AYVALIK ADD’DEN COŞKULU DAYANIŞMA GECESİ

 AYVALIK ADD’DEN COŞKULU DAYANIŞMA GECESİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Kemalist düşüncenin en keskin savunucusu Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesi önceki akşam ilçenin en nezih mekânlarından biri olarak kabul edilen Keyifli Restoran’da dayanışma ve kaynaşma gecesi düzenledi.
  Gecede; Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, ADD Ayvalık, Küçükköy ve Altınova yöneticileri, CHP İlçe Kadın Kolları yönetimi, CHP Küçükköy ve Altınova Belde yönetimi, Ayvalık ADD’nin en faal üyelerinden Fatma Cavlu ve yaklaşık 200 civarında dernek üyesi hazır bulundu. Gecenin açılış konuşmasını yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şube Başkanı Gürsel Koyuncu, “Ülkemizin her geçen gün daha da kötüye gittiği bir dönemde böylesi bir dayanışma yemeğinde buluşmaktan son derece mutluyuz. Bu yemek sadece bir yemek yada eğlence değil, gücümüzü arttırmak, aramızdaki dayanışma ruhunu daha üst boyutlara taşımayı amaçlamaktadır” dedi.
  Türkiye’nin durumunun içler acısı olduğunu kaydeden Koyuncu, “Ordudan başlayıp, yargıdan çıktılar. Milletin seçtiği 2 CHP’li, 1 MHP’li milletvekili anayasal güvencede olan İşçi Partisi yöneticileri, gazeteciler, yazarlar bugün Silivri toplama kampındalar. Cumhuriyetin tüm değerlerine acımasızca ve alenen saldırıyorlar. Cumhuriyetin 26. Genelkurmay Başkanı terör suçlaması ile hapisteyken diğer taraftan görevlerini ve yetkilerini aşmış oldukları, savcılar tarafından düşünülen MİT mensuplarına özel kanun çıkarılıyor. Doğrudur veya yanlıştır. Bunu tartışmıyoruz. Sadece varolan çelişkiyi ve yargının kendilerini istemediği durumlarda nasıl kontrol altına alındığını anlatmaya çalışıyoruz. Atamızı tarihimizden ve yüreklerimizden koparıp atmaya yelteniyorlar. Son olarak da Atatürk’ün Gençliğe hitabesini okul duvarlarından indirmek, der kitaplarından çıkarmanın peşindeler. Karen Fogg’un söylediği gibi Türk Milletini tarihinden koparmak görevini yapıyorlar. Hodri Meydan. 19 Mayıslar her zamankinden daha coşkulu kutlanacaktır. Onlara inat her yanı Gençliğe Hitabe ve Atatürk posterleriyle donatacağız” diye konuştu.
 
ADD’LİLER EĞLENCEYE DOYDU
  Ayvalık ADD Başkanı Gürsel Koyuncu’nun dakikalarca alkışlandığı konuşmasının ardından, ADDye maddi ve manevi destek verenler plaketle onurlandırılmasının ardından, restoranın piyanisti Murat, kemanda Uğur ve ritm sazda Fethullah birbirinden hareketli şarkılarla davetlileri coşturmasını bildi.
  Gecede; CHP Küçükköy Belde Başkanı Murat Akıner ve belde yöneticilerinin hora tepmesi ve yine Küçükköy CHP Belde yöneticisi Yusuf Navruz’un okuduğu Atatürk şiiri damgasını vururken, Ayvalık Müzik Derneği üyesi Sevda Akman ve oğlu Mehmet Akman'da şarkılarıyla geceyi renklendirdi. Ayvalık ADD’nin en sevilen üyelerinden Fatma Cavlu’nun da ailesiyle birlikte katıldığı gecede, Atatürkün sevdiği şarkılara da yer verilirken, Kemalist düşüncenin neferleri olarak adlandırılan ADD üyeleri birlikte ve tek vücut olmanın adeta tadını çıkardığı gözlendi.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2012, 20:58
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER