EHEM'DE SERGİ COŞKUSU DEVAM EDİYOR

EHEM'DE SERGİ COŞKUSU DEVAM EDİYOR

EHEM'DE SERGİ COŞKUSU DEVAM EDİYOR
GÜRE'NİN YASSIÇALI MAHALLESİ'NDE 20 YIL SONRA İLK KEZ AÇILAN KURSLARIN YIL SONU SERGİLERİNDE BAYRAM SEVİNCİ YAŞANIRKEN, KURSİYELERİN EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ GÖZ KAMAŞTIRDI.
 
 Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 2011-2012 dönemi yılsonu sergi programını doğrultusunda  ikinci sergisini   törenle Güre Yassıçalı Mahallesinde  açtı.                            
 Açılış törenine Güre Belediye Başkanı Kamil Saka ve Belediye meclisi üyeleri, muhtar Mehmet Öğüt,  davetli köy muhtarları,  EHEM Müdürü İsmail Damar,   merkez müdür yardımcıları M. Halil Dikici, Mehmet Kundakçı, basın mensupları ve kalabalık bir davetli gurubu katıldı.
 Tören sunuculuğunu Sibel Mutlu’nun yaptığı sergi açılışında EHEM Müdürü İsmail Damar, “Güre Yassıçalı Mahallesi'nde uzun yıllar aradan sonra  açılmış olan Kırkyama, Seramik Hamur Çiçek ve Elde Kurdela İşi kurslarına ait yılsonu sergimize hoş geldiniz. Yöre insanımızın her yönüyle donanımlı hale gelebilmesi için çaba sarf ediyoruz. Özellikle belediyelerimiz ve muhtarlıklarımızla çok güzel ve özel bir zeminde işbirliğimiz artarak devam etmektedir.  gece gündüz demeden yıl boyunca hizmet veren bir eğitim kurumu olarak işin uzmanıyla ihtiyaç sahibini buluşturmanın hazzını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.   Beldemizde toplam 9 kurs açılmıştır. Bu kurslarımızdan 3 ü Yassıçalı Mahallemizde açılmış olup 36 kursiyere eğitim hizmeti verilmiştir. Ürünlerin ekonomiye kazandırılması önemlidir” dedi.  Belediye Başkanı Kamil Saka ve Mahalle Muhtarı    Mehmet Ögüt yaptıkları konuşmalarda verilen eğtim hizmetlerinin son derece anlamlı ve önemli olduğunu belirterek teşekkür ettiler. Belediye başkanı Kamil Saka “ Halk Eğitim Merkezimizin açtığı kurslarda kursiyerlerimizin ürettiği ürünler için satış stantlarının tahsis edileceğini ve ürünlerin satışıyla ekonomiye kazandırılmasının önemli olduğunu ve bu eğitim faaliyetlerinin artarak devam etmesi için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini belirtti.   Belge töreninin ardından sergi kurdelası  kesildi. El emeği göz nuru eserler ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.  Törende Yassıçalı  mahallesi muhtarlığınca katılımcılara mahalle halkının pişirdiği pilav ve ayran ikramı yapıldı. Yassıçalıda açılan kurslarda usta öğreticiler   Nezihe Özüberk Atalay, Aslı Dayı ve Songül Arslan  ‘n görev aldı. Yetkililer Yassıçalı Mahallesinde yaklaşık 20 yıl aradan sonra Halk Eğitimi Merkezince eğitim faaliyetlerinin başlatıldığını ve bundan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sergi 3 gün süreyle ziyarete açık kalacak

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2012, 11:32
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER