EDREMİT SİYASET AKADEMİSİNDE KEYİFLİ SEMİNER

KATILIMCILAR KİMİ ZAMAN ZEYTİN TOPLADI, KİMİ ZAMAN ALKIŞ ÇALDI, KİMİ ZAMANDA GÜLMEKTEN KIRILDI

EDREMİT SİYASET AKADEMİSİNDE KEYİFLİ SEMİNER

- EDREMİT SİYASET AKADEMİSİNDE KEYİFLİ SEMİNER

- KATILIMCILAR KİMİ ZAMAN ZEYTİN TOPLADI, KİMİ ZAMAN ALKIŞ ÇALDI, KİMİ ZAMANDA GÜLMEKTEN KIRILDI

 

  Balıkesir Edremit ilçesinde düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi’ne konuşmacı olarak katılan Empati ve İletişim Enstitüsü Başkanı Burak Yilmaz, tatlı diliyle hem öğretirken, hem de katılanlara keyifli bir akşam yaşattı.

 Öğretmenevi’nde düzenlenen ve yüze yakın katılımcının katıldığı seminerde, empati ve iletişim kurallarını öğrendiler.

   “İletişim Becerileri; Çift Taraflı Eğitim” konularındaki bilgi ve deneyimlerini anlatan Yilmaz, ders içinde kimi zaman katılımcılara zeytin toplattı, kimi zaman alkış çaldırdı, kimi zamanda katılımcıları esprileri ile gülmekten kırdı geçirdi.

 Edremit Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisinin 2. hafta eğitimine konuk olan Yilmaz seminerde,  bilinen ancak unutulmaya yüz tutan değerlerini kendi üslubuyla başarı ile katılımcılara anlatması ile dikkat çekti.

 Yılmaz şunları söyledi: “İletişimin 4 kuralı vardır. Bunlardan birincisi kendin ile iletişime geçerek egolarını yenmek, ikincisi ise 24 saat online olan Allah ile iletişime geçmek, üçüncüsü çevre ile iletişim, dördüncüsü ise aile ile iletişimdir. Aksi halde “iletişim becerileri olmayan iletişimolur illlet- işim dedi.

 2 saati aşkın ve bir solukta geçen seminerde Burak Yilmaz, katılımcıları dikkatinin dağılmaması için kimi zaman camları açtı, kimi zaman ayağa kaldırıp eller yukarıda zeytin toplattı, kimi zaman ise alkış çaldırarak panelistlere pozitif enerji yükletti.

 Yabancı filmlerde dini inanışların ve ibadetlerin hep ön planda olduğunu söyleyen Burka Yilmaz, “ Bizim çocuğumuza onlar günah çıkarmayı, istavrozu öğretiyor. Peki biz onlara secde etmeyi dua etmeyi sorsak biliyorlar mı? Peki Kuzey ve Güney’de Kuzey’in dua yada namaz kıldığını yada başka dizilerde bu tür sahneleri hiç görüyormusunuz?”diye sorması dikkat çekti.

Aile reisinin ne erkek ne kadın ne de çocuklar olduğunu ifade eden Yilmaz, “Aile reisi televizyondur. Herkes programını televizyondaki diziye göre yapıyor. Kimseyi görmüyor. Eskiler bilirler. Elektrikler kesilince ne güzel, mecburiyetten aile arasında hoş sohbetler yapılırdı. Televizyonu kapatıp, çocuklarınıza, eşinizle ilgilenin. Her akşam 1 saatinizi ailenizle kitap okumak için ayırın. Siz ne yaparsanız çocuğunuz sizi örnek alır. Sigara içerseniz sigara içer, kitap okursanız kitap okur. O yüzden güzel alışkanlıklarla meşgul olun. Eşinize kulak verin, onu dinleyin, o da sizi dinlesin. Birbirinizle aile içinde iletişimde olun. Ona karşılıklı olarak sırtınızı değil, yüzünü dönün ve kalbinizi açın.”şeklinde konuştu.

 Çevre ile iletişimde kimsenin arkasından konuşamamak gerektiğini de söyleyen Yilmaz, “Şimdi dışarıda mangalda pişen pirzolayı eti ve onun en lezzetli yerinde yediğinizi düşünmenizi hayal etmenizi istiyorum. Tadı çok güzel değil mi? Şimdi de kardeşinizin etini yediğinizi düşünün, insanın arkasından konuşmak işte böyle bir şeydir. Şimdi konuşurmuşsunuz ?”ifadelerini kullandı.

 Zaman zaman slayt gösterilerin ilgi ile izlendiği seminer sonunda AK Parti İlçe Başkanı Avukat Harun Yüzüak, katılımlarından dolayı Empati ve İletişim Enstitüsü Başkanı Burak Yilmaz’a teşekkür ederek yöreye has zeytinyağı hediye etti. (İHA)

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2013, 17:41
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER