DEVELER KIRAN KIRANA GÜREŞTİ

DEVELER KIRAN KIRANA GÜREŞTİ

 Balıkesir’in Gömeç ilçesine bağlı Karaağaç beldesinde 3. Halk Oyunları, Zeytin ve Deve Güreşleri Festivali kapsamında düzenlenen güreşlerde büyük heyecan yaşanırken, tel örgüleri yıkan develer izleyicilerin üzerine gitti.
  Gömeç Kaymakamı İsmail Demir, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Balya Belediye Başkanı Dündar Cengiz, Karaağaç Belediye Başkanı Arif Efetekin, Bigadiç İskele Belediye Başkanı Ayhan Aşık ve yaklaşık 3 bin 500 güreş severin izlediği güreşlerde yaklaşık 100 deve arenaya çıktı. Karaağaç beldesindeki Tahsin Aydın Stadı’nda güneşli bir havada düzenlenen güreşler seyircileri doyurdu. Güneşli havada güreşi izleyen çok sayıdaki vatandaş kurdukları masalarda adeta piknik havası yaşadı.
  Kıran kırana geçen güreşlerde, görevliler bazı develeri ayırmakta zorluk çekerken, tel örgüleri yıkarak seyircilerin üzerine giden develer de korkuya neden oldu. Ezilme tehlikesi geçiren bazı vatandaşlar yeterli güvenlik önlemi alınmadığı iddiasıyla belediyeyi suçladı. Develer kıran kırana güreşirken zaman zaman deveciler arasında ufak tartışmalar da yaşandı.
  Güreşlere katkı sağlayan Karaağaç Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Özdemir ve Burhaniyeli eski dernek başkanı İbrahim Gör’e Gömeç Kaymakamı İsmail Demir ve Karaağaç Belediye Başkanı Arif Efetekin tarafından plaket verildi. Kaymakam İsmail Demir, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ve Karaağaç Belediye Başkanı Arif Efetekin tarafından dereceye giren develerin sahiplerine kupaları verildi.
  Deve güreşi geleneğini yaşatmaya kararlı olduklarını bildiren Belediye Başkanı Arif Efetekin, “Güreşleri çok güzel bir havada yapıyoruz. Bunun için güreşler çok güzel. Seyirci de çok. Biz bu geleneği devam ettiriyoruz. Bizden sonra gelenlerin de devam ettirmelerini istiyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi. Karaağaç Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Özdemir de, “Bu yıl deve güreşlerinin üçüncüsünü yapıyoruz. Güreşlere yaklaşık 100 deve katıldı. Çok güzel güreşler oluyor. Belediye başkanlarımızın desteği devam ettiği sürüce bu geleneği devam ettirmek istiyoruz” dedi. Burhaniye Deveciler Derneği yönetim kurulu üyesi  Murat Aydınlıgil de, “Körfezde 2 beldede ve bazı ilçelerimizde deve güreşi yapılmaktadır. Geçtiğimiz ay Burhaniye’de de güzel güreşler oldu. Geçtiğimiz hafta Palitköy’deki güreşler hava muhalefeti yüzünden yapılamadı. Bu gün, güzel havada güreşe doyduk” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2012, 21:43
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER