Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 12.01.2024

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 12.01.2024

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğümü görevlilerince;
09.01.2024 tarihinde 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi kapsamında "İncinebilir Yol Kullanıcılarına Yönelik" olarak;
        Şehit Mesut YAĞAN Anaokulunda eğitim gören 85 öğrencimize Trafik eğitimi verilmiştir.

        Geleceğimizin emaneti çocuklarımızın trafik bilincinin oluşturulması amacıyla, bilgilendirme faaliyetlerine aralıksız olarak devam edilmektedir.

-------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Edremit Narkotik birimlerimizce saha çalışması üzerine Edremit ilçesinde bir adrese yönelik yapılan operasyonda 1.455 adet sentetik ecza hap ele geçirilmiştir.

        Konuyla ilgili yakalanan (2) şüpheli şahıs Tutuklanmıştır.

        Zehir tacirlerinin yakalanmasına yönelik mücadeleye aralıksız olarak devam edilmektedir.

-----------------------------------------------------------

Balıkesir ili, Marmara ilçesi, Avşa Adası, Deniz Mahallesi Çiftlik Mevkiinde 25 Aralık 2023 tarihinde K.N.B. (E-59 Yaş), ve Z.Ç. (E-70 Yaş) ile, yurtdışında yaşayan G.A. (K-52 Yaş) isimli şahıslara ait (3) yazlık evde 06 Ocak 2024 tarihinde meydana gelen Evden Hırsızlık olaylarının bildirilmesi üzerine il ve Marmara ilçe Jandarma Komutanlıklarına ait özel ekipler oluşturulmuştur.

        Olay mahallinde yapılan araştırmalar, kamera incelemeleri ve istihbari çalışmalar neticesinde, B.B.A, (Erkek 34 yaş) M.M. (Erkek 46 yaş) ve M.Ç. (Erkek 16 yaş) isimli şahısların olayların şüphelileri oldukları tespit edilmiştir.

        Olay şüphelileri yakalanarak Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda gözaltına alınmış ve şüpheliler B.B.A ve M.M isimli şahısların ev, işyeri ve eklentilerinde yapılan aramalar neticesinde yazlık evlerden çalınan malzemeler bulunarak sahiplerine teslim edilmiş olup, çalınan malzemelerle birlikte;

  • (6.85) gram Esrar,
  • (1.35) gram Metamfetamin,
  • tabaka içerisinde Esrar tohumu ile
  • uyuşturucu madde içiminde kullanılan (2) adet payp olarak tabir edilen malzeme,
  • (1) bir adet hassas terazi ve
  • uyuşturucu madde içmekte kullanılan çeşitli filtre malzemeler ele geçirilmiştir.

        Şüpheli şahıslar 09 Ocak 2024 tarihinde Adli Makamlara sevk edilmiştir.

        Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

----------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçundan hakkında yakalama kararı bulunan (1) şüpheli Balıkesir ili Susurluk ilçesi Göbel mahallesinde 09 Ocak 2024 tarihinde yapılan operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alınmış olup, adli işlemlerine başlanmıştır.

        Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

----------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, 01-10 Ocak 2024 tarihleri arasında Balıkesir İl genelinde sorumluluk bölgemizde yaşayan ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulamayan can dostlarımız olan sokak hayvanlarını besleme faaliyeti icra edilmiştir.

        (20) İlçede (339) personel ile icra edilen faaliyetlerde; (1050) köpek, (730) kedi olmak üzere (1780) can dostumuz beslenmiştir.

--------------------------------------------------------------

Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerimizce yapılan istihbari çalışmalarda uyuşturucu uyarıcı madde sattığı bilgisi alınan Duygu N.(1986 Gemlik Doğumlu) isimli şahıs 09.01.2024 günü saat 22.45 sıralarında otogarda durdurulmuş, yapılan üst aramasında;

  • 64 adet sentetik ecza ve 
  • 1,5 gram metamfetamin ele geçirilmiştir. 

        Ayrıca şahsın işyerinde yapılan aramalarda; 

  • 5520 adet makarona basılı tek dal sigara,
  • 16 kilo 680 gram açık tütün ele geçirilmiş olup şüpheli şahıs hakkında gerekli adli tahkikata başlanılmıştır.

       Uyuşturucu madde satıcılığı yapanlar ve suçlularla mücadelemiz aralıksız devam etmektedir.


---------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca; sorumluluk alanımızda bulunan mahalle yollarında motosiklet sürücülerinin trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, trafik kazalarını en aza indirmek maksadıyla, 10 Ocak 2024 tarihinde "Motosiklet ve Motorlu Bisiklet Araçlarına Yönelik Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

        Yapılan denetimler sonucunda (410) araç kontrol edilmiştir.

------------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Karesi ilçesinde uyuşturucu madde imal ve ticareti suçu işlediği tespit edilen (3) şüpheliye ait araçta 10 Ocak 2024 günü icra edilen operasyonel faaliyet sonucu;

  • (104) adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirilmiştir.

        Olaya karışan (3) şüpheli yakalanarak haklarında adli işlem başlatılmıştır.

        Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

---------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü personellerince;
11.01.2023 tarihinde 11.00 - 12.00 saatleri arasında Edremit İlçesinde bulunan Özel Altınoluk Sağlıklı Yaşam Huzurevi ve Yaşlı Bakımevi Merkezi sakinlerine ve çalışanlarına olmak üzere toplam 23 yetişkin bireye yönelik Karayolu Eylem Planı kapsamında Trafik Eğitimi verilerek huzurevi ziyaretinde bulunulmuştur.

        Trafik kazalarının azaltılması, olası kazaların ölümle sonuçlanmasının önlenmesi maksadıyla kontrol, denetleme ve bilgilendirme faaliyetlerimiz devam etmektedir.

--------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce 11 Ocak 2024 günü; 21.30-23.00 saatleri arasında "Milli Güvenlik, genel sağlık ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesi, şüpheliler ile aranan şahısların yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine" yönelik olarak;

        Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerlerinde (Açık alkol satış ve sunum yapan tüm içkili yerler, Dernek ve Kurum Lokalleri, Sosyal Tesisler, Kafe, Kafeterya, Kahvehane, Kıraathane, Elektronik Oyun Yerleri) ve Mahalle, Cadde, Sokak, Park ve Meydanlar ile yoğun olan farklı Trafik noktalarda olmak üzere Merkez ve tüm İlçeleri ile ilimiz genelinde (110) ekip (435) personelin katılımıyla yapılan Asayiş ve Trafik Huzur Uygulamasında;   

        Asayiş Yönünden (3587) şahıs sorgulanmış,

  • (1) Şahıs "Basit yaralama-(2.280 TL kesinleşmiş para cezası)",
  • (2) şahıs "Çocuğun cinsel istismarı-(1 ifade, 1 ilamat)",
  • (1) şahıs "Konut dokunulmazlığını ihlal-(ilamat)",
  • (1) şahıs "Karşılıksız yaralanma-(ifade)",
  • (2) şahıs "Hırsızlık -(ifade)",
  • (1) şahıs "Hakaret -(ifade)",
  • (2) şahıs "Tehdit -(ifade)",
  • (1) şahıs "Hakkı olmayan yere tecavüz etme-(ifade)",
  • (1) şahıs "Banka veya kredi kartının kötüye kullanılması -(ifade)",
  • (1) şahıs "Kayıp-(ifade)",
  • (9) Şahıs "Yoklama Kaçağı/Bakaya" olmak üzere (22) Aranan şahıs yakalanmıştır.

        Yapılan kontrollerde; 

  • (1) şahıstan  "2.18 gram Metamfetamin uyuşturucu madde " elde edilerek "TCK:191" suçundan,
  • (1) şahıstan  "14.31 gram Metamfetamin uyuşturucu madde " elde edilerek "TCK:191" suçundan,
  • (1) şahıstan  "12 gram Metamfetamin uyuşturucu madde " elde edilerek "TCK:191" suçundan,
  • (1) şahıstan  "8.11 gram sentetik kannobinoid (bonzai) uyuşturucu" elde edilerek "TCK:191" suçundan olmak üzere (4) şahıs hakkında "Adli" işlem yapılmıştır.

  • (1) şahsa "Kapalı alanda tütün mamülleri tüketme" 5326 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan  977 TL,
  • (1) şahıstan "1 adet ruhsatsız av tüfeği ile 12  adet kartuş" elde edilerek haklarında "2521 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçundan olmak üzere (2) şahıs hakkında "İdari" işlem yapılmıştır.

        (353) Umuma Açık yer, Park, Bahçe, Meydan, Alan, Metruk yerler denetlenmiş ve kontrol edilmiş, (1) işyeri hakkında "Kapalı alanda tütün mamulleri tüketme" 4207 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan "İdari" işlem yapılmıştır.

        Trafik Yönünden (1.218) Araç denetlenmiş,

  • (87) Araç sürücüsüne 313.012 TL tutarında idari para cezası uygulanmış,
  • (21) Araç trafikten men edilmiştir.

        Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması için tüm gücümüzle çalışmalarımız devam etmektedir.

-----------------------------------------------------------------------------

Gönen İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Narkotik Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 11.01.2024 günü yaptıkları ortak çalışmalar neticesinde;
        Gönen Kurtuluş mahallesi Şener Uğur Sokakta bulunan bir adreste gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında alınan karara istinaden yapılan ikamet aramasında yaklaşık 10-12 gram metanfetamin tabir edilen uyuşturucu madde,

        Takipli olarak durdurulan bir araçta yapılan aramalarda 61 gram Sentetik Kannabinoid (Bonzai) maddesi  ele geçirilmiştir.


        Konularla ilgili olarak 4 şüpheli şahıs hakkında gerekli tahkikata başlanılmıştır.

        Zehir tacirlerinin yakalanmasına yönelik mücadeleye aralıksız olarak devam edilmektedir.

----------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, sorumluluk alanımızda bulunan karayollarında yakın takip, drift, birbiri ardına şerit değiştirme, öndeki aracı hatalı sollama gibi agresif davranışlarda bulunan sürücülere yönelik olarak 11 Ocak 2024 tarihinde "Agresif Sürücü Davranışlarının Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

        Yapılan denetimler sonucunda (1.764) araç kontrol edilmiştir.

-------------------------------------------------------------------------------

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2024, 15:22

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER