Biz Mersin'iz Mersin Türkiye'dir

Biz Mersin'iz Mersin Türkiye'dir

3. KÜLTÜRLER FESTİVALİ  BİZ MERSİN'İZ MERSİN TÜRKİYE'DİR.

USART "Uluslararası Kültür Sanat Topluluğu ve sağlık eko turizm derneği" Dernek olarak katılım sağladığımız. 

3. Mersin Kültürler Festivalini geride bıraktık. 01-06 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılan ve 6 gün devam eden festival farklı kültür ve geleneklerin buluşmasına sahne oldu.

“Biz Mersiniz Mersin Türkiye’dir” sloganıyla Mezitli ilçesi Galatasaray Meydanı’nda yapılan etkinliğe ilimizde bulunan çok sayıda yöre kültür ve hemşeri dernekleri katıldılar.

Derneklerin yörelerine özgü lezzetlerini ve folklorik özelliklerini sergiledikleri festival bir karnaval havasında gerçekleşti. 
Ayrıca Azerbaycan’dan Türkmenistan’dan ve Japonya’dan gelen guruplar da hem danslarımıza eşlik ettiler hem de kendilerine özgü danslarını sergilediler.

Mersin halkının yoğun ilgi gösterdiği bu festivalde, USART Dernek üyelerimizin eserlerine yer verdik. Sanatçılarımız.
 Esmeri Alev Ekebaş Datça'dan. Hasan Canel. Nejla Çağlar. Nimet Sarıbay. Irak Kerkük'ten Dr Nazahat Hamza. Sümeyya Bakır Gaziantep. Gülenay Karababa Aydın Germencik ten. Kendilerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 

Mersin’e değer kattığını düşündüğüm böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde öncülük eden Mersin Anadolu Bürokratlar ve İşadamları Derneğini ve tüm yöre, kültür ve hemşeri derneklerini kutluyorum.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyelerine de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Mersin adına daha nice böyle güzelliklerde buluşmayı diliyorum.
USART Dernek Başkanı/ Ressam Hülya Gülmez

HABER ESMERİ ALEV EKEBAŞ

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER