İnegöl Belediyesi öğrencilere kitap dağıttı

İnegöl Belediyesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla 7 kırsal mahallede bulunan ilkokullarda 353 öğrenciye kitap seti hediye etti.İnegöl Belediyesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftasında ilçedeki öğrencileri unutmadı. Dünya Çocuk...

İnegöl Belediyesi öğrencilere kitap dağıttı

İnegöl Belediyesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla 7 kırsal mahallede bulunan ilkokullarda 353 öğrenciye kitap seti hediye etti.

İnegöl Belediyesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftasında ilçedeki öğrencileri unutmadı. Dünya Çocuk Kitapları Haftası nedeniyle 7 kırsal mahallenin ilkokulunda 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencisi 353 çocuğa 3 kitaptan oluşan set hediye edildi. Edebey İlkokulu’nda gerçekleştirilen kitap dağıtımlarına Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediyesi’nin eğitim gönüllüsü bir belediye olduğunu ifade ederek, “Bugün İnegöl Belediyesi olarak yine bir etkinliğe daha imza atmış bulunuyoruz. Eğitim gönüllüsü bir belediye olduğumuzu buradan gönül rahatlığıyla ifade edebilirim. Sadece kitap haftasının olduğu günlerde kitap dağıtan değil, yılın 365 günü okullarımızın ihtiyaçları noktasında her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

Kendi içimizden çıkmış kahramanların hikayelerinin yer aldığı kitap setlerini öğrencilerle buluşturduklarını kaydeden Taban, “Bugün de Dünya Çocuk Kitapları Haftası vesilesiyle kendilerine oluşturduğumuz 3’lü setlerden her öğrencimize olacak şekilde takdim ettik. 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerimize kitaplarımızı vermiş olduk. Kendi içimizden çıkmış kahramanlarımızın hikayelerini konu alan kitaplarımızı öğrencilerimize hediye ettik. Öğrencilerimize örnek teşkil etsin diye özellikle bu kitapları seçtik. Dolayısıyla çocuklarımız bunları okuduğunda hem kitap okuma noktasında bir bilince sahip olacaklar hem de buradan çıkan öyküleri inşallah kendilerine örnek alarak bundan sonraki hayatlarında da kendi istemiş oldukları hayatları veya bu kahramanlarımızın mesleklerini seçerek kendilerine bir yol haritası çıkaracaklardır. Bizim de bu süreçte bir katkımız olursa bundan mutlu olacağımızı ifade ediyorum” diye konuştu.

Alper Taban, Edebey’de gerçekleştirilen kitap dağıtımlarının eş zamanlı olarak Alibeyköy, Bilal, Çayyaka, Hamitabat, Küçükyenice ve Maden Mahallelerinde de gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER