Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 14.03.2024

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 14.03.2024

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce 13/03/2024 günü 21:30-23:00 saatleri arasında "Milli Güvenlik, genel sağlık ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesi, şüpheliler ile aranan şahısların yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine" yönelik olarak; Mahalle, Cadde, Sokak, Park, Bahçe, Meydan, Metruk Yerler, Tren Garı, Otobüs Terminali, Umuma Açık Yerler ve Trafiğin yoğun olduğu farklı hareket noktalarında olmak üzere Merkez ve tüm İlçelerinde (91) ekip (227) personelin katılımıyla ilimiz genelinde yapılan Asayiş Trafik ve Huzur Uygulamasında;

        Asayiş Yönünden (2.111) şahıs sorgulanmış,

  • (1) şahıs Yoklama/Bakaya, 
  • (1) şahıs Kayıp, 
  • (1) şahıs Hırsızlık, 
  • (1) şahıs Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, 
  • (1) şahıs 2312 sayılı kanuna aykırılık olmak üzere (5) Aranan şahıs yakalanmıştır.

        Yapılan kontrollerde; 

  • (1) şahıstan "21.50 gr Metamfetamin maddesi,1 adet hassas terazi ve 1 adet pipe elde edilerek (2) şahıs hakkında "TCK:191 ve TCK:141" suçundan, 
  • (1) şahıstan "6.79 gr Esrar maddesi” elde edilerek (1) şahıs hakkında "TCK:191" suçundan olmak üzere (2) şahıs hakkında “Adli” işlem yapılmıştır.

        (382) Umuma açık yer, park, bahçe, meydan, alan, metruk yerler denetlenmiş ve kontrol edilmiş, herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.

        Trafik Yönünden (969) Araç denetlenmiş,

  • (54) Araç sürücüsüne toplam 185.475 TL tutarında idari para cezası uygulanmış, 
  • (9) Araç trafikten men edilmiştir.

        Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlanması, suçları önlenmesi ve suçluların yakalanması için tüm gücümüzle çalışmalarımız devam etmektedir.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca 06 - 13 Mart 2024 tarihleri arasında kış mevsimi koşullarının günlük hayata olumsuz etkileri göz önünde bulundurularak yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarının beslenmesi ve sokak hayvanları için farkındalık faaliyetleri maksadıyla Asayiş Şube Müdürlüğü/Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, İlçe Jandarma Komutanlıklarına ait Asayiş ve Trafik ekipleri tarafından Balıkesir il genelinde can dostlarımız olan sokak hayvanlarının korunması ve beslenmesi faaliyeti icra edilmiştir. Sokak hayvanlarına mama ve su tedarik edilmiştir.

        Vatandaşlara sokak hayvanlarına yapılacak kötü muamelelere karşı yapılması gereken hususlar ile ilgili bilgilendirme çalışması gerçekleştirilmiştir.

        İcra edilen faaliyetlerde (1.460) köpek (1.268) kedi olmak üzere toplam (2.728) can dostumuz beslenmiştir.

        Kış mevsimi süresince; önümüzdeki günlerde sokak hayvanlarının korunması ve beslenmesi faaliyetlerine aralıksız devam edilecektir

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca; 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında sağlık kurumları ziyaret edilerek değerli sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı kutlanmıştır.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2024, 18:34

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER