Burhaniye'de Kadına Şiddete Karşı Toplumsal Bilinç

Burhaniye'de Kadına Şiddete Karşı Toplumsal Bilinç

Burhaniye Belediyesi Kadın Danışma Merkezi; hem sahada hem de 2 yıldır hizmet veren binasında; Kadınların hayatlarında yaşadıkları fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddetin çözümleri ve sosyal anlamda özellikle şiddete maruz kalarak sıkıntı yaşayan kadınların desteklenmesi adına çalışmalarını sürdürüyor.

Burhaniye Belediyesi tarafından 2 yıl önce faaliyete geçen ve vizyon projelerden biri olan “Burhaniye Belediyesi Kadın Danışma Merkezi” sosyolog ve psikolog ile 250 kişiye ayrı ayrı psikolojik ve sosyal destek verdi. Bunun yanı sıra seminerlere de katılan Merkez’in uzmanları, 2000’e yakın öğrenci ve öğretmen ile bilgilendirme toplantı düzenledi.

Son olarak, Burhaniye Hacı Mehmet Fevzi Köylü Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 10.11. ve 12 sınıflara, “Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet ve Gençler Arasında Flört Şiddeti” konusunda eğitim veren Sosyolog Deniz Akcan Orcan, Belediyenin ücretsiz olarak hizmet verdiği Kadın Danışma Merkezini de tanıttı.

Başkan Deveciler hayata geçirdiği projelerden biri olan Kadın Danışma Merkezi ve faaliyetlerinden gurur duyduklarını belirterek “Kadının yok sayıldığı toplumun medeniyet ölçüsü içinde değerlendirmek mümkün değildir. Kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir ve ileridir, üretkendir. Biz de bu düşüncenin toplumuzda pekişmesi için elimizden geleni yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz ” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2024, 14:19

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER