Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 27.01.2024

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 27.01.2024

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğümüz Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce Sürücü ve yolcularda trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırarak trafik güvenliğine katkı sağlamak amacıyla 22-26 Ocak 2024 tarihleri arasında Balıkesir - Bursa yolu üzerinde Susurluk İstasyon Amirliği önündeki Yaşam Tüneli'nde; 

  • Emniyet Kemeri, 
  • Kırmızı Işık, 
  • Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanımı, 
  • Kask Kullanımı, 
  • Aşırı Hız, 
  • Yorgun ve Uykusuz Araç Kullanma,

Konuları başta olmak üzere, genel trafik kuralları konusunda 254 sürücü ve 501 yolcuya  eğitim videoları ve kamu spotları izletilmiş, sürücü ve yolcular ile yüz yüze iletişim kurularak bilgilendirme yapılmıştır.

Trafik kazalarının azaltılması, olası kazaların ölümle sonuçlanmasının önlenmesi maksadıyla kontrol, denetleme ve bilgilendirme faaliyetlerimiz devam etmektedir.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Erdek ilçe Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yürütülmekte olan İDATA isimli vize işlemleri hakkında faaliyet gösteren şirketin ismi kullanılarak Almanya ve İtalya’ya gitmek için vize başvurusu konusunda irtibata geçen vatandaşlarımızın dolandırılması eylemlerinde kullanılan GSM mobil hatlarının 3 ay boyunca iletişimin tespiti ve dinlenmesi kararları uygulanmıştır.

3 aylık süre zarfında 35 vatandaşımızın 275.000 TL dolandırıldığı tespit edilmiştir. 

Bilişim Sistemlerini Kullanmak Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık suçu kapsamında 8 şüphelinin olaylara karıştıkları tespit edilmiş (1 şüpheli önceki tarihlerde vefat etmiş, 1 şüpheli dolandırıcılık suçundan halen Bodrum cezaevinde bulunmaktadır) tespiti yapılan şüpheli şahısların yakalanmaları ve suç delillerinin elde edilmesi amacıyla 25.01.2024 günü saat 07:30 sıralarında eş zamanlı olarak yapılan planlı operasyon kapsamında;

Edirne ilinde 2, İstanbul ilinde 4 olmak üzere, 6 şüphelinin (3 Türk Vatandaşı, 2 Türkmenistan, 1 Özbekistan uyruklu) yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesine yönelik 8 adrese operasyon yapılmıştır.

Yapılan operasyon sonucunda 6 şüpheli şahıstan, 3 yabancı uyruklu şahsın 2023 yılı içerisinde yurtdışına çıkış yaptığı tespit edilmiş, İstanbul ilinde 1, Edirne ilinde 2 olmak üzere 3 şüpheli yakalanarak GÖZALTINA alınmıştır.

26.01.2023 günü Erdek ilçe Adliyesine mevcutlu olarak çıkartılan 1 şüpheli TUTUKLANMIŞ, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Motosikletli Polis Timlerince 27.01.2024 günü saat 00.30 sıralarında Altıeylül ilçesi Cengiz Topel caddesi üzerinde durumundan şüphelenilen Osman F. A. isimli şahıstan 55 adet GALARA 300 mg  reçetesiz sentetik ecza maddesi elde edilmiştir.

Şahıs hakkında gerekli tahkikata başlanılmıştır.

Uyuşturucu ile etkin mücadelemiz devam etmektedir.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca; yolcu taşımacılığı yapan firmalar ve şoförlerinin ilgili mevzuata ve trafik kurallarına uyma düzeylerinin en üst seviyeye çıkarılması, sürekli denetimler ile şoförler üzerinde “Algılanan Yakalanma Riski Duygusunun” yoğun şekilde hissettirilmesi maksadıyla, 26 Ocak 2024 tarihinde "Sivil Denetim Personelince Toplu Taşıma Araçlarına Yönelik Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (2) araç kontrol edilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2024, 15:00

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER