ETO, Aydın Ticaret Borsası’nı Ziyaret Etti

Oda yönetimimizden, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ÇETİN, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sezgin SÖNMEZ ve Emre AKDOĞAN, Genel Sekreterimiz Recep AKGÜN, ETOLAB Laboratuvar Sorumlusu ve Coğrafi İşaretler sorumlusu Zülal TAÇAR’ın katılımlarıyla Aydın Ticaret Borsası ziyaret edildi. Ziyaretimize Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi ÇONDUR ve Meclis Başkanı A. Bahri ERDEL beraberinde yönetim ve meclis üyeleri katıldılar.

ETO, Aydın Ticaret Borsası’nı Ziyaret Etti

Aydın Ticaret Borsası yönetimi şuana kadar gerçekleştirdikleri çalışmalardan ve projelerden kazandıkları tecrübe ve birikimi aktardılar.

12.12.2022 tarihinde Aydın Ticaret Borsası tarafından gerçekleştirilen, marka & patent & coğrafi işaret danışmanı Huriye ÖZENER moderatörlüğünde “Yerel Ürünlerin Markalaşmasında Coğrafi İşaret Kullanımı” seminerine katılım sağlandı.  Seminer akışında ülkemizin coğrafi işaretli ürünlerinin 2009 yılından 2022 yıl sonuna kadar hangi süreçlerden geçtiği ve bugün hangi noktada olduğu istişare edildi. AB tescilinde Türkiye’yi temsil eden coğrafi işaretli ürünlerimiz ve AB başvurusu yapılmış olup henüz sonuçlanmamış değerlerimiz anlatıldı. Coğrafi işaretin amacı, geliştirilmesi, başvuru süreçleri, denetlemeleri ve coğrafi işaretin ve amblemin doğru kullanılması noktasında önemli bilgiler edinildi. Yerel ürünlerimize sahip çıkmak ve dünyada ülkemizin değerlerini var etmek için en önemli kanallardan biri coğrafi işaret tescilleridir. Üretici ve en çok da tüketiciyi bu konuda bilinçlendirmek için yapabileceğimiz çalışmalar tartışıldıktan sonra seminer bitişi sonrasında protokol teşekkürleri ve plaket sunumu yapıldı.

Edremit Ticaret Odası olarak ziyaretimiz sırasında nezaketleriyle bize eşlik eden

  • ATB Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi ÇONDUR’a,
  • ATB Meclis Başkanı A. Bahri ERDEL’e,
  • ATB Yönetim ve Meclis üyelerine,
  • ATB Genel Sekreteri Neslihan DUYMAZ’a,
  • ATB Coğrafi İşaret ve Proje Sorumlusu Emine CEYLAN’a

katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2022, 09:02

Emre Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER