Muhalefete Kızıyorum

Seçim de seçim. Hangi kanalın ana haber bültenini açsam SANDIK TA SANDIK. Yahu kaldırılması gereken daha 200 milyon ton hafriyat yerde dururken, bu hafriyatın kaldırılmasının 1.5- İKİ YIL SÜREBİLECEĞİ İFADE EDİLİRKEN sen neyin seçiminden bahsediyorsun be kardeşim? Öte yandan 200 bin konut yapılacak… İçler acısı bir deprem öncesi rakamlar suratımıza bakarken, iç borç, dış borç tavan yapmışken, elini nereye uzatsan kopacak haldeyken sen kalkmışsın sandık ta sandık. Farz edelim seçim senin istediğin tarihte oldu ve kazandın .Eee sonra biz kaç yıl ENKAZ şarkısını dinleyeceğiz.

ENKAZ aldım çarşıdan türküsü gibi… Hani belediye seçimlerinde kazanan kaybedene yüklenir ya, bana enkaz bıraktı iki yıl avans istiyorum diyen başkanlar misali. Farz edelim olası bir yerel seçimde Edremit’in yönetimine talip olanların daha bugünden seçim heyecanı yaşamaları misali. Enkaz alacak, sonra sızlanıp duracak. Bana mı sordun talip olurken, olmasaydın kafana silah mı dayadılar? Başkan sen ol diye… Eee peki farz edelim seçim yapıldı sandıktan yine AKP çıktı. AKP bu enkazın altından kalkabilecek mi? Hayır... Elinize o zaman iyi bir koz geçecek. İşte o zaman erken seçim falan diye bağırırsanız AKP yandaşları bile “yeter artık gidin” diyecek.

Daha ölenlerin mezarda bedenleri soğumadan bu sanduka sevdası neyin nesi? Mesela Rusya’dan alınan doğalgazın bedelinin ödenmesi ötelendi. EYT falan, emekli zam istiyor, işçi zam istiyor. Kadro bekleyen binlerce insan var. Amerika’ya F-15 LERİN PARASINI VERMİŞSİN, UÇAKLAR ORTADA YOK.

Rusya’dan S-400 almışsın kullanamıyorsun…

Borçlar gırtlağı delip arkadan çıkmış sen sanduka diyorsun.

Hangisinin üstesinden geleceksin?

Bu millet sabretmesini bilen millettir. Bırak iktidarı biraz daha yuvarlansın, o zaman tepesine yandaşı dahil herkes biner. Ama seçim seçim avazları bugün için yerinde bir çığrışma değil… Depremde binlerce insan işini kaybetmiş, yeni bir hayat kurmaları gerekir. Binlerce çocuk okulsuz kalmış, yeni okullar yapacaksın. Hastaneler yıkılmış yeni hastaneler yapacaksın… Yollar bitmiş yeni yollar yapacaksın. Elektrik, su, gaz sorunları var yeni tesisatlar yapacaksın… Bırakın iktidardaki halletsin görelim diyerek, ona avans ver.

Kızmakta haklıyım değil mi ya !

*************

HESAP SORULACAK !

Cumhurbaşkanı ve AKP GENEL BAŞKANI Erdoğan, “sadece müteahhitlerden değil, sorumlu olan herkesten hesap sorulacak” dedi. Yani Belediye yönetimlerinden, kamu dan hesap sorulacak diyor. Olması yani yapılması gerekeni söylüyor. Tren faciaları, maden facialarının hiç birisinden hesap sorulmadığı insanların aklından geçiyorken, bana bu durum Abdürrahim KARAKOÇ’un şiirini hatırlattı. Rahmetli ne güzel yazmış adaletin işleyişini;

GENE DE BİR ETME ÜÇ AY ÖTEYE

BU DAVA DEDEMDEN KALDI HAKİM BEG

OTUZ YIL BABAM DÜŞTÜ ARDINA

SİZ SAĞ OLUN O DA ÖLDÜ HAKİM BEG

SEKİZ EVLEK TARLA BİR GEVERLİK SU

YÜZ YILDA BÖLÜME BAĞLAMAZ MI BU

KAZANSAM DA HU ,KAZANMASAM DA HU

KEŞKE DAMGAYA HARÇ

SAYENİZDE AVUKATLAR YILLARCA

FAKİRİ YOLDU DA YOLDU HAKİM BEG”

Şeklinde uzayan, halk diliyle, yazılan bir serzeniş… Kıssadan hisse yani..!

*************

TEKRAREN YAZIYORUM KUSURA KALMAYIN

Yazıyorum çünkü Edremit’in yönetiminde sorunları halkla paylaşan yok. Depremden üç gün sonra YER BİLİMCİ Prof.’lar, defalarca “ SULAK ARAZİDE YERLEŞİM YAPILMASI İNTİHARDIR” ŞEKLİNDE AÇIKLAMA yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar… Su buharlaşma yapar diye de devam eden bilimsel açıklamalar. Ben bu konuyu suyun ortasında şehirleşen Bir AKÇAY’DAN KONU ETTİM YAZILARIMDA VE ETMEYE DE DEVAM EDECEĞİM. AKÇAY’da ne gibi inceleme, araştırma başlatıldı bilen var mı? Ne bilen var, ne araştırmaya teşebbüs eden. Yahu bu iddialardan bir, iki YERBİLİMCİ’Yİ davet edin, üç gün konuk edip Akçay’da DOLAŞTIRIN. Şebeke suyu değil 100 yıldır artezyen kullanan bir nüfustan bahsedin hocalara. Ne yapılması gereğini öğrenin. Baldırı çıplak şarkıcılara milyonlara verdiğiniz gibi bu kez bilimcilere verin… CEK-CAK-CUK ile şehir yönetilemez. Yönetimde kaç kariyer sahibi var, jeolog var mı yok. Başkan yardımcılarının meslekleri inşaatçı ağırlıklı. GERİSİ Allah’a emanet.

************

PAÇAL YAPILAN KENT

Zaten deprem vurdu vuracağı kadarıyla. Bari siz yazıp çizerken vurmayın be kardeşim. Günlerdir, HATAY-ANTAKYA, Antakya –Hatay diye yazıp çiziyorsunuz.

HATAY 15 İLÇELİ BİR İL. ANTAKYA 15 İLÇEDEN BİRİDİR. İSKENDURUN HATAY’IN İLÇESİDİR annıyonuz mu?

*************

EDREMİT VE DEPREM

Dedikten sonra, aklıma bir iki soru takıldı. Edremit’te faal durumda kaç ambulans var?

Hastanemiz zaten Allah’a emanet ama sormakta fayda var. Olası bir depremde, ayakta durabilecek durumda mıdır? Doktor açığı var mıdır? Kızılay kan depolama yapacaktı durum ne vaziyettedir?

Sormak, öğrenmek ayıp değil, öğrenmemek ayıp değil mi ya? Her ne kadar İLÇEMİZDE NE ATANMIŞ, NE DE SEÇİLMİŞLER YAZILANLARI TEK KELİME İLE YANIT VERMEMELERİNE RAĞMEN, BİZ GÖREVİMİZİ YAPMAK ZORUNDAYIZ. GAZETECİ SORAR. İSTEYEN YANIT VERİR İSTEMEYENİN CANI SAĞI OLSUN BE KARDEŞİM.

************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Deprem FAKÜLTESİ kurulsun”

By: Sokaktaki yurttaşların görüşü

Bizden not: Yahu olanları yürütemiyoruz sen ne diyon be kardeşim. Bak Boğaziçi Üniversite’nin yönetimi HUKUK FAKÜLTESİ kuracağını söylüyor ama kendisi HUKUKU ÇİĞNİYOR. Sen ne diyon?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ÇÜŞ

AFAD İHTİYAÇ LİSTESİ. Hürriyet gazetesinde her gün, çarşaf çarşaf yayınlanıyor. Devlet nerede diyenlere en güzel yanıt. Devlet halktır. Halk olmasa devlet olabilir mi? Bu soruyu soranlara neden kızılıyor ki? Ahan da liste, ahan da isteği yayınlatan AFAD.

………………………………..

BÜYÜTEÇ

Edremit Berberler Odası, otellerde konuk edilen DEPREMZEDELERİN ayaklarına kadar gidip sektörünün gereği icraatları yapıyor. Ayrıca malzeme tedarikinde bulunuyor. Kutluyorum.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

KULAĞIINIZDA KÜPE OLSUN

UTANMASI OLMAYAN İNSAN DEĞİLDİR

Rahmi TURAN

…………………………………………

EDREMİT, EMİN OLUN, ÜVEY EVLAT

Devasa bir bina yapıldı. KÜTÜPNANE adı altında. Biteli 3 yıl olmak üzere. Ne tabela var, ne kitap, ne okumaya giden, ne personel. Eee be kardeşim neden onca para döktünüz, bu milletin parası değil mi o saçılan paralar? Kaç kez yazdım ama ne yazık ki, evet ne yazık ki !!

Tee AYDINLIOĞLU döneminden beri Yeni hastane yapılacaktı. Her önüne gelen bir temel atma tarihi attı ortaya. Hala yapılacağı yer bile kesin değil. Edremit’liler gerçekten son derece sakin bir toplum. Başka yerde olsa halk sokaklara dökülürdü. Kendisiyle alay edilmesine rağmen bu suskunluk. Tebrike şayan…..!

YORUM EKLE