Reklamlarda, emeklilere banka transferi için şu kadara varan ücretlerle derken ücreti görürsünüz de varanını bankaya gitmeden göremezsiniz. Varan kısmında öylesine ödüllü düşüşler var ki, emekli zaten hayat pahalılığının yüzde üçyüz beşyüz artışlara varanındaki şaşkınlığını üzerinden atamamış, banka promosyonunun beklentili, mecburiyetli ödüllerine ulaşamadan daha baştan promosyonun yarısını kaybetmiş oluyor. Bankaya gidene kadar kendisinde kalan farkındalığını da bankaya gidince kaybediyor.
Ben de yıllar sonra emeklilik maaş bankamı artık değiştireyim istedim. Hatta emekli olunca emekli bankam aynı ilde kaldı ben emekliler için ucuz olacağını düşündüğüm başka illere gidince, gittiğim yerlerde de aynı bankanın başka şubesinde hesap açtırmak zorunda kalıyordum. Emekli olunca maaş çok çok fazla kesintiye uğruyor. Kredi çekmeden geçinmem imkansızdı. Şimdi ise kredi çekmek emekliler için hayal oldu ve geri ödemesini yapacak durumda değiliz. Ben kitap çıkarmak için de bir çocuğun harçlık biriktirmesi gibi ancak iki yılda kitap çıkarma ücreti biriktirebildim. Yani birilerinin iki günde lüks bir lokantada yanında tatlısı ve içeceği olmadan yediği yemek parasını ben emekli bir vatandaş olarak iki yılda biriktirebildim.
Yaşam mücadelesinin yorgunluğu içinde..
Emekli bankamdaki hesabımı kapatmadan diğerinde işlemler yapılamayacağı için hesabımı kapatmak üzere üstelik başka ilçeye taşınmış olan bu emekli bankama gittim.
Sıra bana geldi, ayaktayım. Çok genç bir görevli kadın bana siz oturun ben sizi çağıracağım dedi. Görevli, uzun telefon görüşmesinin ardından beni çağırdı. Emekli maaş hesabımı kapatmak istediğimi söylememle beraber kaşları çatılıp, yüz göz ifadesi birden limoni burukluğa dönüşen genç kadın bana, sizi şu arkadaşa gönderiyorum dedi. Gönderildiğim yere bakarken, kısa mesafede ulaşacağım noktada yaşayacağım uzun sorunları, dayatılacak çıkmazları tahmin ediyordum.
Diğer görevli kadın beni karşıladı. Bankadaki sözleşme sürem bitmediği için farkı ödeme işlemimi tamamladım. Hesapta kuruşlar var, onun da sıfırlanması gerekiyor hesabın kapanması için. Bir Ibana gönderin dedi görevli. Iban numarası yanımda yok deyince sevinir gibi oldu. Mobil kayıtlarda başka Iban vardı onu aniden hatırladım. Masraf ücreti alınır dedi. Alınması bir yana masraf ücreti de kuruşlu olduğu için mobilden çıkıp hesap makinesinden çıkarma işlemi yapmam gerekecek tabii.. Göndermeyi deneyim dedim. Mesai saatlerine rastladığı içinmiydi acaba şansıma ücretsiz eft yapmış oldum. Ve kuruşları göndererek hesabı sıfırladığıma sevinirken görevli bu sefer de bana 0 800'lü numarayı mutlaka aramanız gerekiyor dedi.
Allahh dedim, şenlik asıl şimdi
başlıyoor. Vıdı dıdı, vıdı vıdı, dıdııı... Şuraya, oraya, ordan oraya bağlan, aradaki müzikle sakinleş faslı.. Bire basın, yoksa ikiye.. HATA, HATAA.. Operatöre bağlanıyoruz...
Yanımda güvenlik sağ olsun devreye girdi konuşma bitmeden tuşa basın diyor. Ben de sözünü mü keseceğim yani. Evet, evet hanfendi, konuşma bitmeden basın tuşa.
Telefonumun karşısındaki görevliye, şunu bunu kapatmak istiyorsanız şu numaraya basın diye bana komut verildiğinde, kapanmasını istemediklerine, sizi anlamamış ya da numaraya dokunmanıza rağmen HATA uyarısı veriyor, yani hesap numaram veya mobil ya da mesaj vb bunların hepsini kapatmamak için HATA diyerek başka maddeye grçiyor.
Pes doğrusu!
HEPSİNİ KAPATIIN! HEPSİNİ KAPATIIN! İSTEMİYORUUM! Madem kayda da alınıyor, tekrar soruyorum size, hepsini kapattınız mıı?
Evet Emel hanım, evet hepsini kapattım..
Şükür ALLAHIM dedim tam bankanın kapısından çıkacağım, görevli kadın yanıma geldi ve Emel hanım hesap numaranızı tekrar açalım şimdi, SGK bir sonraki maaşınızı buraya yatırır, yeni bankanıza yetişmez işlemler dedi. Yan tarafındaki bilgisayar başındaki erkek görevliye de öyle değil mi diye sordu ve
o görevli de bana dönerek evet SGK, işlemler yetişmeyeceği için bir sonraki maaşınızı buraya
yatırmak ister dedi.
Merak etmeyin, onu hesaplayarak
geldim, dedim.
İkisinin de bana bakışı yorgun ve ben yorgun bıkkın, yılgın savaşçılar gibi..
Ara sıra seyyar mahalle esnafı da iş
yapsın diye ondan alış veriş yapmak istersin, biraz bakımlı birilerini gördüm mü bazıları fiyatta kandırmaya çalışıyor, yırtık parayı özellikle sana veriyor..
Bir kuralsızlık almış başını gidiyor.
Çok çalışarak zorluklarla bugünlere geldik.
Bari emeklilikte biraz rahat etseydik..
"Banka promosyonu"
Son zamanlarda emekliler için neredeyse yarış yapan çeşitli bankaların reklamlarında, banka promosyon ücretleri birden gözümüze çarpıyor.
Yayınlanma :
12.08.2025 12:01
Güncelleme
: 12.08.2025 12:01


Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: