Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İstanbul'un Fethinin 568. Yılı nedeniyle mesaj yayınladı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İstanbul'un Fethinin 568. Yılı nedeniyle mesaj yayınladı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İstanbul'un Fethinin 568. Yılı nedeniyle mesaj yayınladı.

Şıldak, mesajında şunları söyledi:

"Asırlar öncesinden müjdelenen ve bu müjdeye mazhar olmak için yüzyıllarca süren mücadeleler sonunda, büyük bir inanç ve askeri deha ile gerçekleştirilen İstanbul’un fethi, bir çağı kapatıp yeni bir çağ açarak insanlık tarihine damgasını vurmuştur.

Fetihten sonra İstanbul, Fatih Sultan Mehmet Han’ın hoşgörü̈ ve adaleti ile farklı inanç ve kültürlerin bir arada yaşadığı bir merkez haline gelmiştir. Her köşesinde tarihin izlerini barındıran, eşsiz eserleriyle geçmiş ile günümüzü buluşturan nadide şehrimiz, kahraman ecdadımızın mirası olan hoşgörü̈, kardeşlik ve adalet gibi yüce hasletlerimizin de timsalidir.

Yeditepe üzerine kurulan boğazın incisi bu eşsiz şehir, bugün de Türkiye’nin toplumsal, ekonomik, kültürel ve sanatsal hayatına yön vermekte, tarihsel ve kültürel zenginliklerine ışık tutmaktadır.

Fetih ruhunu canlı tutmak, geleceğimizin teminatıdır. Bu ruh ve azimle ülkemiz daha ileri noktalara ulaşacak, tarihinin kendisine yüklediği misyonu en güzel şekilde yerine getirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstanbul'un Fethinin 568'inci yıl dönümünü kutluyor, Fatih Sultan Mehmet Han’ı, fetih şehitlerimizi ve fethin manevi mimarlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2021, 18:44
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER