Başkan Deveciler, "Bir elin verdiğini diğeri görmüyor. 365 gün 4 kap sıcak yemek veriyoruz"

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, lansman toplantısında gazeteciler ile bir araya geldi. Kendi öz kaynaklarını en iyi değerlendiren belediye olduklarının altını çizen Deveciler, cenaze hizmetlerinden ücret almayan tek belediye olduklarını açıkladı.

Başkan Deveciler, "Bir elin verdiğini diğeri görmüyor. 365 gün 4 kap sıcak yemek veriyoruz"

Başkan Deveciler çalışıyor, Burhaniye kazanıyor !

Burhaniye Belediye Başkanı ve CHP Burhaniye Belediye Başkan Adayı Ali Kemal Deveciler, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, projelerinin tanıtımını gerçekleştirdi.

 Blue Port Hotel'de düzenlenen tanıtım lansmanında, göreve geldiği 5 yıl boyunca yaptıklarını sinevizyon eşliğinde basın mensuplarına izlettiren Başkan Deveciler, 5 yıl önce 33 milyon lira borçla devraldıkları belediye bütçesini şu anda 1 milyar 50 Bin lira ile Balıkesir’in 3.büyük bütçesine sahip ilçesi konumuna getirdiklerini söyledi. Burhaniye’ye 400 Yataklı kız öğrenci yurdu, kapalı düğün salonu, otopark, AVM ve yaşam alanları gibi birçok projelerinin müjdesini de veren Deveciler, “yaptığımız festival, fuar ve deve güreşleri ile Burhaniye’nin ayrıcalığını Türkiye’ye hissettirdik. Burhaniye büyümeye ve gelişmeye devam ediyor” dedi.  

  

Deveciler şunları söyledi: “5 Yılda birçok projemizi gerçekleştirdik.

2 tane kreş yaptık, 3.Kreşimizin de yapımına başladık. Önümüzdeki dönemde kreş sayısını 6’ya yükselteceğiz. Kreş yapmamızın amacı hiçbir güvencesi olmayan ve çalışan ailelerin çocuklarına bakmaktır. Yine dershane açtık. Dershanemizde 400 öğrenci öğrenim görüyor, 4 yılda 1600 öğrenci öğrenim görmekte. Amacımız tek maaşla ve asgari ücretle geçinen bir aileye bu şekilde yardımcı olduk. Burhaniye içerisinde tek maaşla geçinen Üniversiteyi kazanan öğrencilerin ailelerine burs vermeye başladık. Ayda bin lira, 250 öğrencimize yılda 250 bin liralık burs vermeye devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde bu miktar da artacaktır. Balıkesir genelinde burs veren tek belediyeyiz.

365 GÜN 4 KAP SICAK YEMEK

 Şu anda yıl 365 gün 4 kap sıcak yemeği 400 aileye ulaştırıyoruz. Bir de maaş veriyoruz. Ayrıca ailede varsa asker maaşı da veriyoruz. Bu 4 aileden tek yaşayan kadın ve erkek varsa çoluk çocuğu da yoksa burada onun her hafta evine temizlikçi gönderiyoruz, bizim doktorlarımız ve hemşerilerimiz her hafta gidip muayene ediyorlar. Yani evde bakım hizmeti veriyoruz.

Cenaze hizmetlerinde körfezde belki ücret almayan tek belediyeyiz. Bizim cenaze hizmetlerimiz A’dan Z’ye Burhaniye Belediyesi’nde. Bir cenaze olduğunda zengin fakir bakmıyoruz. O gün oraya ateş düşmüş gibi olur. Sağlık Müdürlüğümüzden bir ekip gidip taziye ziyareti yapıyor ve bütün her şeyi bizim yapacağımızı söylüyor tek kuruş almıyoruz, cenaze aracı da tahsis ediyoruz.

SAĞLIK MERKEZİMİZ ŞİFA DAĞITIYOR

Sağlık Merkezi açtık. Burada 2 doktor 10 tane hemşire, 1 diyetisyen, sosyolog ve psikolog var. Her gün 250’nin üzerinde hastayı muayene ediyorlar. Randevu almadan, ücret almadan reçeteleri yazılıyor. Bir laboratuvarımız var yeni binamızda. 1 Temmuz’dan sonra vatandaşlarımızın kan ve idrar tahlilini burada ücretsiz yaptıracağız.

ALİ ÇETİNKAYA İSTİKLAL CADDESİ GİBİ OLACAK

Ali Çetinkaya caddesi meydandan vergi dairesine giden yol yaklaşık 400 metrelik yol. Bu yolu trafiğe kapattık ve güzel bir cadde oldu. Önümüzdeki dönemde İstiklal caddesi gibi bir cadde olacak. Yeni yeni dükkanlar ve mağazalar açılacak. Devlet hastanesinin yanında 29 dönümlük yerimiz var. Oraya da güzel bir AVM yapacağız. Biliyorsunuz Ören’den sahil caddesine kadar yürüyüş yolu yaptık, piknik alanları yaptık, çim ektik. 150 m arayla soyunma kabini koyduk. Burhaniye’yi güzel bir yere getirdik.

BURHANİYE’NİN AYRICALIĞINI TÜRKİYE’YE HİSSETTİRDİK

Festivaller, kitap fuarları yaptık, deve güreşleri yaptık. Burhaniye’nin ayrıcalığını Türkiye’ye hissettirdik. Eskiden bir yere gittiğimizde Edremit Burhaniye mi diyorlardı ama artık böyle demiyorlar. İnşallah 5 yılda daha farklı durumlara geleceğiz. Hafta sonu İskele’de 50 masaya yakın Edremit’ten gelenlerle doluydu. Körfezin en güzel sahillerini yarattık.  

BALIKESİR’İN 3.BÜYÜK BÜTÇESİNE SAHİBİZ

Burhaniye’de göreve geldiğimizde Burhaniye’nin 54 milyon liralık bütçesi vardı, 33 milyon borcu vardı. Bu 33 milyon borcumuzu kapattık, SSK borçlarımızı ödedik, şu anda hiç borcumuz yok. 5 yılda bütçemizi 1 milyar 50 bin liraya çıkarttık. Tam 21 kat arttırdık.

Balıkesir’in 3.büyük bütçesine sahip ilçesi olduk. Birincisi Edremit 1 milyar 650 milyon, ikincisi Bandırma 1 milyar 350 milyon, üçüncüsü Burhaniye 1 milyar 50 Bin lira. Hiçbir yerden kredi almadık kendi öz kaynaklarımızla yaptık.

DOĞALGAZDAN BOZULAN YOLLAR HIZLA YAPILIYOR

Doğalgazdan bozulan yollarımızı hızla yapıyoruz. Bugüne kadar bu yolların yüzde 70’ini bitirdik ve 200 milyon lira harcadık. Bu ayın 8 inde ve 12 sinde 40 milyon liralık parke taş ihalesi yapacağız.  Paralarını da ödüyoruz sıkıntı yok.  

Pazar yeri yapıyoruz. Eski garajın olduğu yerle minibüs garajının olduğu yeri birleştirdik. 8500 m2 imar planı yaptık. Oraya alt kısma 600 araçlık otopark, 2 katlı sebze ve meyve pazarı, 2 katlı giyim pazarı yapacağız.

KIZ ÖĞRENCİ YURDU YAPACAĞIZ

Ayaklı’nın oraya 400 yataklı Kız öğrenci yurdu yapacağız. Ayrıca Ayaklı’nın girişine 1500 Kişilik kapalı düğün salonu yapacağız. Orada beş bin dönümlük yere de özel okul yapacağız. Körfez’in tek yaşam alanını yapıyoruz. Araçların girmediği, hem çocukların hem büyükler için yaşam alanı. Bisiklet yolları, yürüyüş yolları, oturma grupları çocuklar için hayvanat bahçesi, at çiftliği, çocuklar için trafik eğitim alanı, oyun alanları ve kafeler yapacağız”.

(Bekir Terzioğlu-Sefer Talay-Emre Terzioğlu-Şenol Torlak)

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2024, 12:51

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER