Burhaniyeli kadınlar çiniye merak sardı

Burhaniyeli kadınlar çiniye merak sardı

  Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, aralarında öğretmen,  avukat ve öğrencilerin de bulunduğu bir grup kadın, çiniciliğe merak sardı. Taylıeli Mahallesinde çini öğretmeni Ezgi Demir’in atölyesine katılan kadınlar yılbaşı öncesi tabak ve fincan süslemesi yaptı.

   Burhaniye’de Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen çini kursları ilgi görürken, Ezgi Demir’in öncülüğünde kırsal Taylıeli Mahallesinde düzenlenen atölye çalışması da ilgi gördü. Tabak ve fincan süslemesi yapan kadınlar, kursu katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, Ezgi Demir de, unutulmaya yüz tutmuş çini sanatını yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

RÖP. ÇİNİ ÖĞRETMENİ EZGİ DEMİR(3.28)” Çini unutulmaya yüz tutmuş sanatlar arasında yer alıyor. Bizde çevremizde bu etkinliklerle çiniyi yaygınlaştırmak için uğraşıyoruz. Bu atölyeleri zaman zaman tekrarlayacağız”

RÖP. KURSİYER ZEYNEP SUSMUŞ( 3.41)” Merhaba, İlk defa çini kursuna katılıyorum. Daha önce hiç katılmamıştım. Çini harika bir şeymiş, Burada gerçekten çok güzel ilgilendiler. Tam yılbaşı olduğunu hissettik. Her şey çok güzeldi”

RÖP. KURSİYER DİDEM AKBEY ERDİDAL( 3.54)” Ezgi h0camızın çini kursuna ben ilk defa katıldım. Burada olmaktan gayet mutluyum. Yapmış olduğum ürünü kızıma hediye olarak yaptım. Yeni yıl hediyesi olarak. İlçemizde böyle aktivitelerin olması çok mutluluk verici. Hafta sonunu güzel bir şekilde değerlendirmek ve kafa dağıtmak için bu tarz organizasyonların devamını diliyoruz”

(Sefer Talay)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER