Karesi Belediye Başkanı Yılmaz’dan kutlama mesaji

Karesi Belediye Başkanı Yılmaz’dan kutlama mesaji

Malazgirt Zaferi ve Zafer Haftası nedeniyle mesaj yayınlayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Türklere Anadolu’nun kapısını açan Malazgirt Zaferi doğuşun, Anadolu topraklarının ‘vatan’ olarak yeniden tescillendiği Büyük Taarruz ise dirilişin destanıdır” dedi.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Malazgirt Zaferi’nin 946’ncı yıldönümü ve Zafer Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Türk Milleti’ne Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünü kutlayan Başkan Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi; “1071’de Malazgirt Zaferi ile birlikte Anadolu topraklarında birlik, beraberlik ve hoşgörünün tohumları atılmış; adil ve merhametli yönetim anlayışı ile tarihe geçen Sultan Alparslan önderliğinde de filizlenerek 7 iklim 4 kıtaya yayılmıştır. 1071’de Malazgirt’te kazanılan zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan yolun ilk adımı olmuştur. Nasıl ki Malazgirt Zaferi Türklere Anadolu’nun kapılarını açtıysa, 30 Ağustos’ta şanlı bir zafer ile sonuçlanan Büyük Taarruz da yok olma noktasına gelmiş olan bir milletin Anadolu topraklarını ‘vatan’ olarak yeniden tescillediği zaferdir. 30 Ağustos 1922’de Türk Milleti Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir"

“Aynı ruh ile mücadeleye devam”

Başkan Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: "Türk Milleti 1071 ve 1922’deki aynı ruh ile bugünde istiklal ve istikbaline sahip çıkmakta, “Anadolu bizimdir” diye haykırmaktadır. Malazgirt Zaferi’nin 946. yıldönümü ve 26 Temmuz 1922´de başlayarak ve 30 Ağustos´ta büyük bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ’un yıldönümünde Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum"

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2017, 20:33
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER