Burhaniye'de Çiftçi Hayrı 3 bin kişini buluşturdu

Burhaniye'de Çiftçi Hayrı 3 bin kişini buluşturdu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, çiftçi hayırları devam ederken, Sübeylidere kırsal mahallesinde düzenlenen çiftçi hayrı da 3 bin kişi buluşturdu. Hayırda,  mahalle camiinde rahmet ve bereket duaları yapılırken, vatandaşlara çeşit çeşit yemekler ikram edildi.

 İlçeye 11 kilometre uzaklıktaki Sübeylidere  mahallesinde Muhtar Rıza Önsöz’ın üncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar hayır için imece yaptı. Hayra ilce merkezi ve çevre köylerden yaklaşık 3 bin kişi katıldı, Köy meydanında kadınların hazırladığı kazanlar dolusu yemekler gençler tarafından servis edildi. Mahalle camiinde rahmet ve bereket duaları yapıldı. Hayra katılan  vatandaşlara namaz öncesi, sulu köfteden kuru fasulyeye kadar 9 çeşit yemek ikramı yapılırken, cami çıkışı da  hayır pilavı ve cacık servisi yapıldı  Mahalle muhtarı Rıza Önsöz, bu güne kadar Ramazanda iftar yemeklerinin  verildiğini  anlatırken, bundan böyle hayırların devam edeceğini söyledi. Konuklara teşekkür eden Sübeylidere muhtarı Rıza Önsüz, “ 9 çeşit yemeğimiz var. Sonra arkasından da pilav ikram ettik. Bu sene zeytin de iyi görünüyor. İnşallah, seneye hayrımızı geleneksel hale getireceğiz.  Daha iyisini yapmayı planlıyoruz. Bu sene acemilik yılımızdı. Daha önceleri Ramazan da iftar veriliyordu.  Bu sene ilk hayrımızı yaptık İnşallah. Seneye daha iyisini daha büyüğünü yapmayı planlıyoruz. .Allah, nasip ederse daha iyisini yapacağız. Yaklaşık 3 bin 4 bin filan katılım odu. Katılan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. İyi ki geldiler. İyi ki varlar” diye konuştu. Hayra katılan emekli bankacı Mustafa Karabıyık da, “ Hayırlar devam ediyor. Buranın geleneksel adetlerinden hayırlar insanları bir araya getiriyor. Birbirini görmeyenler görüyorlar. Bunların devam etmesini bekleriz”  dedi. Ramazan Daş ise,” Evet bu gün güzel bir gün Sübeylidere köyünde. Köy hayrı dediğimiz,  vatandaşların ortaklaşa tertip ettiği bir hayra geldik. Yemek pilav gibi ikramlarla  birlikte hem rahmet hem bereket duası yapıldı. Tabi bu hayırlar eskiden beri devam ediyor. Bu adetlerin güzel bir şekilde devam etmesi  arzumuzdur. Cenabı Allah devamını nasip etsin.. Allah devamını nasip etsin. Yapanlardan Allah razı olsun.”dedi.

Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara sayfalarımızı beğenerek aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

www.facebook.com/balikesirkorfezdehaber
https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.facebook.com/korfezdehaberajansi

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER