24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik  unvanının verildiği 
24 Kasım Öğretmenler Günü, Avlu Kongre Merkezinde düzenlenen program ile kutlandı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kutlama mesajı okundu. Program daha sonra, aday öğretmenler adına söz alan Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Fevzi Yetişir, kıdemli öğretmen Ermişler Cumhuriyet Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nadir Dirik ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın günün anlamına ilişkin konuşmalarıyla devam etti. 

Programda konuşan Vali İsmail Ustaoğlu “Hepimizin hayatına dokunan, bize yol gösteren, zor zamanlarımızda elimizden tutan bir öğretmenimiz muhakkak vardır. Bugün hangi konumda olursak olalım her birimiz üzerimizde hakkı olan öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla hatırlıyoruz. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” buyuran bir medeniyetin mensupları olarak, ne yaparsak yapalım öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyeceğimizin farkındayız. Ömrünü öğrenmeye, öğretmeye, vatanına, milletine, değerlerine bağlı nitelikli nesiller yetiştirmeye adamış bir öğretmenin hakkı asla ödenmez.” diye konuştu.

Ustaoğlu, “Nesiller Ne Kadar İyi Yetiştirilirse Geleceğimiz de o kadar güçlü olacaktır”

İdealini ve heyecanını daima taze tutan, kendini her zaman yenileyen öğretmenler sayesinde ülkenmizin her alanda kalkındığını ve Cumhuriyetin 100 üncü yılına ulaştığını sözlerine ekleyen Ustaoğlu, “Mum gibi eriyerek etrafına ışık 5saçan; Şeyh Edebali, Şems-i Tebrizi, Taptuk Emre, Muslihittin Ağa, Molla Gürani, Akşemsettin gibi hocalardan, âlimlerden; Osman Gazi, Mevlana, Yunus Emre, Mimar Sinan, Fatih Sultan Mehmet’ler yetişti. Geleceğimizi tasarlayan bu iradenin en temel unsuru olan öğretmenler, tarihimizin her döneminde büyük kıymet ifade etmiştir. Onun içindir ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diyerek öğretmenlere olan güvenini, inancını ifade etmiştir. Diğer yandan “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı ise öğretmenlerdir.” sözüyle öğretmenlik mesleğinin kutsallığını ve millet olma bilincindeki önemini vurgulamış ve geleceği de onlara emanet etmiştir. Nesiller ne kadar iyi yetiştirilirse geleceğimiz de o kadar güçlü olacaktır.” ifadelerine yer verdi. 

Vali Ustaoğlu, “Geleceğin Mimarı Öğretmenlerin Her Zaan Yanlarındayız”

Eğitim adına yapılan her çalışmanın; devletin ve milletimizin kaderini doğrudan ilgilendirdiğini ve etkilediğini vurgulayan Ustaoğlu, “Türkiye vizyonuna yakışır bir biçimde inşallah büyük Türkiye’nin mimarları olan öğretmenlerimizin her zaman yanlarında olmayı sürdüreceğiz.. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarınızda da bu şuurda olacağınıza yürekten inanıyorum. Çocuklarımızın ve gençlerimizin vatanına ve ülkesine bağlı yetiştirilmesinde, gösterdiğiniz özveri ve emeğe ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle, ülkemizin her bir köşesinde görevini fedakârca ifa eden öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.
Görevlerini hakkıyla yerine getirmiş, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmiş, bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize de fedakârlıkları için teşekkür ediyor, sağlıklı, hayırlı, mutlu ömürler temenni ediyorum. Görevi başında şehit olan dar-ül bekaya uğurladığımız tüm öğretmenlerimizi, eğitim-öğretim camiamızın güzide neferlerini burada tekrar rahmetle yâd ediyorum.” şeklinde ifade etti. 

Konuşmaların ardından devam eden programda emekli öğretmenleri temsilen altı öğretmene  “Hizmet Şeref Belgesi” ve 24 Kasım Öğretmenler günü kapsamında düzenlenen sportif, kültürel ve sanatsal etkinlik ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ise ödülleri verildi. 

Öğretmenlik mesleğine yeni başlayarak “Öğretmenlik Mesleğine Giriş” Yeminlerini program kapsamında sahnede gerçekleştiren aday öğretmenler heyecanlı dakikalar yaşadı. Daha sonra İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı oratoryo beğeniyle izlendi.

Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara sayfalarımızı beğenerek aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2023, 15:59

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER