Halkın Kurtuluş Partisi İzmir İl Örgütü, İzmir Belediye Başkan Adaylarını, Düzenlediği Kahvaltı Etkinliği İle Tanıttı

Halkın Kurtuluş Partisi İzmir İl Örgütü, İzmir Belediye Başkan Adaylarını, Düzenlediği Kahvaltı Etkinliği İle Tanıttı

Halkın Kurtuluş Partisi İzmir İl Örgütü, 2024 Yerel Seçimleri çerçevesinde, İzmir halkı ile buluşmak, savundukları Halkçı Belediyecilik uygulamasını ve Belediye Başkan Adaylarını tanıtmak üzere, Bayraklı Belediyesi Havuz Kafe’de kahvaltı etkinliği düzenledi. Etkinlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve on ilçe’nin Başkan adayı tanıtıldı.

                Yoğun katılımın olduğu etkinlik, HKP İzmir İl Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı Av.Tacettin Çolak’ın coşkulu açış konuşması ile başladı. Çolak, konuşmasında Birinci Antiemperyalist Kurtuluş Savaşı’nın zaferi üzerine kurulan Laik Cumhuriyet’in Ortacağcı gerici AKP’giller tarafından harabeye döndürüldüğünü dile getirdi. Günümüz Türkiye’sinde, artık ikili bir devlet yapısı olduğunu dile getirdi. “Birincisi; yıkılan, viran edilen Mustafa Kemal’lerin, İnönü’lerin Laik Cumhuriyet’idir, ikincisi ise gün be gün inşa edilen AKP’giller’in Ortaçağcı Faşist Din Devletidir” dedi. Konuşmasında HKP’nin “Farklı Olan Yalnız Biziz” sloganın gerçekliğini, ülkenin tek gerçek vatansever, halk sever, hayvan sever  partisinin Halkın Kurtuluş Partisi olduğunu örneklerle anlattı.

                Av. Tacettin Çolak’ın konuşmasının ardından, HKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Özler Çakır söz aldı. Çakır, konuşmasında Ahmed Arif’in şiirini sesletti ve şunları söyledi:

“Yurdum benim şahdamarım...

Peşinde azgınları

Kanlı paranın

Yani Doların itleri,

Altın, Sterlin kurtları

Ve petrol Nemrutları

Ve kurşun Yezitleri...”

                1950’lerden bu yana Türkiye’yi Türkiye yönetmiyor. Ahmed Arif’in kaleminin tüm ustalığı ile dile getirdiği gibi, aşk ile bağlı olduğumuz vatanımızı yangın yerine çeviren, azgın emperyalist sömürgenler, başta ABD Emperyalistleri olmak üzere AB emperyalistleri yönetiyor.

                Kuklaları olan İktidarları getiriyorlar, iktidarları götürüyorlar. Kimilerine iktidar, kimilerine muhalefet rolü veriyorlar.  Bu iktidar ve muhalefet kuklaları rollerini oynarken, emperyalist zalimler, vatanımızı talan edip, işçi emekçi halkımıza onmaz acılar çektiriyorlar.

Kadınlarımız;

Özgecan Aslan, Pınar Gültekin, Emine Bulut, Şule Çet, …Katlediliyorlar her an gözümüzün önünde.

Yaptıkları zulüm yetmiyor bu kadın düşmanı Muaviye Yezid Dincilerine, Götürüp hapsetmek istiyorlar kadınlarımızı 1400 yıl öncesinin köleci Arap toplum düzenine, Yatak odası ile mutfak arasına hapsolup, kafes içindeki kuşlar gibi gün yüzü görmeden çırpınıp dursunlar diye!

Çocuklarımız, Yavrularımız, Sarılıp koklamaya doyamadıklarımız;

Üzerlerine pis nefesler, hoyrat eller çöküyor, Ömürleri talan ediliyor cemaat-tarikat evlerinde.

İşçi-Emekçi kardeşlerimiz;

Soma, Ermenek, İliç…Yerin yedi kat dibinde Kurban ediliyor Parababalarının sömürü düzenine.

Doğamız, Ormanlarımız, Dağlarımız, Sularımız;

Kazdağları, Akbelen Ormanı, İkizdere, Eğirdir, Salda,.Kurutuluyor, yok ediliyor, peşkeş çekiliyor sermayeye.

Bebesi, kadını, erkeği, yaşlısı, genci en az 200 bin canımız;

Maraş’ta, Hatay’da, Malatya’da, soğuk betonların altında nefessiz, çaresiz, sesimi duyan var diye diye ölmekte. Mustafa Kemal’lerin, İnönü’lerin Laik Cumhuriyeti yerle yeksan edilirken, Şeriat, Hilafet naralarıyla Ortaçağcı Faşist Din Devleti inşa edilmekte. BOP’un Türkiye ayağı işlemekte, Yeni Sevr ile Sıra Sende Türkiye denmekte.

Bütün bunlar olagelmekte çünkü ABD- AB Emperyalistlerinin iktidardaki uşağı, Din bezirganı, “Yüzyılın Felaketi AKP’giller” 22 yıldır tepemizde.

İşte bu nedenle, siyasetinin temelinde insan, doğa ve hayvan sevgisi yatan ve yaptığımız ve yapacağımız her şeyi bu sevgi temelinde inşa eden Halkın Kurtuluş Partimizin 2024 yerel seçimlerinde “Belediyeler, Yüzyılın Felaketi AKP’giller’den Temizlenmelidir!” temel şiarımızdan biridir.

Halkın Kurtuluş Partisi halka içten inanır, halk için demokrasi ve hürriyeti savunur.

Halkın Kurtuluş Partisi İktidarının temel yapısı ÖRGÜTLÜ HALKTIR.

Bu nedenle, Partimizin uygulayacağı Halkçı belediyecilikte;

Halkımız, her mahallede kurulacak mahalle komitelerinde örgütlendirilecektir. Böylece halkın yönetime demokratik katılımı güçlenecek ve halkın gerçek ihtiyaçları daha etkili bir şekilde belirlenecektir. Mahalle Komiteleri yerel yönetimlerde yaşanan sorunların tespitinde ve bu sorunların aşılmasında belediyelerin en büyük destekçisi olacaktır.

Meslek örgütleri ile dayanışma içinde olunacaktır.

Yolsuzluğa ve gizliliğe izin verilmeyecek, gelir giderler halka açık olacaktır.

Meslek örgütleri ile işbirliği içinde Konut ve İmar Sorunlarına çözümler üretilecektir.

Üreten halkımızla tüketen halkımız kaynaştırılacaktır

Yerel Yönetimlerimiz, İzmir’de halkımızın bilime ve sanata en kolay yoldan ulaşabilecekleri kapılar olacaklardır.

Yarımız olan Kadınlarımızın ve geleceğimiz olan Çocuklarımızın sağlığı önceliğimiz olacaktır.

İşsizlik halkımızı can evinden yakan, çözülmesi gerekli en acil sorunlardan biridir. Bu nedenle yerel yönetimlerimiz işsizlerin sesi olacaktır. Belediyemiz bir yangına koşar gibi her işsiz kalan vatandaşın imdadına koşacaktır.

Geleceğimiz olan gençliğimiz desteklenecektir. Ücretsiz Ulaşım İmkânları sağlanacaktır. Öğrenci Gençliğe karşılıksız burs verilecek; barınma, beslenme, kültür, spor ihtiyacı ücretsiz karşılanacak!

Yarımız olan kadını en ön safta görmek birincil amaçlarımızdandır.

Kadınların evdeki yükü azaltılacak, kadınların da çalışma hayatına dahil olabilmeleri için çamaşırhaneler, ortak yemekhaneler ve kreşler açılacak, ücretsiz Kreş ve Çocuk Bakım Hizmetleri sunulacaktır. Kadınlarımızı ve geleceğimiz olan Çocuklarımızı şiddet ve istismardan koruyacak her türlü önlem alınacaktır.

Engelli haklarına sonuna kadar saygı gösterilerek, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırıcı her türlü önlem alınacaktır.

İzmir’in doğası (hayvanlar ve bitkiler) gözümüz gibi korunacak, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkılacaktır. Parababalarının kıyılarımızı, ormanlarımızı ve tarihi miraslarımızı yok etme çabalarına karşı duracak, doğayı ve tarihi koruyarak gelecek nesillere aktarmak için mücadele edeceğiz.

Sokaklarda yaşayan patili canlar, denetimimiz ve korumamız altında olacaktır.

Denilebilir ki bütün bu saydıklarınızı nasıl yerine getireceksiniz?

Bütün bu sayılan hedefleri yerine getirmek için ülkemizin hem maddi hem de manevi olanakları, gücü mevcuttur. Bu nedenle gerçek halk iktidarında, partimizin iktidarında, Halkçı Belediyelerde, Vatanımızın zenginlikleri bir avuç Parababası için değil üreten, değer yaratan halkımız, doğamız ve hayvanlarımız  için en verimli şekilde kullanılacaktır.

Halk İçin, Halkla Birlikte, Bizzat Örgütlü Halk Tarafından Yönetilen Bir İzmir İçin,

Ranta, Vurguna, Hırsızlığa, Yolsuzluğa Bıçakla Kesercesine Son Vermek İçin,

Biz varız, Halkın gerçek dostu Halkın Kurtuluş Partisi var!

Biz İkinci Kurtuluş Bayrağını; Hür, Güçlü, Mutlu, Tam Bağımsız Türkiye için taşıdığımız İkinci Kurtuluş Bayrağını eninde sonunda, kuracağımız Devrimci Demokratik Halk İktidarının kalesinin burçlarına dikeceğiz! Buna inancımız tamdır. Ve o nedenle diyoruz ki: Halkız, Haklıyız, Yeneceğiz!

Bu ülkenin tüm güzel insanları, çocukları, gençleri, yaşlıları, erkekleri, kadınları, üreten, değer yaratan işçi emekçi halkları, hak ettikleri, layık oldukları o güzel, mutlu, tam bağımsız, hür bir ülkede yaşamanın tadını eninde sonunda, adımız gibi biliyoruz ki Halkın Kurtuluş Partisinin yürüteceği mücadelenin sonunda kazanacak. Bundan hiç kuşkumuz yoktur!”

İl Başkanı Çolak, HKP olarak İzmir’de 10 ilçede aday gösterdiklerini belirttikten sonra, Balçova belediye Başkan Adayı Aysun Serbest’i, Bornova Belediye Başkan Adayı Birsen Adeka’yı, Çiğli Belediye Başkan Adayı Semra Dalıcı’yı, Foça Belediye Başkan Adayı Vedat Aşıkoğlu’nu, Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Buse Kayan’ı, Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Sengül Söğüt’ü, Konak Belediye Başkan Adayı Adnan Gürcan Dalıcı’yı, Urla Belediye Başkan Adayı Onur Kuzucu’yu, Narlıdere Belediye Başkan Adayı Suat Şahin’i ve Çeşme Belediye Başkan Adayı Tuba Kaya’yı sahneye çağırdı ve tüm adayları teker teker tanıttı. Çolak’ın ardından adaylar da söz alarak, içlerinden geçenleri, esprileriyle zenginleştirerek, son derece samimi bir ortamda katılımcılarla paylaştılar. Etkinlik, topluca fotoğraf çekimi ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2024, 12:44

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER