Kadına yönelik şiddet masaya yatırıldı

Kadına yönelik şiddet masaya yatırıldı

Kaymakam İlyas Memiş'in başkanlığında kurum amirlerinin katılımıyla ülke geneliyle eş zamanlı olarak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Kadın Acil Destek(KADES) uygulamasının tanıtımına yönelik etkin kampanya düzenlenmesi, Elektronik Kelepçe uygulaması, Kadına el kalkamaz kampanyasında hedeflere ulaşılması, şiddet uygulamayana yönelik önleyici tedbir kararlarının uygulanması, Kadın konukevi açılması, adli destek v e mağdur hizmetleri biriminin tanıtımının yapılması ve farkındalığının arttırılması, EGEM ve JGK’nın kadına yönelik şiddetle mücadele birimlerinin kapasitesinin arttırılması, il ve ilçelerde yapılan aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele il koordinasyon, izleme, değerlendirme komisyonlarının daha sık toplanması ile ilgili toplantılara vaka bazlı gündem oluşturulması ve aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele çalışmalarında yürütülen kampanya ve oluşturulan içeriklerin yaygınlaştırılması gibi koruyucu ve önleyici tedbirler görüşüldü.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İlçe Emniyet Müdürü Metin Kartaş, İlçe Jandarma Komutanı V. Emir Sırakaya, Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Erbalaban, İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Faruk Gürkan Kendigelen, SYDV Müdürü Selçuk Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Akmeşe, Ayvalık Sosyal Hizmet Merkezi Sosyal Çalışmacı Nazmiye Avşar, Halk Eğitim Müdürü Turan Fırat Algün katıldı.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2022, 18:14

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER