7. AYVALIK ZEYTİN HASAT ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR

7. AYVALIK ZEYTİN HASAT ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bu yıl 7. si düzenlenecek olan Ayvalık Zeytin Hasat Günleri’ ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanına kurulacak Ayvalık Zeytinyağı Pazarı ile start alıyor.
Ayvalık Ticaret Odası ile Ayvalık Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Hasat Günlerinin 21–22–23 Ekim tarihlerinde yapılacağı belirtilirken, Zeytin Pazarı’nda 23 firmanın katılımıyla 2.40 yüksekliğinde 2,5X4 metre ebatlarında kurulacak 36 standın etkinliklere katılacak olan konuklar ve halk tarafından ziyaret edileceği belirtildi.
Açılışta, Ayvalık Ticaret Odası tarafından 1 ton sardalye balığının, zeytinyağında kızartılarak ekmek arasında dağıtılacağı kaydedilirken,  etkinlikler kapsamında son yıllarda Ayvalık bölgesinde zeytin ağaçlarında görülen hastalıkların çözümleri ve tedavileri ile ilgili Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma bölümünden Prof. Dr. Necip Tosunun ilçedeki müstahsillere ATO toplantı salonunda bir sunum yapacağı kaydediliyor.
Ayvalık Zeytin Hasat Günleri etkinliklerinin ikinci günü olan 22 Ekim Cumartesi etabında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile ilçeye bağlı Mutluköy yolunda bulunan Ayvalık Ziraat Odasına ait Zeytin Bahçesinde bu yılki Zeytin Hasatı’nın başlatılacağı belirtiliyor.
Aynı gün, İsmet İnönü Kültür Merkezinde halka açık olan ‘Zeytinyağının İç ve Dış Pazardaki Sorunları ve Hedefleri’ konulu panelde açılış konuşmasını TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlunun yapacağı öğrenilirken, söz konusu panelde, Uluslar arası Zeytinyağı Konseyi İcra Direktörü Jean Lois Barjol,  Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Komitesi Başkanı Dr. Mustafa Tan, Uluslar arası Zeytinyağı Konseyi Tanıtım Şefi Ender Gündüz ve Zeytinyağı Üreticisi- İşletmeci Ahmet Sucunun panelist olarak katılacağı öğrenildi.
Ayvalık Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen 7. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri’ kapsamında ayrıca Zeytinyağı Pazarında Prof. Filiz Ali’nin kitap sunumu, Karagöz Sanatevi’nde  Heykeltıraş Sakine Özkan’ın Heykel Sergisi, Tarlakuşu Gurmeko’da Gülseren Kayalı’nın resim sergisi, Ayvalık Belediyesin ait Fuaye Sanat Galerisinde Ülkü Cılızoğlu ve Öncü Kadınlarımız resim sergisi, Turna Sanat Galerisinde Teoman Manacıoğlu fotoğraf, Fügen Leman ve Metin Benek karma resim sergisi, Butik Otel Sızmahanda Banu Bölükbaşı Mumcunun seramik sergisi, Muhip Özyiğit Kültür ve Sanat Merkezinde  Sabriye Çelik resim, Mehmet Karaarslan seramik sergileri gibi sanatsal aktivitelerinin program dahilinde olduğu belirtildi.
 
ZEYTİN HASAT GÜNLERİNİN BU YILKİ TEMASI, ‘ZEYTİNİMİ SEVİYORUM’
Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, önceki gün ATO toplantı salonunda yaptığı basın toplantısında, 7. Ayvalık Zeytin Hasat Günlerinin programıyla ilgili bilgi verirken, bu yılki Zeytin Hasat Etkinliklerinin ana temasının ‘Zeytinimi Seviyorum’ başlığını taşıdığını vurguladı.
Gençer, her yıl düzenlenen Hasat etkinliklerini düzenlemekte ki amaçlarının; Ülke genelinde zeytinyağı tüketiminin artması, Ayvalık Zeytinyağının tanıtımı ve Ayvalık’ın sonbahar aylarında da turizm alanında gezilip, görülebilecek bir yer olduğu yönünde tanıtımına katkı sağlamak olduğunun altını çizdi.
 
DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
ATO Başkanı Rahmi Gençer, “Bu yılki hasat günleri etkinliklerimizin en önemli konukları TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile Uluslar arası Zeytinyağı Konseyi İcra Direktörü Sayın Jean Lois Barjol’un da katılması etkinliklerimiz ve zeytinyağının geleceği ile ilgili yapılacak çalışmalar için büyük önem taşımaktadır. Bu etkinliklerimize Kanada’dan da 2 gurme şefinin katılacak olması zeytinyağımızın tanıtımına ayrıca ciddi bir katkı sağlayacaktır. Bu yılki etkinliklerimiz için Ayvalık’a yaklaşık 2 bin kişinin katılmasını bekliyoruz. Gelen konuklarımızın arasında her yıl olduğu gibi bu yılda ülkemizin en büyük medya kuruluşlarının ünlü isimleri ile ünlü gazetecilerden oluşacak yaklaşık 60 kişilik bir heyeti de ağırlayacağız” diye konuştu.
Gençer, 7.Ayvalık Zeytin Hasat Günleri etkinliklerine omuz veren Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbantın yanı sıra etkinlik programı içerisinde sanatsal faaliyetleri organize eden Aysel Namlı ile Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Yusuf Şen ve yönetim kurulu arkadaşlarıyla, tüm sponsor firmalara katkılarından dolayı teşekkür etmeyi de ihmal etmeyerek, 7. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri etkinliğine tüm halkı davet etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2011, 18:07
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER