“Bakan”

Bak, Bakla, Bakım, Bakraç, Bakan bir de güne bakan var. Söz nereden buraya geldi? Ülkemizde benzetmek gibi olmasın özel sektörde onlarca branşta iş dalı var. Hal böyle olunca da, devlet yönetimi de hizmet dallarını birer baş efendiye teslim eder.
Sağlık, eğitim, savunma, spor, eğitim, ticaret, ekonomi gibi bölümlerin başına bir baş efendiyi bu koltuklara oturturlar. BAŞ EFENFİDİR bu kişiler. Görevlerini başaracaklarına inanılanlar yani.
Yazımın içinde bir de GÜNE BAKANI var. Yani AYÇİÇEĞİ.
Dik şekilde yetişir, odunsu sağlam bir yapısı olup, her dalın ucunda çiçek tablası bulunur. Kendine has bilimsel bir yapısı vardır. Yastıkçık bölümündeki hücrelerin içindeki suyun hücre duvarına uyguladığı basıncın artıp azalması gövdenin bu esnek bölümünün bir tarafının gerginliğini kaybetmesine diğer tarafın sertleşmesine neden olur. Bu durum ayçiçeklerinin yön değiştirmesini sağlar. Ayçiçekleri güneşi takip eder, yeni gelişmekte olan ayçiçekleri güneş batana kadar g ün doğmadan önce bitkinin yüzü yere dönüktür. Konu uzun, neden Bakan’la Güne bakanı tartıya koydum. Bakanı biz seçeriz ama seçmede büyük hatalar yapıldığını çok fazla görmüşlüğümüz vardır. Ayçiçeğini Allah yaratmıştır ve en ufak bir hatası olmadan yaşamını sürdürür.  Bir bakanlığa verilen şahsın performansına göre istenildiği an görevden alınabilir. Ayçiçeği hata yapmaz. Onun, performansının düşüklüğünün sebebini de oluşturan biz insanlarız. Her bakanın çalışma odasına büyük bir saksıda Ayçiçeği koysanız, o oda ne kadar şaşalı olsa Ayçiçeği bir gün dahi yaşamaz. Tıpkı başarısız Bakanların sık değiştirilmesi gibi. GÖREV AŞKI BUDUR. HİÇ DEĞİLSE NEBATİ ÖRNEK ALIN.
************
TABANA HAKİMİYET
Hani daima değindiğim konu var ya. Tabana HAKİMİYET. Kılıçdaroğlu döneminde çok şık değindiğim mevzuat. Liderin tabana hakimiyeti. Özgür Özel’de de bu yöneticilik zafiyeti var. Tabana hakimiyet. Bu konuya yine değinmeme sebep, Uğur Dündar'ın Perşembe günü yazdığı yazısını başlığı aynen şöyleydi.
"ALIN SİZE EFSANE OLARAK ANILACAK BİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI"
DR.CEYHUN İRGİL. 25.nci dönem Bursa CHP vekilliği yapmış, ikinci dönem talebini - ben halkından bir dönem için görev istedim- diyerek reddeden bir siyasetçi. Dündar bu ismin geçmişte başardığı hizmetleri tam sayfa olarak yazmış. Ve yazısını başlığını onun için yazmış. CHP genel merkezi, ne yazık ki böyle değerleri göremeyecek kadar tabana hakim değiller. Hangi ile kimi aday gösterelim diye oyalanıyorlar, ama burunlarının dibindeki kıymetleri göremeyecek kadar körler...
Geçen gün Face sayfamda konu ettiğim "CHP'Yİ İMAMOĞLU YÖNETİYOR" saptamam, Perşembe akşamı ana haber bülteninde F.Portakal'ın okuduğu haberde İmamoğlu’nun istediği ilçe belediyeler listesi beni destekler gibiydi ama İmamoğlu bizim ilçeyi nasıl atladı merak ettim ama belki Balıkesir bölgesine sıra gelmemiştir diye kendimi avuttum. Edremit’i nasıl atladı diyecektim.!!!!!
******************
TERİM ŞOV
ilk maçı sonrası Yunan kanalında galip geldikleri maç hakkında görüşlerini İtalyanca yaptı. Ama İtalyancada ne denli başarılıydı bilemem keşke konuşmasını ENDAKSİ (ANLADIN MI) diye bitirseydi.
*************
HUKUK
Perşembe günü Hürriyet gazetesinin baş sayfa haber başlığı "KADINLAR GİZLİCE DOĞUM KONTROL HAPİ ALAMAZ MI?"
Yargıtay ALAMAZ demiş ve alanın cezalandırılması gerekir" kararını vermiş.
Yargıtay… Anayasa mahkemesinin kararını kabul etmeyen kurum. Yatak odasına müdahil oldu ama Hukukumuzun tepesini düz ova olarak gören kurum... Peki adam karısını doğum kontrol hapı içmeye zorlarsa?
Bir berber bir berbere gel seninle mahkemeye gidelim. Bir berber bir berberle mahkemeleştiler mi? Mahkemeleşmediler mi?
*************
DÜSÜNCENİN BİTTİĞİ YER
"İKİ NEFİS ŞARKIYI ISKALADIM"
Bu; Nükhet DURU
Bizden not; Günü bırakmış maziden dem vurmuş.
Eski hurmalar yani... Öyle ya ele güne karşı ve beni yak
kendini yak şarkıları paslandı gari.
***********
CUS
EN GUCLU EKONOMİSTİMİZ Mr. Cigaretovski ve Yardımcısı
Mr.Rakinovski ülkeyi düzlüğe çıkartacak ikili…
**********
BUYUTEC
Yerel seçim sonrası Akçay eski belediye binası bakalım nasıl değerlendirilecek?
***********
KULAGİNİZDA KUPE OLSUN
Yollar, yürümekle aşınmaz.

S.DEMİREL

YORUM EKLE