İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesine Atatürk Kitaplığı oluşturuldu

İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesine Atatürk Kitaplığı oluşturuldu

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi tarafından Karesi İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesinde "Atatürk kitaplığı" oluşturuldu.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan “Eğitimde İş Birliği” protokolü çerçevesinde 68 ildeki 92 Sosyal Bilimler Lisesinde “Atatürk Kitaplığı”nın kurulması noktasındaki çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda; Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi tarafından Karesi İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi Kütüphanesine kazandırılan “Atatürk Kitaplığı” törenle açıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı; Sosyal Bilimler Lisesinde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunun katkılarıyla kazandırılan Atatürk Kitaplığı ile birlikte okul kütüphanesinin daha zengin bir hale geldiğini ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geçmişini bilmeyen toplumlar, geleceğine de yön veremez.” sözünü vurgulayan Ali Tatlı geleceğimize ışık tutabilmemiz için geçmişi okuyup anlamamız gerektiğini ve bu konuda gençlere güvendiğini belirtti.
Karesi İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi kütüphanesine kazandırılan “Atatürk Kitaplığı”nın açılış programına Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Abdulllah Poyrazlı, Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Gamze Berktin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Cengiz, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2022, 19:31

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER