BZZT, TANITIMDA SINIR TANIMIYOR

 BZZT, TANITIMDA SINIR TANIMIYOR

 Balıkesir Valiliği, İl Tarım Müdürlüğü, Balıkesir’e bağlı 7 ilçenin Tarım Müdürlükleri ve diğer destekçiler ile birlikte oluşturulan 13 kişilik ‘Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu’ (BZZTG), bölgenin zeytin ve zeytinyağını tanıtmak için her yolu deniyor.

  BZZTG Başkanı Mehmet Semerci, “Zeytin ve zeytinyağımızın tanıtımını yapmak, iç piyasa da tüketimin artmasını sağlamak birinci amacımız. En önemli hedefimizden birisi de kısa sürede zeytinyağı üretimini 1 milyon tona yükseltip, zeytinyağı üreten ülkeler sıralamasında 4'üncülükten, 2'nci sıraya yükseltmek. Uluslararası ölçekte pazarlama gücüyle Balıkesir ticaretinin gelişmesini sağlamak” dedi. Semerci, geçtiğimiz aylarda il merkezinde bir dizi etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü ve Cumhurbaşkanı’nın önüne zeytin ve zeytinyağı ürünlerinden oluşan bir tepsi sundu. Bu hareketi ile ülke genelinde takdirle karşılanan Semerci, Cumhurbaşkanı Gül’ün de zeytin ve zeytinyağına verilen önemi irdelemesini sağladı.

  Bununla da yetinmeyen BZZTG Başkanı Mehmet Semerci, katıldıkları fuar ve tanıtım organizasyonlarında Balıkesir’in zeytin ve zeytinyağını tüm devlet büyüklerine, siyasilere ve iş adamlarına tattırmayı başardı. Balıkesir’in zeytinyağına ekmek banan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu tadın benimsenmesi gerektiğine dikkat çekerek BZZTG’ye teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2011, 21:02
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER