Enerji Zamlarını Protesto Davasında CHP’liler İlk Duruşmada Beraat Etti

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı: “En Ağır Cezayı Vatandaşlarımız Ödüyor”

Enerji Zamlarını Protesto Davasında CHP’liler İlk Duruşmada Beraat Etti

Görüntü için : Enerji Zamlarını Protesto Davasında CHP’liler İlk Duruşmada Beraat Etti Video - Körfezde Haber - Kuzey Ege'nin Sesi video izle (korfezdehaber.com)

CHP Edremit İçe Başkanlığı yönetici ve üyeleri enerji zamlarını protesto ettikleri için haklarında açılan davanın ilk duruşmasında beraat etti. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı “Beraat kararı çıktı ama bu beraat sadece yapılan eylemedir. En büyük ve en ağır ceza bugün vatandaşımıza kesilmiş durumdadır.” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’nin 2002 Şubat ayında enerji zamları ilgili 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaparak "zamlar geri çekilsin" çağrısı üzerine Balıkesir Edremit’te CHP’li yönetici ve üyelere açılan davanın ilk duruşması bugün Edremit 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Kamuran Taşdemirel, ilçe yöneticileri ve Kadın Kolları Başkanı ile Gençlik Kolları Başkanı’nda aralarında bulunduğu 12 CHP’li yönetici duruşmada hazır bulundu. Mahkeme heyetinin beraat verdiği davanın görüldüğü duruşmadan sonra, Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan ve CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı Edremit Adliyesi önünde açıklama yaptı.

CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan haklarında yapılan soruşturma sonrası açılan davanın ilk duruşmasında mahkeme heyetinin beraat kararını verdiğini söyledi. Özcan, “Bir yıl önce ülkede yaşanan mazot ve elektrik zamlarını vatandaşlarımızın çektiği o sıkıntılara karşın vatandaşımızın yanında olduğumuzu belirtmek üzere bir basın açıklaması gerçekleştirmiştik. Hakkımızda bir soruşturma sonrasında dava açıldı. Bunun da ilk duruşmasıydı dava sonucunda beraat ettik. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bundan sonraki süreçte de halkımızın yanında olacağız, onların hakkını savunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı da, mahkemenin verdiği beraat kararını şöyle değerlendirdi:

“Mahkemeden bir Beraat kararı çıktı. Ama bu beraat sadece yapılan eylemedir. En büyük, en ağır ceza bugün vatandaşımıza kesilmiş durumda. Halkımıza kesilen bu ağır cezanın sorumlusu da yukarıda sarayda oturanlardır.”

Ekonomik Buhran Ekonomik Soykırıma Dönüştü”

CHP’li Serkan Sarı, CHP’nin yapılan zamlara karşı vatandaşları bilinçlendirmek için bir uyarı niteliğinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Ekonomik buhran bugün ekonomik soykırıma dönüşmüştür. O gün elektrik faturalarına ve doğalgaz faturalarına yansıyan zamlara karşı arkadaşlarımız vatandaşlarımıza karşı vatandaşlarımızı bilinçlendirmek adına net bir tavır koymuşlardı. O gün yapılan mazot zammından benzin zammından bugün geldiğimiz nokta yaklaşık olarak benzin fiyatları %75 artmıştır. Bu artış iğneden ipliğe, her ürüne ekmeğe suya yansıyacak bir artıştır. Bu artışın sebebi kimdir? Sarayda oturan ve bu ülkeyi yöneten ve almış olduğu kararlarla ülkenin bütün değerlerini yok eden iktidardır. AKP iktidarıdır! AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu kararlar, atmış olduğu adımların bedelini bugün vatandaşlarımız en ağır şekilde ödüyor. Tasarrufa önce kendileri başlaması gerekenler, önce vatandaşın sırtına yüklediler.”

“Vatandaşın Alım Gücü Artık Yok!”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı vatandaşları hiçbir şey alamaz yapamaz duruma geldiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

“MTV, KDV, ÖTV zammıyla, harçlara yapılan zamlarla vatandaşımızın alım gücü artık yok! Düştü demiyorum. Artık vatandaş hiçbir şey alamaz hiçbir şey yapamaz duruma geldi! İşte o günkü uyarılarımız bugünkü gerçeklerin bir yol haritasıydı! Ne yazık ki iktidardakiler, bu çağrılara, bu uyarılara kör sağır dilsizdirler. Hiçbir şekilde kendi yaptıkları saltanat düşkünü şatafattan vazgeçmemişlerdir.”

Tasarruf Genelgesi Klima Kapattırdı

CHP’li Serkan Sarı, tasarrufun önce Saray’dan başlaması gerektiğini belirterek, duruşma salonunda yaşanan bir anekdotu şöyle paylaştı:

“Bugün bile bunun bedelini mahkeme salonunda bizler ödedik. Klimalar kapatıldı. Tasarruf sebebiyle. Saray'da saltanat sürenler burada vatandaşa zulüm edenlerdir. Buradan bir kez daha halkımıza sesleniyoruz: Bu kriz ortamında önce araçlarımızın kontağını sonra da iktidarın kontağını kapatalım! Hep birlikte tavrımızı ortaya koyma zamanıdır! Yapılan bu zulme dur deme zamanıdır! Yapılan bu zamların derhal geri alınması ve iktidarın tasarrufu önce kendi yaptıklarından sağlaması gerekmektedir!”

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2023, 18:19

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER