Kazdağları eteklerinde zeytin heyecanı yaşadılar

Kazdağları eteklerinde zeytin heyecanı yaşadılar

Bostancıoğlu kardeşler Zeytin hasat günlerini,3 günlük eğitim ve tatil programı  çerçevesinde Manastırhan –Kazdağları Butik hotelde düzenlenen etkinlikle bir ilke imza attılar.

Prof.Abdullah Soykan, zeytin dünyasının duayeni Murat Küçükçakır. bitkiler dünyası öğr.üyesi Ayla Seyhun-asistan Reyhan Demir'in katılım eğitimleriyle, İstanbul, Bursa, İzmirden gelen aile gurubuna,Kazdağları turizm jeepleriyle saferi düzenleyerek hotelde konaklamalı Zeytin dünyasını ve Kazdağlarının güzelliklerinin tanıtımını eğitim amaçlı gercekleştirdiler.

Abdullah hoca,Gömeç-Ma’adra Vine Yars üzüm bağlarını, Hasanboğuldu ziyaretiyle Kazdağı yapısını ve Güre Kazdağı ziyaretiyle Türkmenler ve Sarıkız öyküsünü eğitim olarak unutulmaz sohbeti ile gerçekleştirirken, Murat Küçükçakır zeytin hasadı yaşamını yaşatarak ve Ferhatoğlu fabrikasında toplanan zeytinlerle yağ dönüşümünü gerçekleştirip tadım eğitimleri vererek fabrika ikramı ballı çiğ börek ve ayran ikramı ile misafirlere unutulmaz anılar yaşatıldı.

Son günü Ayla Seyhun hocamız ve Reyhan Demir tarafından,Mitolojik bilgiler,Bitkiler dünyası ve sabun yapımı bilgileri ile Master Chef atölyesi Tutku şef,Sabır ablamız yönetiminde Kazdağları bitkilerinden,Tarhana çorbası, Bitkili börek ve Türkmen düğün tatlısı misafirlere yaptırtıldı. (Haşmet Demirbil)

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2021, 19:48
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER