Fırıntaş'ın ekmek ve pide de ucuzluğu Balya ve Susurluk'ta CHP VE İYİ'li belediyeleri kızdırdı

Şahin," CHP&İYİ PARTİ Belediyeciliği Halkın Belediyesi Olmadığını Belgelediler"

Fırıntaş'ın ekmek ve pide de ucuzluğu Balya ve Susurluk'ta CHP VE İYİ'li belediyeleri kızdırdı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, " CHP&İYİ PARTİ belediyeciliği halkın belediyesi olmadığını belgelediler"dedi.

Şahin, " Susurluk ve Balya Belediye Başkanları Fırıntaş’ın ucuz ve sağlıklı ekmek ve pidesini ilçelerinde engelleme çabasını kınıyoruz. Siz halkın Belediye Başkanı Değilsiniz. İki Belediye Başkanı Gündemi Değiştirip Haklarındaki soruşturmaları bu yolla mı kapatamazlar” diye konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, sözlerini şunları söyledi:

“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olan BAGYAŞ uzun yıllardır “Fırıntaş” markası ile Ekmek üretmekte ve bu ürettiği Ekmek’leri kendi markası ile Büfe’ler aracılığıyla hemşerilerimize arz etmektedir.

Fırıntaş kuruluşundan bu güne kadar özel sektörün Ekmek Fırınları ile Rekabet eden bir kuruluş değildir. Zira kuruluş amacı bu değildir.

Ülkemizde hemen her Belediye bu amaçla Ekmek üretimi yapmaktadır.

Fırıntaş piyasa dengesi oluşturmak, özel sektör Fırınarın üretmediği ancak hemşerilerimizin sağlık sebebiyle talep ettiği çeşitli ekmek tiplerini, marketlerdeki satış fiyatından ucuz ve sağlıklı biçimde ürettiği gibi beyaz ekmek diye isimlendirilen ekmek tipini de yine kaliteli ve ucuz bir biçimde hemşerilerimizle buluşturmayı hedeflemektedir.

Ayrıca Ramazan aylarında hemşerilerimizin Ramazan Pidesi talebini yine sağlıklı ve ucuz bir şekilde ulaşmasını sağlamak üzere maliyetinin altında sübvanse ederek karşılamaktadır.

Nitekim Türkiye’de en ucuz pide Balıkesir’de Fırıntaş tarafından hemşerilerimizle buluşturulmaktadır.

Beyaz Ekmek fiyatı Fırıntaş işletmesinde piyasadaki özel sektör Fırınlar ile aynı olmakla birlikte Fırıntaş Beyaz Ekmek gramajı piyasadan fazladır.

Tam Buğday, Kepekli, Çavdarlı vs. gibi çeşitli ekmeklerde ise Fırıntaş fiyatları piyasanın çok altındadır.

Fırıntaş üretiminde en önem verdiği ilkesi “sağlıklı ekmek” üretimidir. Bu amaçla Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde modern bir Ekmek Fabrikası kurmuştur.

Fırıntaş “Sağlık” hassasiyeti yanında hemşerilerimizin “ucuz” ekmek edinmesini sağlamaktadır.

Belediyemiz Fırıntaş işletmesinde kar amacı gütmeyen sosyal belediyecilik ilkesi gereğince yıllardır bu ilkelerinden taviz vermeden çalışmaktadır.

Fırıntaş Büyükşehir olduktan sonra bütün ilçelerimizde hemşerilerimizin çeşitli, sağlıklı ve ucuz ekmek ve Ramazan ayında ucuz Pideye erişimini sağlayabilmek için ilçelerimizde Ekmek Satış Büfe’leri açmaktadır.

İlçelerimizdeki Fırıtaş Büfelerinden hemşerilerimiz memnun olduğu gibi bu güne kadar ilçe Fırın işletmecilerinden kayda değer bir tepki gelmemiştir.

Ramazan ayının yaklaşması sebebiyle Fırıntaş Ekmek Satış Büfesi olmayan ilçelerimize Büfeleri açmaya başlamıştır.

Ancak ilk defa ve garip bir biçimde son günlerde kamuoyunda çeşitli suç ithamlarıyla gündeme gelen Susurluk ve Balya Belediye Başkanları “İlçemizde Fırıntaş Büfesi istemiyoruz.” diye yazı yazarak “İzin(!)” vermediklerini belirtmişlerdir.

Susurluk ve Balya ilçelerimizde yaşayan hemşerilerimizin Sağlıklı ve Ucuz Ekmek ve Ramazan Pidesi erişimini engellemeye teşebbüs eden bu iki Belediye Başkanı nasıl bir zihniyete sahip olduklarını ve kime hizmet ettiklerini “Halkın” Belediye Başkanı olmadıklarını ispat etmişlerdir.

Öte yandan bu iki Belediye Başkanı haklarında açılı bulunun soruşturmaları bu yolla gündemi değiştirerek unutturma çabası içinde oldukları açıktır.

Öncelikle belirtmeliyiz ki Fırıntaş Bandırma, Burhaniye, Edremit gibi CHP’li Belediyelerin olduğu ilçelerde Büfeler açmış olup bu güne kadar Fırıntaş’tan rahatsız olan hiçbir ilçe Belediye Başkanı ve özel sektör Fırın’ı olmamıştır. Çünkü, başta Fırın işletmecilerimiz olmak üzere bütün esnafımız bilir ki “Rızk Allah’ın teminatı altındadır.”

Öte yandan ilçelerde yaşan hemşerilerimiz Fırıntaş’ın ekmek ve Pide’lerine ulaşma hakkını engellemeyi bu güne kadar hiçbir ilçe Belediye Başkanı aklına bile getirmemiş aksine Fırıntaş’tan ilçesine Büfe açmasını talep etmişlerdir.

3 yıldır Büyükşehir’in her alanda hizmet üretmesini engellemek için akla gelmeyecek çabalar sergileyenler bir yandan hizmeti engelleme çabası içine girmişken diğer yandan “Büyükşehir ilçemizi unuttu” diye yalan algı çabasındadır. Bütün çabalar sonuçsuz kalmaya mahkumdur.

CHP’li Balya ve İYİ PARTİ’li Susurluk Belediye Başkanları vatandaşların ekonomik zorluk yaşadığını ve hayat pahalılığından şikayet ederken kendi ilçesinin ucuz ve sağlıklı ekmek ve pide ile buluşmasını engeleyerek zihniyetlerini sergilemektedirler.

Susurluk ve Balya Belediye Başkanları Hizmet üretmeden 3 yılını doldurmuş iki Belediye Başkanı olup Fırıntaş’ın Susurluk ve Balya’da Ekmek satış Büfesi açmasını, Susurluk ve Balya ilçelerimizdeki hemşerilerimize Ucuz ve Sağlıklı Ekmek ve Pide ulaştırmasını keyfi biçimde engellemeleri mümkün değildir.

Ancak bu arada Susurluk ve Balya Belediye Başkanlarını hemşerilerine ediyor takdiri onlara bırakıyoruz.” (Bekir Terzioğlu)

Mazeretlere bakarmısınız? Peki hakkında soruşturma açılan Güney'e ne demeli ?

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2022, 15:33

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER