KIZ ÇOCUKLARININ OKULLAŞMASI İÇİN EYLEM PLANI HAZIR

KIZ ÇOCUKLARININ OKULLAŞMASI İÇİN EYLEM PLANI HAZIR

Balıkesir’in Havran ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 10 Haziran 2010 tarih ve 2010/38 nolu genelgesi kapsamında özellikle ‘Ortaöğretimde Kız Çocuklarının Okullaşması’ ile ilgili komisyon toplantısı yapıldı eylem planı hazırlandı.
  Bugün saat 10.00’da Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Dalyancı başkanlığında yapılan toplantıya; Milli Eğitim Şube Müdürleri Hurşit Bal, Sezer Turan İnan, komisyonda yer alan, Mehmet Çalışır, Çok Programlı Lise Müdürü Nazım Yıldız, Kız Teknik Lisesi Müdürü Saliha Nazlı, Sekiz Eylül İ.Ö.O. Müdürü Turhan Gürgan, Seyitonbaşı İ.Ö.O. Müdürü Hüseyin Aydemir, Ali Çetinkaya İ.Ö.O. Müdürü Mustafa İçli, Şehit Eyüp Karataş İ.Ö.O. Müdürü Seyfullah Akkaya, Ermiş Soylu İ.Ö.O. Müdürü Ensar Karabacak, Kobaklar İ.Ö.O. Müdürü Nuri İnan ve rehber öğretmen Murat Ayan katıldı.
  İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Dalyancı toplantıda, “2010-2011 eğitim öğretim yılında Havran ilçemizde yaşayan kız çocuklarının; Ortaöğretime devamlarının sağlanabilmesi, ortaöğretime devam eden kız çocuklarının okul terklerinin önlenebilmesi ve ortaöğretimden mezun olup yüksek öğretime devam edebilecek durumda olan öğrencilerin tespit edilerek gereken desteğin verilebilmesi için, öngörülen çalışmaları yapmak üzere komisyonu oluşturulduğunu belirtti. Komisyonun yapacağı çalışmalar için Ortaöğretimde Kız Çocuklarının Okullaşması Eylem Planı hazırlandı.
  Hazırlanan eylem planında; Ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırdıktan sonra okulla ilişiği kesildiği tespit edilen öğrenci velilerini bilinçlendirmek için ekipler oluşturulması, bu ekiplerin muhtarlar ile işbirliği yaparak köylerde ve ilçe merkezinde konu ile ilgili velilere seminer vermesi, yapılan görüşmeler sonunda okula kayıtları sağlanan köy ve beldelerde oturan öğrencilerin ilçeye ulaşım durumlarının değerlendirilerek gerekli tedbirlerin alınması, her türlü tedbire rağmen okula gönderilmeyen kız çocuklarının listesini nedenlerini ve çözüm önerilerini içeren bir rapor hazırlaması yer alıyor.
  Tüm genç kızların eğitimli bireyler olarak sosyal ve ekonomik hayata kazandırılması için tüm çalışmaların titizlikle yerine getirileceğini söyleyen Dalyancı, öğrenci velilerinden kız çocuklarını okutmaları çağrısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2010, 21:40
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER