CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, hükümeti uyardı

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, hükümeti uyardı

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, doktorların, eczacıların, diş hekimlerinin, sağlık çalışanlarının her bir hasta için canlarını dişlerine takarak büyük bir fedakârlıkla çalıştığını, ancak AKP iktidarının bu fedakârlığı görmezden geldiğini söyledi. “Sağlık çalışanlarımızı itibarsızlaştırma çabasındaki AKP iktidarını uyarıyorum” diyen CHP’li Serkan Sarı, “Çok övündüğünüz bu sistemi insan odaklı, bilime dayalı ve sürdürülebilir politikalarla değiştirmezseniz yani özellikle sağlıklı çözümler üretmezseniz siz bile kıymetli canlarınızı emanet edecek ne bir doktor, ne bir eczacı, ne bir sağlık çalışanı bulamayacaksınız” dedi.

TBMM Genel Kurulunda, eczacılar, dişhekimleri ve sağlık çalışanlarının sorunları üzerine gündem dışı söz alarak konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı şunları söyledi:

“KUVAYI MİLLİYE ATEŞİ HİÇ SÖNMEYECEK”

“Meclisimize Kuvayımilliye şehri Balıkesir Mebusu olarak geldim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetimizin Meclisinde görev yapmaktan onur duyuyorum. Şunu söylemek isterim ki: Bu Meclisin varlığını ve etkinliğini korumak hepimizin onur meselesidir. Ne yazık ki burada yaptığımız her konuşma AKP iktidarı tarafından ne ciddiye ne de dikkate alınıyor. Şunu bilesiniz ki: Ne yaparsanız yapın, Kuvayımilliye ateşi hiç sönmeyecek, CHP milletvekilleri olarak görüş ve düşüncelerimizi, çözüm önerilerimizi bu kürsüde söylemeye devam edeceğiz. Sokakta halkımızla birlikte mücadele etmekten de asla geri adım atmayacağız. Makamlar sizinse sokaklar bizimdir.

“SAĞLIK POLİTİKALARI ATATÜRK İLKE, DEVRİM VE CUMHURİYET POLİTİKALARINDAN UZAK”

“Türk milletinin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Türk vatandaşının sağlıklığı, sağlamlığı her zaman üzerinde durulacak ulusal sorunumuzdur çünkü Cumhuriyet düşünsel, bilimsel, bedensel bakımdan güçlü ve yüksek düzeyli koruyucular ister." diyerek vatandaşlarımızın sağlığının ne kadar önemli olduğuna işaret etmiştir. cumhuriyetimizin 100'üncü yılındayız, son yirmi bir yılda sağlık alanı açısından üretilen politikalar ne yazık ki Atatürk'ün ilke, devrim ve cumhuriyet politikalarından ve çağın gereklerinden çok uzaktır.

“ECZACILAR SAĞLIK SİSTEMİNİN BEL KEMİĞİDİR”

“Sağlık sistemi içerisinde eczacılarımız sağlık sektörünün bel kemiğidir. 46 bini aşkın eczacı meslektaşım meslekteki varlıklarını tehdit eden çok sayıda sorunla karşı karşıya kalmıştır. Mevcut sorunları çözmek bir yana, sorunları artıran ve âdeta sorun üreten bir AKP iktidarı vardır. AKP'nin ekonomik politikaları, ilaç zamları ve "İlaç yok."ları arasında vatandaşımızın hayatını tehlikeye atar duruma gelmiştir. Artık mızrak çuvala sığmıyor; hastalarımız katılım payı, muayene ücreti ve fiyat farkı bedellerini eczanelere ödeyemediği için ilaçlarını alamıyorlar. Ekonomik kriz yaratan, dövize rekor üstüne rekor kırdıran AKP iktidarının uyguladığı İlaç Fiyat Kararnamesi ve bütçede ilaca ayrılan payın OECD ülkeleri ortalamasının çok altında kaldığı için birçok ilaç geri ödeme kapsamı dışında kaldı birçok ilaç piyasada yok. Hastalardan alınan fark ücretleri her geçen gün artıyor, yeni nesil ilaçlar ülkemizde kullanıma sunulamıyor ve sonuç olarak hastalarımız ilaçlarına ulaşamıyorlar.

“KANSER HASTALARI İLACA ULAŞMAK İÇİN DAVA AÇMAK ZORUNDA BIRAKILIYOR”

“Hayati önem arz eden ilaçlar özellikle kanser ilaçları doktorlarımız tarafından reçete edilse de hastalarımız ilaca ulaşabilmek için dava açmak zorunda bırakılıyor. Bu nasıl bir sistemdir ki hastalarımız ölümcül hastalıklarla mücadele ederken ilaçlarına ulaşmak için dava yoluna başvurmak zorunda bırakıyorsunuz. Vicdan bunun neresinde soruyorum sizlere. İlaç şirketleri kamu kurum iskontolarını işlerine geldiği gibi uyguluyor. Bakanlık denetlemediği ve gerekli yaptırımları uygulamadığı için de hasta ve eczacılarımız karşı karşıya kalıyorlar. Vatandaşlarımızın sağlıklı yaşamı için yüzde 8'den yüzde 10'a çıkardığınız KDV'nin temel gıda ürünlerinde olduğu gibi yüzde 1'e düşürülmesini talep ediyoruz. Ana sağlık personeli sınıfında tanımlanan SGK da memur olarak çalışan eczacı meslektaşlarımızın çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle 5502 sayılı Yasa'da yapılan düzenleme sonucu iş barışı bozulmuştur, bu hatadan acilen dönülmesi gerekmektedir. Hastalarımızın en yakın sağlık danışmanı olan eczacılarımız artan ilaç fiyatları, azalan eczacı kârları sonrası her 2 eczaneden 1'i iflas etmeyle karşı karşıya kalmıştır. Meslektaşlarımızın isyanını duyun artık.

“DİŞ HEKİMLERİMİZ İŞSİZ, VATANDAŞLARIMIZ DA DİŞSİZ”

“Sağlık sistemini kangrene dönüştüren sorunlar bir tane değil ki. İktidarınız sorunlara pansuman yapıyor ama ortada tedavi yok. Sağlık sistemimiz içerisinde itibarsızlaştırdığınız sadece hekimlerimiz, eczacılarımız, sağlık çalışanlarımız değil. Diş hekimlerimiz de yarattığınız ucube sistem içerisinde cumhuriyet tarihinin en zorlu günlerini yaşıyor. Sayenizde diş hekimlerimiz işsiz, vatandaşlarımız da dişsiz kalmış durumda. Diş hekimlerimizin AKP iktidarının yarattığı bu mağduriyet sisteminden kurtarmak için talepleri var: Meslek dışı kişilerin ağız diş sağlığı kuruluşlarına ortak olmalarının engellenmesini, nitelikli eğitim verilebilmesi için 88 olan diş hekimliği fakültelerine yenilerinin eklenmemesini, emekli olan diş hekimlerimizin emekli sandığı, SGK, BAĞ-KUR ayrımı olmamasını, diş hekimlerinin yanında başka bir diş hekimi çalıştırılabilmesini, halkımıza daha iyi bir hizmet verilebilmesi için diş hekimlerinin daha fazla sayıda kamuda istihdam edilmesini, muayenehane açılışında hizmet nitelikleri sunumuyla ilgili olmayan taleplerin kaldırılmasını, özel sağlık kurumlarında taşeron diş hekimliğine son verilmesini, serbest çalışan diş hekimi, eczacı ve doktorların uluslararası kongrelere katılarak mesleki gelişimlerini sağlamak üzere yeşil pasaport hakkı tanınmasını sizlerden talep ediyorlar.

“SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKÜYOR”

“Yıllardır ülkemizin en başarılı ve eğitimli kesimleri olan doktorlarımızı itibarsızlaştırma ve yok sayma politikalarınızın sonucu umutlarını ve heyecanlarını kaybederek geleceklerini yurt dışında sürdürme planları yapmaktadırlar. Her ne kadar Sağlık Bakanı sayılarını az göstermeye çalışsa da yurt dışına gitmek için son sekiz ayda işlem başlatan doktor sayımız 1.964'tür. Bunun sonucunda gösterişli hastaneler yaptınız ama içinde doktor yok. Hastalarımız çok ama hastalara verilen randevu yok. Ne acıdır ki sağlık sistemimiz çöküyor, farkında mısınız? Doktorlarımız, eczacılarımız, diş hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız her bir hasta için canlarını dişlerine takarak büyük bir fedakârlıkla çalışırken onların bu fedakârlığını görmezden gelen, çığlıklarını duymayan ve üstüne üstlük tüm sağlık çalışanlarımızı itibarsızlaştırma çabasındaki AKP iktidarını uyarıyorum. Çok övündüğünüz bu sistemi insan odaklı, bilime dayalı ve sürdürülebilir politikalarla değiştirmezseniz yani özellikle sağlıklı çözümler üretmezseniz siz bile kıymetli canlarınızı emanet edecek ne bir doktor, ne bir eczacı, ne bir sağlık çalışanı bulamayacaksınız.”

   

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER