Edremit'te hamsi şenliği

10 ton hamsinin dağıtıldığı şenlik ilgi gördü.

Edremit'te hamsi şenliği


Edremit'te düzenlenen 'Hamsi Şenliği' büyük ilgi gördü.

Akçay Barboros Meydanı'nda düzenlenen şenliğe, Balıkesir Millet vekili İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhur İttifakı Edremit Belediye Başkan Adayı Muhammed Vurmaz ve bir çok partili katıldı.

Cumhur İttifakı Edremit Belediye Başkan Adayı Muhammed Vurmaz,  Edremit Akçay’da bu yıl 9.’üncüsü düzenlenen hamsi şenliğine katıldı. Vurmaz, “Edremit’i Edremit yapan o zenginliğin parçalarından biride Karadenizliler, İyi ki varsınız. Edremit sizinle güzel, güçlü ve geleceğe daha umutla bakıyor, Edremit’te Karadeniz Kültürünü daha fazla yaşatmalıyız” dedi.
Körfez Karadenizliler Derneğinin Geleneksel olarak düzenlendiği 9. Hamsi Festivaline yoğun katılım ile gerçekleşti. 10 tona yakın hamsinin tüketildiği şenlikte vatandaşlara hamsinin yanı sıra,  helva da ikram edildi. Başkan Adayı Muhammed Vurmaz,  vatandaşlarla bol bol sohbet edip, hamsi ikram etti.
“KARADENİZ KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMALIYIZ”
Muhammed Vurmaz, “Kuzey Ege’nin incisi Edremit’te  bu yıl 9’üncüsü düzenlenen hamsi festivalinde siz kıymetli Karadenizliler ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.  Bu ve buna benzer festivaller ilçelerimizin turizmi açısından çok önemlidir.  Edremit Belediye Başkan Adayı Muhammed Vurmaz olarak, 1 Nisan’da göreve geldiğimizde bu tür festivallere belediye desteğiyle birlikte daha çok önem vereceğiz.Karadeniz kültürünü Edremit’te daha fazla yaşatmalıyız.  Edremit’te Sizinle inşallah daha güzel günleri yaşamaya devam edeceğiz. Sizlerden aldığımız güç ve destek ile yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Körfez Karadenizliler Derneği Başkanı Yusuf Şahintürk’e böyle bir organizasyon düzenlediği için teşekkür ediyorum ” dedi.
MUHAMMED VURMAZ’A YOĞUN İLGİ
Öte yandan Edremit’te  bu yıl 9’uncusu düzenlenen hamsi festivaline katılan Cumhur ittifakı Edremit Belediye Başkan Adayı Muhammed Vurmaz’e vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Vatandaşlarla bire bir ilgilenen Başkan Vurmaz, bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi. Vatandaşların taleplerini de tek tek not aldıran Vurmaz, destek sözü aldı.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER