Ayvalık’ta 69 göçmen

Ayvalık’ta 69 göçmen

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, iki ayrı operasyonla yasadışı yollara Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isterken, Yunan unsurlarınca lastik botları patlatılarak Türk karasularına itilen 47 göçmen kurtarılırken, bir başka operasyonda ise 22 göçmen yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan sabah saatlerinde gerçekleştirilen ilk operasyonda; Ayvalık açıklarında lastik bot içerisinde bir grup göçmenin bulunduğu bilgisiyle hemen harekete geçen Sahil Güvenlik Gemisi TCSG-84 ile  KB-4510 botu Yunanistan unsurlarınca lastik botları patlatılarak Türk karasularına itilen 22 göçmeni kurtardı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin Ayvalık açıklarında yaptıkları ikinci operasyonda ise; Midilli Adası’na gitmekte olan içinde 47 göçmenin bulunduğu lastik bot durdurularak, göçmenler ele geçirildi.

Her iki operasyonda kurtarılan 69 göçmen, Ayvalık’ın Cunda Adası’nda bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na getirildi. Burada yiyecek, giyim eşyası, ilaç ve tıbbi malzeme gibi insani yardımların yapıldığı göçmenler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 69 göçmenin, Balıkesir İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderilmesi bekleniyor.

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2023, 11:10

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER