"Akçay ve Deniz"

Hani bir şarkı vardı;

“Deniz ve mehtap sordular seni neredesin?

Nasıl derim terk etti beni

Bırakıp gitti

Anladılar ki aşkımız bitti

Alay ettiler benle hep

Sen oldun bunlara sebep”

Gibi bir şarkıydı o…

Çok değer verdiğim bir dostum olan METİN IŞIKSAL sosyal medya hesabında yayınladığı fotoğraf bana bu şarkıyı anımsattı… İnsanoğlu doğanın verdiği nimetleri bu kadar kendi eliyle berbat nasıl eder anlamak mümkün değil.

Derelerimiz pislik taşıyor denize. Mesela adına DERE DENİLEN İNA deresi var.

3 yıldır denize b..k taşıyan bir dere. Bu yetmiyormuş gibi vidanjörlerde boşaltım yapıyor. Bu derenin denize kavuştuğu yerde 4 tane TURİZM sektörüne büyük katkı sağlayan restaurant ve oteller mevcut. B..k kokusunu bonus olarak halka sunmak zorunda kalan tesisler… Sezon yaklaşınca TURİZM haftası falan felan birileri bir araya gelip TURİZM toplantısı yaparlar, bir önceki toplantının fotokopisidir yani.

Kızılkeçili ve Zeytinli çayları, ne bulursa denize ücretsiz- taşırlar. Bu iki çayın ortasında bir zamanlar KUĞULU gölet denilen sahipsiz bir arazi vardı. Sonradan hazineye intikali oldu .Şimdi o KUĞULU gölet devasa bir çöplük haline geldi. Ne Kaymakamlık makamı, ne belediyeler, ne de bugün kime tapu kaydı yapıldı bilinmeyen o devasa çöplük bünyesinde bir de BASKİ’nin VİDANJÖRLERE tahsis ettiği b…k. Atık döküm yeri var. Bu kuyudan sızıntı elbette var. Vidanjörler boşaltım yaparlarken yarısı kuyuya, yarısı toprağa. Leş gibi kokudan bu bölgeden geçmek için dana ciğeri gerekir.

Yani sözün özü. Denizimizi kirletmek için ne gerekiyorsa kendi liyakatsızlığımızdan, doğa düşmanlığından kaynaklanıyor. Hal böyle olunca AKÇAY DENİZİ nasıl temiz kalır? Rahmetli EDİP UGUR BBB’nı olduktan bir iki ay sonra HELİKOPTERLE Körfez’de alçak uçuş yaptı ve indiğinde basına aynı cümleyi kullanarak aktarayım da içim rahat etsin ”Körfez denizini b…k götürüyor” demişti. Ne onun, ne de ondan sonraki Başkanların Akçay denizi umurlarında olmadı. Böyle gelmiş böyle mi gidecek bilemem ama Turizmciler, Akçay, Altınkum, Güre halkı artık seslerini çıkarmalılar. Öyle ya deniz sizin, kıyı kenar sizin. Sahibi sizsiniz… Haa bi de SİNEK OLAYI VAR. Belediyeler boşuna sinek ilacına para harcıyorlar… Şeyi şeye değiştim şeyin suçu ne hesabı. Hem, b..klamaya göz yum, hem sinek ilacına para harca. Dostlar alışverişte görsünler… Dalyan ve ALTINKUM ARASI YÜRÜYÜŞ mesafesinde, Dalyan minibüslerinin son durağından itibaren yürüyemezsiniz kokudan ve hemen buradan halkı denize girmeye razı ediyorsunuz… Eski TURBAN tesislerinde çok düğünler burada yapılırdı. Sineklerin SORTİ yapmalarından millet düğünü terk ettiklerini çok görmüşlüğüm var.

Vay benim TALİHSİZ Akçay’ım vay…

***************

POPÜLARİTE

Bazı Bakanlar, Cumhurbaşkanı, Erdoğan’ın talimatlarıyla MİLLETVEKİLİ olacaklar. Bu ayrıştırılan bakanların POPÜLARİTESİNDEN istifade etmek ve kazanacaklarını varsayarım böyle bir karar alındığı da açıklandı.

POPÜLARİTE ve;

Çevre ve Şehircilik BAKANI KURUM… Ne gibi başarıları oldu açıklanmalıydı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı BİLGİN… Ne gibi yararlı çalışmaları oldu açıklanmalıydı.

Tarım ve Orman Bakanı KİRİŞÇİ. Ziraat sektörüne, hayvancılık sektörüne soruldu mu acaba?

Popülarite TDK’da TUTULMA diye tek kelimeyle tercüme edilmiş… Bu ayrıştırılan isimler aday olacakları bölgelerde halkla nasıl bir söyleşi yapabilecekler çok merak ediyorum.

***************

( çerçeveli) S.HASAN ARSLAN

Pazar günü Altınkum pazarında karşılaştık. Tek başınaydı. Ayaküstü tatlı ve kısa bir söyleşi yaptık.

Onca yazılarıma rağmen son derece samimi ve güleç bir sohbet oldu ki ben şaşırdım. İşte bu hani derler ya dostluk başka, alışveriş başka diye… Bu tavrı nedeniyle teşekkür etmek boynumun borcu diye bu küçük notu düşmeye mecbur kaldım. Teşekkür ediyorum…

************

DİBİNE KADAR HAKLI OLDUĞUM YİNE KANITLANDI

Yıllardır, yazdığım yazarken bile tiksindiğim Türk siyasi yaşamının seviyesiz, menfaatçi, yüze gülüp, arkadan ana avrat sövüldüğü bataklık gazı gibi bir ortam. Türk siyaseti. Aslında siyaset bir bilim dalıdır. Ama ülkemizde çapulcu siyaseti olarak uygulanmakta…

Rahmetli ERBAKAN AKP’ye yönelik “AKP’ye oy vermek adeta cehenneme bilet almak gibidir.” “Bunlardan çırak bile olmaz” demedi mi? dedi...

Eee oğlu FATİH beyzade, DÖRT günde DÖRT takla attı. “TİTANİK GEMİSİNDE İŞİMİZ YOK” dedi. “Biz kendi yağımızla kavruluruz ittifak bizi ilgilendirmiyor” dedi mi dedi. DÖRT GÜN SONRA Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi, Cumhur ittifakına katıldı…

Devlet beyzade, Erdoğan hakkında ağza alınmayacak sözler söylemedi mi? SÖYLEDİ. “Seni Yüce divana göndermezsem namerdim” dedi mi dedi. Eee bugün nerede? Erdoğan’ın koltuğunun altında

Bataklık… Metan gazının en çok solunan mecrası. Siyaset bataklığı…Dibine kadar haklıyım kimsede beni bu fikrimden döndüremez. Yeter ki kişisel menfaatler olsun. Ülke menfaatlerini ellerinin tersiyle itenlere ben nasıl saygı duyarım ki?

Mesela SOYLU, geçmişte Erdoğan hakkında söyledikleri. Tarihin arşivi hiçbir zaman saklı kalmaz.

Benim merak ettiğim, bu tür olayları yaşayanların birbirlerinin yüzüne nasıl bakıyorlar? Bu nokta çok önemli. İnsanın karakterinin belirtisi değil midir?

***************

AVM’LERDEKİ KENEFLERE ZAM YAPILMIŞ

Kenefteki tuvalet kağıtları altın kaplama mı acaba? Sabun yerine orijinal AVON falan mı sunuluyor.

Edremit BERBERLER ODASI Başkanı Metin Koyuncu, ÇOK SEVDİĞİM ve takdir ettiğim genç bir Oda başkanı. Onunla sohbet ederken söylemişti UMUMİ HELALAR BERBERLER ODASINA BAĞLANMIŞ.

Gülmeyi bırakıp şeye gittim. Böyle bir uygulama dünyanın hangi ülkesinde var? Kenef ve berber.

Eee AVM KENEFLERİ ZAMLANIR DA CAMİLERDEKİ PİSLİK İÇİNDE OLAN KENEFLER NEDEN ZAMLANMASIN… Bu kararı veren hangi bakanlıksa popülaritesi için vekil yapılmalı, AVM AVM dolaşmalı.

*************

KADINA ŞİDDET

Merak ediyorum kadına şiddeti reva görenlerin analarını yüzünü gözünü patlatana teşekkür mü ediyorlar acaba? Başımıza hangi bela geliyorsa cehaletten geliyor. NOKTA

**************

EDREMİT VE MİLLİ EĞİTİM

Bu birimin başındaki tüm görevlilerle devamlı dirsek temasındaydık. Son müdür beyle müşerref olamadık. Bayağı zor atandı. Kim kimin adamını onaylayacak falan felan. İş uzun sürdü… Yeni müdür tam bir AKP sistemini uyguluyor gibi. Oysa daha önceki müdürler, basına yardımcı oluyor, sıkı temas kuruyorlardı… Milli Eğitim. Ben gerisini tanımam, Milli ve YERLİ YANİ. Bu konuda özellikle parti, marti de tanımam. Beklemeyi severim. Gazete okumuyorsa vebal onda. Yerel bir köşede görev yapıyorsanız yerel gazeteleri okumak zorundasınız. Tabi YEREL VE milli iseniz.

***********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Atatürk düşmanı İmam Lefkoşe’de, krallar gibi ağırlandı”

By; Gazeteler. Harcırah aldı da mı gitti?

………………………

ÇÜŞ

Depremde ölenlerin sayısı gizleniyormuş. Kalan sağlar bizim diyorlar ya.

……………………………….

BÜYÜTEÇ

Dalyan meselesi ne oldu? Yücel Yılmaz GİDERAYAK Bİ ŞEYLER YAPMASIN?

………………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Maziye bir bakıver neler, neler bıraktık.

Şarkı sözü

YORUM EKLE