Türkiye İşçi Partisi’nin, “Kültür Sanat Kenti Karşıyaka” Projeleri Hazır

Türkiye İşçi Partisi’nin, “Kültür Sanat Kenti Karşıyaka” Projeleri Hazır

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Karşıyaka Belediye Meclis üyesi adayları adına bir açıklama yayımlayan Tayfun Pezek (Dıgıl Tayfun) Karşıyaka'nın kültür sanatta hak ettiği değeri göremediğini söyledi. Tayfun Pezek, “Türkiye İşçi Partili meclis üyeleri mecliste yer aldığında göreceksiniz ki Karşıyaka kültür sanatta marka bir kent olacak. Bu konuda projelerimiz hazır, siz Karşıyakalı yurttaşlarımızdan görev bekliyoruz oylarınıza talibiz” dedi

Karşıyaka Belediye Meclisi'nde halkın çıkarına aykırı en ufak bir adım için bile izin vermeyeceklerini ifade eden Pezek, “Halkın çıkarına aykırı tek bir kararın alınmasına izin vermeyiz. Karşıyaka’da yaşayan tüm halkımızdan yetki, görev ve sorumluluk talep ediyoruz. Maddi zorluklar nedeniyle kaç zamandır tiyatro ve konserlere gidemeyen özellikle gençlerimiz için Karşıyaka’mıza özgü ‘SANATKART’ çıkaracağız. Hatta ve hatta bu ‘SANATKART’ sayesinde sadece tiyatro ve konsere gitmek değil, kitabevlerinden de fiyatı yüksek geldiği bir türlü alıp okuyamadığın için ve okumak istediğin kitabı evinin kütüphanesin de bulundurmak için de projemiz hazır” dedi.

SANATKART'ı ivedilikle hayata geçireceklerini vurgulayan Pezek şöyle devam etti:

“Özel organizasyon firmaları ve kitabevleri ile birlikte Karşıyaka’da yaşayan her gencimiz için birlikte omuz omuza verip Karşıyaka’mızın kültür sanat dünyasına farklı boyut katarak Karşıyaka’mızda bulunan birçok sokağımızı da ve parklarımızı da  adı verilen değerlerimiz için her ay; yani sadece ölüm yıldönümlerinde değil düzenli şekilde o değerimize yakışır kültürel sanatsal etkinlikler gerçekleştireceğimiz projelerimiz hazır.”

Çocuk parklarıyla da ilgili olarak anne ve babalardan çok sayıda şikayet aldıklarını hatırlatan Tayfun Pezek, onların arzularını yakından takip ettiklerini söyledi. Göreve geldiklerinde hemen tüm parkların ivedilikle periyodik olarak bakımlarının yapılacağının altını çizen Pezek şöyle konuştu:

“Çocuklarımızın sağlıklı huzurlu neşeli oyunlar oynamasını sağlamak için ve o parklarda da çocuklarımıza yönelik etkinlikler gerçekleştireceğimiz projelerimiz hazır. Karşıyaka’mızda topu topu 3 kreş var. Her mahallemizde kreşimiz olacak şekilde sadece belediyemizde çalışanlara ait değil Karşıyaka’mızda yaşayan her ailemiz için kreş projelerimiz hazır. Yaşlı bakıma muhtaçlarımız için  ve can dostlarımız hayvanlar için de konusunda uzman sivil toplum örgütleriyle omuz omuza gerçekleştireceğimiz projelerimizi tamamladık.”

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2024, 14:58

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER