Edremit DEVA'dan Çelik istifa etti

Biz kimiz? diye soran DEVA'dan Edremit Belediye Başkan Adayı da olan Tevfik Çelik, istifa sebeplerini bir bir aşağıdaki gibi açıkladı.

Edremit DEVA'dan Çelik istifa etti

- Siyaseti dört yıl gibi bizce uzun olan bir süre yaptık.

- Seçmen nazarında kendimizi ifade etme noktasında yetersiz kaldığımızı yapılan seçimler sonucunda çok net gördük.

- Hem 2023 yılı genel seçimlerinde hemde 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde tercih olamadık, ülkemizin geleceği için fırsat olarak görülmedik.

- Bölge milletvekilimiz ile frekans yakalayamadık, uyumlu çalışamadık.

- Partimizin tüm maddi yükü üzerimizde idi, bugüne kadar bu yükü partimizi yüceltecek şekilde en iyisini yaparak gerçekleştirdik.

- İnsan kaynağımızı zenginleştiremedik. Bu noktada tercih olmayı beceremedik.

- Vatandaşımızın duymak istediği söylemler noktasında yetersiz kaldık.

- Özgürlükler konusunda ki güvenimizi, çabamızı ve mücadelemizi, ülkemizin kırmızı çizgileri noktasında gösteremedik.

- Siyaset Mühendislerinin kamuoyunda bizim için oluşturduğu olumsuz algıyı yıkmayı beceremedik.

- Parti vizyonundaki yöneticiler ve milletvekili tercihleri ahbap çavuş ilişkisinde yürüdü. Senelerce başka partilerde milletvekiliği ve bakanlık yapmış isimler, hiç başka tercih edilecek kişi yokmuş gibi yine tercih edilip milletvekili yapıldı. Aynı isimler genel başkan yardımcılığı kadrolarını işgal ediyorlar ve bu durum kimsede bir rahatsızlık oluşturmuyor.

- Edremit özelinde seçmen profili sol ve chp ağırlıklıdır. Burada sağ parti algımızla zaten işimiz çok zordu, iyi mücadele ettik. Ancak aldığımız sonuçlar bizi tatmin etmedi, gelecekte burada siyaset yapmamızın da doğru olmadığını bizlere gösterdi.

- Yerel Seçimlerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı çıkarmadık ve Chp Adayı Ahmet Akını destekledik. Seçimide Chp kazandı. Balıkesir milletvekilimiz, seçimi kazanan Ahmet Akına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu, bunu sosyal medyadan gördük ve öğrendik, böyle bir ziyaret planladık, sizde katılım sağlamak istermisiniz gibi bir davet almadık, milletvekilimiz dar bir kadroyla ziyaret gerçekleştirdi. Neden? Biz kimiz?

Bu ve benzeri sebepler ile arkadaşlarımızla istişare ederek partimizden istifa ettik.

Saygılarımla.

Tevfik Çelik

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2024, 18:12

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER