“ATM Nedir”

Yani, AUTOMATİC TELLER MACHİNE. Ve de yani. BANKAMATİK Öztürkçesidir. 24 SAAT PARA ÇEKME YATIRMA VE DİĞER İŞLEMLERİ YAPAN TEKNOLOJİ. DEVLET BANKALARININ ÇOĞUNDA özür dileriz para yok anlamında söylem çıkar ekrana. Bankada para yoksa kapat dükkanı birader. MESELA 07 /02/ÇARŞAMBA SABAHI Kadıköy’deki Ziraat BANKASI’NDA iki ATM var. Her ikisinde de para yoktu. Saat sabah 08….Diğer şubelerde de değişik bir şey yok. Banka ATM leri dünyanın her yerinde 7/24 hizmete amadedir… ANLAYANA!

***********

MAAŞ FARKI

Günlerdir hükümette bu işten sorumlu Bakanlık bugün yarın derken, İMZA bekleniyor dendi. Neyse yata yata 900 TL FALAN YATIRILDI. Olmaya devlet cihanda bir avuç vatandaş gibi.

İBAN nolarına sahip olsaydım İADE EDECEK VE NOT DÜŞECEKTİM. Al da gazoz için.

Aynı gün NURAN, İKİZÇAY’DAKİ SALI pazarına gitti, döndü. Aaa o dönüş. İyi ki sizler yoktunuz. Hayatında hiç ah etmeyen Nuran MEĞERSE NE Ahlar biliyormuş. HIYAR 60 tl DOMAT 30 Tl imiş. Yani seçimi HIYAR KAZANMIŞ… Her kimse sorumlu olan NURAN’DAN ALDIĞI ah NEDENİYLE SIRTI YERE GELMEZ.

Nuran bir yandan da, “ben bu evi kira dahil 20 tl ile yönetebiliyorsam ülkeyi neden yönetemeyeyim, bıraksınlar, bir yıllığına ülkeyi düzlüğe çıkartayım” diyerek mutfağa girdi.

Kimilerinin bir akşam yemeğinde yediklerini halkın cebinden çıkan paralarla yiyip içiyorlarsa tavuk gibi kafalarını havaya kaldırıp dua bile etmiyorlar hala doymadıkları için duadan bile yoksunlar.

“Ölüm her fani için vardır” deniyor ya, bunlardan biri öldüğünde imam soracak; “EY CEMAAT MEFTAYI NASSUL BİLÜSÜZ?” Bir iki sakal sıvayanlar hariç diğerleri, “hoca efendi dik yatsın mezarında nassul bilürsek öyle dikelsin”..

***********

BÜYÜKŞEHİR SEÇİMİ

İmdi biri çıkıp bana söylesin “bu yarış adil mi?” 20 ilçesi var olduğu söylenmekte… Balıkesir Büyük ŞEHİR BELEDİYESİ BELEDİYE OTOBÜS sayısı kaçtır? Y.Y bütün belediye otobüslerinin gövdelerine kendi REKLAMINI koydurdu. İlçelerin caddelerindeki elektrik direklerine pırıl, pırıl kendi reklamlarını astırdı. Bütün bu ilçelerdeki Y.Y’ nin harcadığı para kimin parasıdır. Her ilçede her partiye gönül vermiş olanların ödedikleri her türlü vergileri n hesabını sormak bu insanların sorgulama hakları var mıdır? Y.Y kendi cebinden harcıyorsa amenna. Rakipleri bu tür masrafları yapamayacağına göre bu seçim ADİL bir seçimidir… Yani BBB’nin bütün imkanları şu anda seçim için kullanılmakta… Ha benim cebimden para çalınmış, ha adil olmayan koşullarda seçim yapılmış. Buna rağmen seçimi kaybedecek olursa, harcanan paranın hesabını sadece ceketi giyip çıkmak olacaktır… Geçmişte bir belediye başkan adayı evini satıp reklam harcamalarında bulunmuştu. Bu olay benim gençliğimde yaşanmıştı… Adalet ve Kalkınma partisi ünvanına sahip AKP yönetimi bu ADALETSİZLİĞİ TAAMMÜDEN YAPMAKTADIR. Rakibi AHMET AKIN, rakibi TURHAN ÇÖMEZ’in bu boyutla reklama yapma imkanları var mıdır? ASLA… Eee o halde bu işin ADALETİ nerededir?  Ama, evet bu işin birde aması vardır. Bu tür bir seçimin adil olmadığını bile bile bu zihniyetin arkasında duranlarında manen sorgulanmaları gerekmiyor mu?

************

MENFAAT

Toplumda yer bulamayan, bulsa da kerneh iskemle verilen modellere MENFAATPEREST denir. Kişisel menfaatleri ön planda tutan bu tipler, kişisel getirileri için her kim olursa olsun onun kayığında kürek çekerler. Sağ salim kıyıya yanaşan, kayıktan indikten sonra o kayığın sahibini tanımaz bu tipler. Kayıktan nasıl acil çıkış yapanlar gibi hemen inebilirler başka kayık var mı diye etrafına bakarlar… Bu tiplere YANAR DÖNER de denmekte. Bu psikoda olanlara aman dikkat edin.

*************

YÜKSEL SIĞRI

Edremit lisesinin Tarih öğretmeniydi. Sadece tarih değil genel kültürü de derya gibiydi. Allah rahmet eylesin çok yakın dostluğumuz olmuştu. Şöyle bir etrafıma bakıyorum Edremit LİSELİLER diye bir sosyal oluşum var. SIĞRI hocayı anma günü tertiplediler mi merak ediyorum. TUNCAY KILIÇ’INDA TARİH ÖĞRETMENİYDİ, Kılıç gibi Edremit iş adamı olanlar, siyasetçiler belediye başkanlarına öğretmenlik yapmış bir dost insandı. Altınoluk’ta ALÇEV MESA’ya yaptığı hizmetler unutulur mu? Ölmeye gör. Her fani ölümü tadacaktır bunu unutmayalım.

**************

GAZETECİ

Bu unvan eski yıllarda geçerliydi. Babadan oğula geçen gazeteci ailesi vardı. Türkiye’de basını ön plana çıkaran, hükümetleri dize getirebilen bir tarafsız gazeteciliğin nasıl olduğunu tarih sayfalarını kaydettiren bir aile

SİMAVİ ailesi. Hürriyet gazetesini kuran, SEDAT SİMAVİ. Sonra oğlu EROL SİMAVİ ve HALDUN SİMAVİ… Efsane bir gazeteci ailesi… Bu gazete AMİRAL GEMİSİYDİ. Bugünkü yönetim bu ünvanı nasıl kullanıyorlar merak ediyor. Bu bir anlamda mirastır. Mirası iyi değerlendirmek gerekir ama bugünkü HÜRRİYET, AKP’nin desteği ile ayakta durabilmekte ve YANDAŞ GRUBU DAHİL OLARAK yayınlanmakta. SİMAVİ yönetimindeki HÜRRİYET BİR GAZETE AKADEMİSİ gibi yüzlerce basın mensubu yetiştirdi… Haldun SİMAVİ teknolojiye açık bir yapıdaydı. Kağıt silme makinesi getirdi ve bu silinen kağıtlara GÜNAYDIN Gazetesi’nin yan organların basıyordu. Dün ve bugün.!

***********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“6 ŞUBAT BİR FACİANIN birinci yılı”

By; ULUSAL BASINDAN BAŞLIK

Bizden not: Yaş günü sanki. Bu faciada 50 binin üzerinde

Canımız toprak altında can verdiler. Bu faciayı bile siyasetin pisliğine bulaştıranlar nasıl anılacaklar merak bile etmiyorum.

…………………….

ÇÜŞ

50 BİN Türk ABD’YE KAÇAK YOLDAN GİRMİŞ. Ne var bunda HEP BİZE KAÇAK girecek değiller ya biraz da biz kayıverelim !!

………………………………

BÜYÜTEÇ

Hasan Arslan giderayak personele zam yapmış. AYLARDIR

İNİM İNİM İNLETTİĞİ PERSONEL ŞİMDİ Mİ AKLINA GELDİ?

……………………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Bana post değil dost lazım

O.U.T

**************

KURUM

6 Şubat’ı anabilmek için deprem bölgesine gitmemiş. Gitse ne olacak, gitmese ne olacak? Gidip, SAHTE Kelamla söylemektense, gitmemesi daha hayırlı olmuş. Keser döner, balta kazma falan felan annıyonuz değil mi? Kurum’un arkasında AKP olmasa, İş bulma yani İŞKUR da, form doldurur olurdu.

*************

“MÜTEAHHİT’TEN BELEDİYE BAŞKANI OLMAZ”

Bu başlık Edremit’te bir yerel gazetenin manşeti… İster inşaatçı olsun, ister inşaat amelisi olsun.

YÜREĞİ, VİCADINI, AHLAKI temizse her kim olursa olsun Başkan da olur, vekil de. Bu saptamaya neden VEKİLLERİ DE MONTE ETMİYORSUNUZ? Müteahhitten vekil olunuyorsa, başkan neden olunmasın…

YORUM EKLE