EDREMİT’TE ENGELLİLERİN ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ

KAMU HASTANELER BİRLİĞİ EDREMİT’TE YAŞAYAN BEDENSEL ENGELLİ VATANDAŞLARIN ULAŞIM İHTİYACINI KARŞILANMASI AMACIYLA, ASANSÖRLÜ BİR ARAÇ TAHSİS ETTİ

EDREMİT’TE ENGELLİLERİN ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ
- EDREMİT’TE ENGELLİLERİN ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ 
  - BALIKESİR KAMU HASTANELER BİRLİĞİ EDREMİT’TE YAŞAYAN BEDENSEL ENGELLİ VATANDAŞLARIN ULAŞIM İHTİYACINI KARŞILANMASI AMACIYLA, ASANSÖRLÜ BİR ARAÇ TAHSİS ETTİ
 Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği, Edremitli engellilerin taşınmasında kullanılması için tahsis ettiği araç ile özürlüler, ilçede çifte bayram sevinci yaşadı. 
  Edremit Devlet Hastanesi’ne tahsis edilen aracın arkasında bulunan asansör sayesinde tekerlekli sandalye kullanan engelliler, hiç kimsenin yardımı olmadan rahat bir şekilde araca binip, inebiliyor. Kelepçe sistemi sayesinde ise tekerlekli sandalye araç içerisinde sabit durabiliyor. Servis hizmetinde kullanılan özel yapım araç, 1 tekerlekli sandalye ve 1 refakatçi alabiliyor. Diğer zamanlarda kullanıldığı zaman ise şoför hariç 4 kişinin seyahat etmesine imkan veriyor.
  Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları kendi sıkıntıları olarak kabul ettiklerini belirterek, “Bedensel engellilerin en temel ihtiyaçlarının başında ulaşım geliyor. Kendilerinin sadece fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak değil, bunu kendilerinin sosyal hayatla da bütünleşmelerini sağlayıcı bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Herkesin yarın engelli olamayacağını kimse garanti edemez” şeklinde konuştu.
  Her türlü kolaylığın bulunduğu aracın diğer zamanlarda ise evde bakım hizmetinde kullanılacağını söyleyen Edremit Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. M. Atahan Gürkan Acar, “Engelli hastalarımızı gerektiği zaman aracımız evinden alarak getirip, tedavilerinin tamamlanması sonrası yeniden evlerine bırakacak. İlçemizdeki engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarını bir nebzede olsa azaltabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”ifadelerini kullandı.
  Öte yandan, bu hizmetten ilk yararlanan engelli 48 yaşındaki Lütfü Tiret, “Allah devletimize zeval vermesin, sağlıkta devrim yaşanıyor. Aracın tahsis edilmesinden dolayı emeği geçenlere minnettarız. Çifte bayram sevinci yaşıyoruz” dedi. (Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2013, 17:59
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER