Burhaniye'de 10 Kasım

Burhaniye'de 10 Kasım

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83. yıldönümünde Burhaniye’de düzenlenen törenle anıldı. 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk töreniyle başladı. Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Mustafa Kıraç’ın Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından, siyasi parti ve derneklerin temsilcileri de Atatürk anıtına çelenklerini sundu.

“9’U 5 GEÇE HAYAT DURDU”

Çelenk töreni sonrası saatler 9:05’i gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk için 2 dakikalık siren sesinin ardından hayat adeta durdu. Tüm Burhaniye’de sirenlerin eşliğinde yapılan saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okundu. Sirenler Burhaniye’nin dört bir yanında hoparlörlerden duyulurken, halk araçlarından inerek ve evlerinin balkonunda Ata’sına saygı duruşuna geçti.

“ÖĞRENCİLER ATA’SINI ANDI”

Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen çelenk sunma töreninin ardından, Nadir Tolun Ortaokulu Salonu’nda öğrenciler bir proğramla Ata’sını anmaya devam etti. Günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı. Şiirler, Sinevizyon gösterisi, Atatürk ve Kurtuluş Destanı Orotoryosu gerçekleşti. Akabinde İlçemizde düzenlenen şiir, kompozisyon, resim yarışmalarında dereceye girenlere hediyeleri Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Garnizon Komutanı Mustafa Kıraç, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler tarafından verildi. Öğretmen ve öğrenciler Atatürk’ün sevdiği türküleri söyledi. İlçe Protokolünün resim sergisini gezmesi ile program son buldu.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2021, 23:38
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER