye sahip çıkmaya davet etti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Türkçe’nin Anadolu’da ilk kez devlet dili olarak kabul edilmesinin 743’ncü yıldönümü dolayısıyla Valilik binasında stant hazırlattı. Vali Ersin Yazıcı 13 Mayıs 1277’de Karamanoğlu Mehmet Bey’in Anadolu’da ilk kez Türkçe’yi devlet dili olarak kabul ettiğini söyleyerek Türkçe’nin önemine değindi.

Türkçe’nin ilk kez resmi devlet dili olarak kabul edilişinin 743’ncü yılını kutlayan Vali Ersin Yazıcı Türkçe’ye sahip çıkılması gerektiğini belirterek, “Türk Dili, ortak bir vatan, ortak bir tarih ve milletimizi millet yapan kültürümüzü gelecek nesillere aktarabilecek en önemli unsurdur. Dünyanın en köklü ve en zengin dillerinden biri olan Türkçemizin 13 Mayıs 1277’de Karamanoğlu Mehmet Bey’in Fermanıyla Anadolu’da ilk kez devlet dili olarak kabul edilmesinin 743. yıldönümünü kutluyoruz. Milli değerlerimizin korunmasında, nesilden nesle aktarılmasında en etkili araçlardan biri olan Türkçemiz, hiç kuşkusuz en önemli kültürel mirasımızdır. Günümüzde Türkçe’nin eğitim ve öğretimini belirleyecek bütün kurumlar ve her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, dilimizin yabancı sözcüklerden arınması ve kullanılmaması hususunda büyük bir dikkat ve sorumluluk içerisinde olması gerektiğini düşünüyorum. Yabancı kelimelerle istila halinde olan dilimizi korumak her bir vatandaşın asli görevi olmalıdır. Dilimize, örfümüze, geleneğimize, Türkçemize sahip çıkmak vatan davasına sahip çıkmaktır” diye konuştu.

Vali Ersin Yazıcı Balıkesir Valiliği’nde kurulan ve üzerinde Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın “Türkçem benim ses bayrağım” dizelerinin bulunduğu kürsüde Türkçe Sözlük’ü inceledi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER