EDREMİT EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ SENDİKASI YETKİLİLERİ YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

 EDREMİT EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ SENDİKASI YETKİLİLERİ YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Memur –Sen’ e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası Edremit Temsilciliği sendika üyesi idarecilerle değerlendirme toplantısında bir araya geldi.
Öğretmenevi’nde düzenlenen yemekli toplantıya ilçede görev yapan şube müdürü, okul müdürü ve müdür yardımcılarından oluşan ikisi bayan elli sendika üyesi yetkili katıldı.
Memur -Sen ve Eğitim Bir Sen ilçe yönetim kurulu başkanı İsmail Damar toplantıda, Kurucu genel başkanımız merhum Mehmet Akif İnan’ın öncülüğünde başlayan yolculuğumuz isimsiz birçok gönül erbabının özveri, fedakarlık ve gayretleriyle, gecesini gündüzüne katmasıyla bu günlere gelinmiş ve sendikamız eğitim iş kolunun en büyük sendikası olmuştur. Sendikamız sadece sayısal bir güç olmaktan öte, içerisinde barındırdığı, yeşerttiği, savunduğu değerleri ve üyeleriyle nitelikli bir güç haline gelmiştir. Çalışmalarında daima insanı ve değerleri merkeze almış, çok zor günlerden geçmiş hizmet sendikacılığını ilke edinmiş Eğitim-Bir-Sen her anlamda kimliği olan bir sendikadır.”
Damar, “Mehmet Akif İnan ve bir grup arkadaşının 14 Şubat 1992’de birlikte kurduğu sendikamız, geride bıraktığı 20 yılda; duruşu, ufku, misyonu ve vizyonuyla farkını ortaya koymuş, eğitim hizmet kolunda genel yetkiyi almakla kalmayıp Türkiye’nin en saygın ve en büyük sendikası haline gelmiştir. Sendikamız, sorunun bir parçası olarak yaşamaktansa, çözüme dair öneriler ortaya koyma düşüncesiyle çıktığı yolda; tenkit yerine teklif esaslı yaklaşımlar çözüm ortağı olmuştur. Eğitim çalışanlarının ekonomik sıkıntılardan arındırılarak, enerjilerini eğitim hizmetine yoğunlaştırabilmelerini sağlamak, eğitim ortamlarını hizmeti alan öğrenciye ve hizmet veren eğitim çalışanlarına yaraşır düzeye çıkarmak için örgütsel gücünü, birikimini yaptığı çalışmalarla ortaya koyan sendikamız, aynı zamanda özlük ve özgürlük mücadelesinin en önemli merkezi haline gelmiştir. Sendikamız bugüne kadar sorunların çözümünü meşru zeminlerde aramış, gerginlikten değil diyalogdan yana tavır takınmış krizlerden menfaat sağlamak yerine çözümün tarafı olmayı tercih etmiştir.”dedi
Sendikanın duruşu net, tavrı açık olduğunu da ifade eden Damar, “Son olarak sendikamız mevcut durumun değerlendirilmesi, var olan sorunların çözümü için, 2012 yılında yapılması planlanan çalışmaların yol haritasının çizilmesi amacıyla 11-12 Şubat’ta yapılan 21. Başkanlar Kurulu toplantısında, eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarına ilişkin istişarelerde bulunulmuş, önemli kararlar alınmış ve 20 maddeden oluşan sonuç bildirgesi yayınlanmıştır. Başta eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları olmak üzere, hak ve özgürlükler, sivilleşme, yeni anayasa, eğitim sisteminin ve eğitim kurumlarının alt yapısının iyileştirilmesi, değerler eğitimi, kamu kurumlarında ibadet ihtiyacının karşılanması için ortamların tahsisi, kılık ve kıyafet, 4/C li personelin kadroya geçirilmesi, kesintisiz eğitim dayatmasının kaldırılması, görevde yükselme, ek ders esaslarındaki çarpıklığın giderilmesi gibi konuları içeren bildirge son derece açık ve nettir. Toplantıya katılan üyelerimize, emek veren yönetim kurulumuzun değerli üyelerine ve değerli basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kısa süre içerisinde işyeri temsilcilerimizle de bir araya geleceğiz. şeklinde konuştu.
Atanur Kayhan, Orhan Yağmuroğulları, Nurullah Demir, Mustafa Erdemli, T.Fırat Algül, İsmail Yurdakul dan oluşan yönetim kurulunun tam kadro katıldığı toplantıda söz alan sendikanın Kadın Kolları Başkanı Nazan Özateş, Bayan meslektaşlarımıza yönelik çalışmaların önümüzdeki dönemde ivme kazanacağını her alanda olduğu gibi sendikal alanda da bayanların sesinin duyurulması ve etkinliklere katılmasının önemli olduğunu belirterek bu camiada olmaktan mutluyum elimden gelen gayreti sarf edeceğim şeklinde konuştu. Şube Müdürü Şaban Altınsuyu sendika olarak Edremit te eğitimdeki başarının daha da arttırılması için çaba gösterilmesini arzuladıklarını öğrencilerimize yönelik düzenlenecek kurslarda ve etütlerde eğitimci üyelerimizin gönüllü bir şekilde görev almasının önemli bir hizmet olacağını dile getirdi.
Toplantıda üyeler sendikal çalışmalarla ilgili görüş öneri ve tekliflerini dile getirdiler. Sendika temsilcileri, daha sonra gelecek dönemde gerçekleştirilecek sosyal ve kültürel etkinlikleri masaya yatırıldılar.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2012, 18:25
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER