BURHANİYE ATA’NIN MANEVİ KIZI ÜLKÜ ADATEPE’Yİ AĞIRLADI

BURHANİYE ATA’NIN MANEVİ KIZI ÜLKÜ ADATEPE’Yİ AĞIRLADI

 Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’yi ağırladı.

  Gömeç ilçesinde Müesser Kaplangu’nun konuğu olarak tatilini geçirmekte olan Ülkü Adatepe, Burhaniye Kuvvayı Milliye Müzesi’nin bahçesinde bir söyleşi proğramına katıldı. Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, belediye meclis üyeleri ve ilçedeki dernek başkanlarının katıldığı söyleşide Atatürk ile ilgili anılarını anlatan Ülkü Adatepe Atatürk’ün yanlış anlatıldığını söyledi. Bunun için 20 yıl sonra Atatürk’ü anlatmaya başladığını bildiren Adatepe, Ata’nın insana büyük değer verdiğini söyledi.

  Adatepe, “Atatürk bilinenin aksine sirozdan değil sıtmadan ölmüştür. Atatürk, çocukları çok severdi. Ben son derece hareketli bir çocuktum. Atatürk hep insanları yüceltirdi. Ben dünyada milletini Atatürk kadar seven bir insan görmedim. Atatürk kendine zaman ayırmadı. Hep milleti için çalıştı. Atatürk sanata ve sanatçıya çok önem verirdi. Kadınlara değer verirdi. Sabiha Gökçen’i ilk kadın savaş pilotu yapmıştır. Atatürk mal varlığına da milletine bırakmıştır. Atatürk’ün yanlış tanıtılmasına karşıyım” dedi.

  Belediye Başkanı Fikret Akova’da Adatepe’ye müze hakkında bilgi verirken söyleşinin ardından bir hediye sepeti takdim etti. Başkan Akova, tekrar ilçede görmek istediklerini söyledi. Söyleşi programının ardından çok sayıda vatandaş Ülkü Adatepe ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2011, 20:58
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER