AYVALIK’TA 3 OKUL AKILLI TAHTA İLE BULUŞTU

AYVALIK’TA 3 OKUL AKILLI TAHTA İLE BULUŞTU

 Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığının ‘Fatih Projesi’ kapsamında,  okullarda akıllı yazı tahtası olarak nitelendirilen 58 etkileşimli yazı tahtası monte edilmeye başlandı.
  Ayvalık’ta ilk etapta; Atatürk, Rahim Usta ve Anadolu Lisesi olmak üzere 3 okula monte edilmeye başlanan akıllı tahtaların, yeni ders yılı ile birlikte eğitim ve öğretime hizmet vermeye başlayacağı öğrenildi. Okulların yeni eğitim yılına başlayana kadar sistemin alt yapısı da fiber optik kablolarında döşenmesiyle bu yıl ilk kez akıllı tahta uygulaması başlanacağını kaydeden Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tümen, tanesinin 4 bin lira olduğunu kaydettiği etkileşimli yazı tahtalarının yeni ders yılında eğitim görecek olan öğrenciler için devrim niteliğinde olduğunu vurgulayarak, akıllı tahta ile anlatılan konuların, görsel malzemelerle destekleneceğini ve bu sayede öğrenimin daha da kolaylaşacağının altını çizdi.
  Defter, kitap, silgi, kara tahta gibi araç gereçlerin kademeli olarak öğrencinin hayatından yavaş yavaş çıkarak, bu eğitim malzemelerinin yerini her öğrencide olacak el bilgisayarları olan tabletlerin alacağını kaydeden Tümen, “Öğretmenlerimizin akıllı tahtaları sahiplenmesi ve bu yazı tahtalarının kullanımının içselleşmesi adına projenin başarılı olmasında büyük bir önem taşımaktadır. Öğretmen dostu bir dizayna sahip olan etkileşimli yazı tahtaları aynı zamanda, klasik kara tahta olarak adlandırdığımız tebeşirli yazı tahtası olarak ve gerektiğinde mürekkepli markör kalemlerle de yazı yazılmasına olanak verecektir” dedi. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında Türkiye genelinde 3 bin 657 okulda yapılmaya başlanan akıllı tahta sisteminin öğrencilerle buluşacağının altını çizen Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tümen, her öğretmene birer laptop bilgisayarların verileceği yeni sistemle, gerektiğinde konferans eğitimi ve merkezi sınavlarında yapılabilmesinin mümkün olduğunu kaydetti.
  Akıllı Tahtalarla ilgili basın mensuplarına bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Tümen, etkileşimli tahtalarla ilgili olarak Anadolu, Atatürk ve Rahim Usta Liselerinin müdürlerini Afyonkarahisar’a bağlı Sandıklı ilçesinde seminere gönderdiklerini ve önümüzdeki günlerde bu seminerin, bu okullardaki öğretmenlere de verileceğini anlattı.
 
TÜRKİYE GENELİNDE 85 BİN AKILLI TAHTA ÖĞRENCİLERLE BULUŞACAK
  Beraberinde bulunan Ayvalık Anadolu Lisesi Müdürü Veli Tuncay ile birlikte  basın mensuplarını bilgilendiren Ali Tümen, Türkiye genelinde 85 bin akıllı tahtanın öğrencilerle buluşmaya hazırlandığını vurgulayarak, “Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bunca büyük masraflar sadece geleceğimiz olan öğrencilerimizin daha başarılı olması amacını taşıyor. Ben de öğrencilerimden SBS, YGS ve LYS gibi sınavlarda Ayvalık’ımızın yüzakı olabilecekleri dereceleri bekliyorum. İlçemizde eğitim ve öğretim alanında bizlere büyük desteklerde bulunan eski bir eğitimci Ayvalık Kaymakamımız Sayın Nihat Nalbant’a da şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
  Okul öncesi ve ilköğretim okullarının 1. sınıf öğrencilerinin eğitim ve öğretime hazırlanmasının 10 -14 Eylül tarihlerinde başlayacağını belirten Tümen, “Bunun dışında 1. Kanaat dönemi 17 Eylül tarihinde başlayıp ve 25 Ocak 2013 tarihinde sona erecektir. Yarıyıl tatilini 28 Ocak ile 08 Şubat döneminde yapacak olan öğrencilerimiz için 2. Kanaat dönemi ise 11 Şubat 2013 tarihinde başlayarak, 14 Haziran 2013 tarihine kadar sürecektir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2012, 01:00
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER