Burhaniye’de Uluslararası plaj voleybolu başladı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde uluslararası plaj voleybolu karşılaşmaları başladı.

Burhaniye’de Uluslararası plaj voleybolu başladı

Ören plajında 5 ülkeden, 18 erkek ve 17 kadın takımının katıldığı Pro Beach Tour Türkiye serisi karşılaşmaları bu gün tamamlanacak. 23-24-25 Haziran tarihlerinde de 6 Balkan ve Avrupa ülkesinden takımların katılacağı Balkan şampiyonası ile U-20 kadın ve erkek Türkiye Şampiyonası yapılacak.

 Burhaniye Ören Plajı Uluslararası Plaj Voleyboluna ev sahipliği yapıyor Pro Beach Tour Türkiye karşılaşmalarına 5 ülkeden toplam 35 takım katılıyor. 18 Erkek ve 17 kadın takımının katıldığı maçlar bu gün tamamlanırken, yarından Balkan Şampiyonası ve U-20  kadın erkek Türkiye Şampiyonaları da yarın başlayacak. Müsabakaların yöne tanıtımına katkı sağlayacağını anlatan Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor Şube Müdürü Uğur Baysal, “ Bu gün Burhaniye Ören sahillerinde Balkan Şampiyonası ve Pro Beach Tour ve aynı zamanda U-20 bayan ve erkek Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmak  üzere bulunuyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu ile Balkan Voleybol Ülkeleri Birliği Federasyonları ile ortaklaşa yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde 20-21-22 Haziran da Pro Beach Tour karşılaşmaları yapıyoruz.  23-24 Haziranda da ise Balkan Şampiyonasına start vereceğiz. Arkamızda gücünü hissettiğimiz Büyükşehir Belediye Bakanımızın önderliğinde Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün de katkıları ile bu organizasyonları yapıyoruz. Balıkesir’in bir spor şehri olduğunu Türkiye genelinde ve ulusal,  uluslararası arenalarda en iyi şekilde organizasyonlar yaparak bir nebzede  olsa şehrimize tanıtım katkısı sağlamayı hedefliyoruz” dedi. TVF Plaj ve Kar Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci de, “ Şu an Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Burhaniye Ören Plajındayız. Türkiye Voleybol Federasyonu Pro Beach Tour Türkiye serisi organizasyonunu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenliyoruz. Çok güzel bir organizasyon oluyor.  35 takım katıldı.18 erkek, 17 bayan takımı var. 5 ülkeden katılım var. Uluslararası bir organizasyon. İlk günü tamamladık. Yarınki final maçları ile organizasyonumuz son bulacak. Çok güzel maçlar oluyor. Final maçlarından sonra da Balkan Şampiyonamız başlıyor. 23 Haziranda başlayacak. 24 Haziranda Grup Maçları ile devam edecek. 25 Haziranda da Balkan Şampiyonası Finalleri oynanacak. Tüm maçlar, Türkiye Voleybol Federasyonunun YouTube  kanalında canlı olarak yayınlanacaktır.  Türkiye’ye bu maçlar iletilecek. Çok güzel maçlar bizi bekliyor. Balkan Şampiyonasında da  6 ülkeden değişik Avrupa ülkelerinden katılım söz konusu. Burhaniye Ören Plajına Uluslararası bir organizasyon getirdiğimiz için çok mutluyuz” dedi. İzleyicilerden Hamdi Mengi de, “ İlçemizde böyle güzel bir organizasyon tertip edenlere ilk önce teşekkür ederiz. Ama,  bu organizasyonda daha iyi tanıtım olabilirdi. Yerel yöneticilerimiz biraz daha ilgi gösterebilirdi. Seyirci anlamında daha güzel bir kalabalık seyirci olsaydı daha gazel olurdu. Böyle  uluslararası organizasyonların  daha sık olması, daha fazla katkı verilmesi için yerel yöneticilerden bunları bekliyoruz” dedi.

(Sefer Talay)

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2023, 16:26

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER