Bandırma'da usta yönetmene ölümsüzlük belgeseli

Bandırma'da usta yönetmene ölümsüzlük belgeseli

Bandırma Belediyesi sponsorluğunda Türk Sineması’nın önemli yönetmenlerinden Tunç Başaran’ın adına hazırlanan “Ölümsüz Olan Sadece Sevgidir” isimli belgesel film gösterimi gerçekleştirildi.

“Abuzer Kadayıf”, “Uçurtmayı Vurmasınlar”, “Piano Piano Bacaksız”, “Uzun İnce Bir Yol” ve daha pek çok unutulmaz filmleri Türk sinemasına kazandıran kıymetli yönetmen Tunç Başaran vefatının 4. yılında beyaz perdeye gönül vermiş birçok ünlü ismin, ailesinin ve sevenlerinin katılımı ile birlikte anıldı.

Duygu dolu geçen gecede belgeselin galası ile birlikte usta yönetmen adına hayatından ve filmlerinden karelerin yer aldığı karma sergi gerçekleştirildi.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun konuşmalarında “Ömrünü sinemaya ve sanata adamış, sadece ülkemiz için değil uluslararası alanda da ödüllere layık görülecek bir sanatçıdır. Tunç Başaran hem Bandırma hem Türkiye için kıymetli bir şahsiyettir. Eminim ki hepimizin hayatında önemli bir yere sahip. Bandırma kültürüne ve sanatına sahip çıkan bir kent. Başaran ailesi sanatın birçok alanı ile bu sektöre gönül vermiş bir aile. Yerel yönetim olarak her zaman yanlarında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Bandırma’nın kültür ve sanat anlayışındaki yoluna da ışık tutan, şehrin sanat yapısıyla özdeşleşen Tunç Başaran’ın ismini sahil bandımızda yer alan kültür merkezimizde yaşatmaya devam ediyoruz. Bir şehri yönetmek sadece yol, kaldırım yapmak demek değildir. Ölümsüzlüğünün 4.yılında kalıcı bir eser bırakmak istedik. Sevgi ve saygıyla anıyor ve Allahtan rahmet diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Tunç Başaran’ın yeğeni Pelin Onat “Çok duygu yüklü ve gururluyum. Bu belgesel sevginin ölümsüzlüğüne inanan herkese armağan olsun. Proje boyunca desteklerini bir an olsun esirgemeyen ve bizi hiç yalnız bırakmayan Başkanımız Tolga Tosun’a teşekkürü borç biliyorum.” dedi.

Geceden ayrıntılı fotoğraflara sayfalarımızı beğenerek aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2023, 14:24

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER