HAVRAN’IN ‘KADIN MUHTAR ADAYI GÜRDAN TOPÇU’

HAVRAN’IN ‘KADIN MUHTAR ADAYI GÜRDAN TOPÇU’

Balıkesir'in Havran ilçesi Camiikebir Mahallesinin ilk kadın adayı muhtarlık için mahallesinin yönetimine talip oldu. Camiikebir Mahallesi Muhtar Adayı Gürdan Topçu, “Havran’ın ilk kadın Muhtarı Emine Kelebekli’nin başarıları bana cesaret verdi” dedi.

 

Balıkesir'in Havran ilçesi Camiikebir Mahallesinin ilk kadın muhtar adayı mahallede ‘Gülden Hanım’ olarak bilinen Gürdan Topçu, Havran’ın geçtiğimiz dönemde Tekke Mahallesinde Muhtar olarak seçilen ilçenin ilk kadın Muhtarı Emine Kelebekli’nin başarılı muhtarlık yapmasının kendisine cesaret verdiğini,

Balıkesir'in Büyükşehir olması nedeniyle Havran ilçesinde bulunan 7 mahalle ile 27 köyde mahalle statüsüne geçmesi 34 mahalle muhtarlığı için yüzü geçen adayın çalışma yaptığı bilgisi verildi.

Havran Müzesi Sokağında ‘Meşhur Köfteci’ adı altında ilçede gazetecilikte yapan eşi İbrahim Topçu ile birlikte lokanta işletmeciliği yapan Camiikebir Mahallesi muhtar adayı Gürdan Topçu, Yönetimlere kadınların el atması ile artık her alanda ‘Taşların yerlerinden oynadığını’ ve iler ki dönemlerde Havran’da siyasetçi kadın sayısında da patlama olacağını ifade etti.

Muhtar seçildiğinde, Halk Eğitim merkezi ile birlikte KOSGEB ve AB Projelerinden yararlanıp ev hanımlarını üretim ve ticarete yönelik yeni meslekler yaratacağını, kadınların üretimleri ile ev ekonomilerine katkı sağlamaları için çalışacağını söyleyen Gürdan Topçu, Evlerdeki yaşlı ve hastalarla kendisinin yakından ilgileneceğine söz verdi.

“Mahallemde Muhtarlık binası yok. Bir Sağlık Personelinin de görev alacağı şekilde yapılacak olan Muhtarlık binasında halkın tedavileri ile ilgileneceğini, hastaneye götürme, ilaçlarını temin etme gibi hizmetleri bizzat kendim takip edeceğim” diyen kadın muhtar adayı Topçu, “ilçedeki 6 mahallede bulunan ‘Hayır Malzemeleri’ bizim mahallede yok. İlk olarak tabak, çanak, sini, kaşık, masa ve yeterli sayıda sandalye alıp mahalle halkımın hizmetine vereceğim. Bu malzemeler düğün, nişan ve ev hayırları gibi günlerde de ücretsiz kullanılacak” diye projelerini açıkladı.

Camiikebir Mahallesinin 500 hane ve 1600 seçmeni bulunduğunu açıklayan Topçu, her yıl Zeytin Hasadı sonunda zeytin üreticileri ve esnaf ile birlikte yemekli ‘Hasat Sonu Hayrı’ yapıp Edremit Körfezini davet edeceğinin bilgisini verdi.

Senede bir kez olmak üzere her sene ‘Mahallemizin Sorunlarına Çözüm Üretme Toplantısı’ yapacağını ifade eden Topçu, seçildiği takdirde Camiikebir Mahallesindeki tüm kadınları için Eğe gezisi düzenleyeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2014, 18:52
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER