“Bir Elinde Cımbız Derler Ya”

BİZİM Edremit’te de, her gün elinde içki kadehi ile tebessüm eden, bazı notlara da yorum yazabilmekteler. Ancak bu yorumu yaparken verdiği pozu es geçerek ahkâm kesmeyi de becere bilen tiplerdendir… Paylaşım aslına bakarsanız internette çok hatalı bir format. Paylaşmak… Küfür de yazsan paylaşabilirsin yani. Elindeki bir lokma ekmeği paylaşamayan nasıl paylaşımcı olunur bilmez bu tipler. İnternet talimat verir PAYLAŞ. Yahu neden paylaşayım diye kendilerine sormazlar.

Babadan ya da dededen kalma mal mülkün üzerine oturmuş, elinde kadeh ile en acılı günlerde bile ahkâm kesebilen tiynette olanlardan konu ediyorum. Fiyakalarının yanından bile geçilmez.

Bu tiplerin yanında bir de, elli çeşit kılıfa girerek, siyaset arenasından yağdanlık yaparak bir şeyleri elde edenler var. Bir kaşık yağ, gelsin avanta. Bunlar da her bir haltı bilirler, vara yoğa yorum yazarlar. Bir lokma ekmeği paylaşmaktan aciz tiplerin sarmalı arasında kaldık yani…

Allah korkusu sadece İSLAM alemi için olan bir maneviyat değildir. İster İslam olun, ister hıristiyan ister ateist ol, hepsi Allah’ın yarattıkları kullardır. Bugün yıllar öncesinde belki asır öncesi falan, ateist ya da Hıristiyan bir kulun icat ettiği maddi ve manevi unsurlara kullanmaktayız… Camide vaaz dinlerken cep telefonu ile meşgul olanlar mesela…

Neyse, her pazartesi günü tiryakisi olduğum Sözcü gazetesinin ilahiyatçı yazarı AYŞE SUCU, yukarıda konu ettiğim PAYLAŞIM konusunu öyle bir işlemiş ki, okuma yazmayı yeni öğrenmiş bir küçük bireye bile kafa yormadan anlayabilecek bir üslupla gözler önüne sermiş.

Ayşe Sucu’nun bu yazısının girişini sizlerle paylaşmak istedim. Paylaşmak böyle bilgileri aktarmakla olursa yerini bulur.

Yazı şöyle;

“ Bir gün SUFİ’lerden birine şöyle bir soru yöneltmişler

- Muhabbetin sözünü edenlerle onu yaşayanlar arasında ne fark vardır?

-SUFİ,

- BAKIN göstereyim demiş, önce, muhabbeti dilden gönüle indirmemiş olanları yemeğe çağırmış. Bir sofra hazırlanmış. Sıcak çorbalar gelmiş. Ellerine derviş kaşıkları denilen sapları bir metreye varan kaşıklar konmuş sofraya. Sufi “kaşıkları uçlarından tutup içeceksiniz” demiş. Davetlilerin hepsi bu kaşıklarla çorba içmeye becerememişler, üstlerine başlarına dökmüşler ve sofradan aç kalkmışlar…

Bir gün sonra , gerçek muhabbet ehlini yemeğe çağırmış. Çorba ve aynı kaşıklar sofraya konmuş. Yüzleri aydınlık, gözler sevgi dolu olanlar oturmuşlar, uzun saplı kaşıkları ellerine alarak karşısındaki olanlara ikram etmişler. Böylece sofrada herkes çorbayı içmiş ve tok olarak sofradan kalkmışlar.

SUFİ , “KİM Kİ HAYAT SOFRASINDA YALNIZ KENDİNİ GÖRÜR, SADECE KENDİ KARNINI DOYURMAYI DÜŞÜNÜRSE AÇ KALIR. HER KİM KARDEŞİNİ DÜŞÜNÜRSE AÇ KALMAZ” demiş.

NOT: SUFİ TANIMINI ARAŞTIRDIM; Nefis mücadelesini sürdürmekte olanların kemale ermiş olanlarına deniyor…

Bizim diyanetimiz her Cuma günü hutbelerde okunmak üzere metin gönderiyor ama böyle içerikli bir metin ortayla konmadı. Diyanetin garajında 7/8 model otomobil var ve bütçesi 8 BAKANLIĞIN BÜTÇESİNDE FAZLA OLMASINA RAĞMEN EK BÜTÇE İSTEDİ… 65 yaş ve üstüne bilet parası alınmasını kaldıran belediyelere sesini çıkarmıyor ama, israfı kendisi yapıyor…

Bir SUFİ mi bulsak acaba?

*************

GAZETECİ

Çizgisi sabit olan, çizgisine büyük bir aşkla bağlı olarak yürürse gazetecilik sıfatını taşıyabilir. Bu sıfatı taşıyabilenlerin sayısı neden bu kadar azaldı? Ben kendimi soruyorum ama nedenini karakter ekonomilerinin çökmesine bağlayabildim… Bukalemun gibi saf değiştiren gazeteci, fırıldak siyasetçiye dönüşüyor ülkemizde. İşin enteresanı ülkemizdeki siyasetçilerinde ne kadar üzerine gidersen hatta tehdit vari yazı yazarsan o kadar kıymete biniliyor. Siyasetçi korkaksa, yaptığı hataları kabul etmiş tiplerdir. Alnı açık olan korkmaz. İşti bu tip ilişkiler gazeteciyim diyeni de siyasetçiyim diyeni de bitirir, bitiriyor. Bilmem anlatabildim mi? YENİ BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURMAYA HAZIRLANANLLARA BİR NOTUM OLSUN, ZAMANI GELDİĞİNDE BU YAZIYI ÖNLERİNE KOYARIM.

**************

EDREMİT BELEDİYESİ

Bu haliyle ek personel alımı yapıyor mu? Aldığı var mı?

***************

POLİSİM

Edremit polisi, ayıklamaya doymadı. Doymaz da onun için baş tacımız. Bir yandan uyuşturucu tacirlerine, öte yandan, silah alım satımı yapanlara, motosiklet hırsızlarına, şimdi de kaçak içki yapımcılarına mücadele veriyor. Uyku yasak onlara, KAÇAK İÇKİ KONUSU SON GÜNLERDE Akçay, Altınkum taraflarında pek konuşulan bir konuydu… AYAĞINIZA TAŞ DEĞMESİN.

NOT: Yıllardır yazdığım bir konu. POLİSİMİN KIYAFETLERİ İÇİN, MODELİST SEKTÖRÜNDE YARIŞMA DÜZENLENSE ONLARA YAKIŞIR BİR KIYAFETE BÜRÜNSELER NASIL OLUR?  TV’LERDE ÜLKEMİZIN ÇOK GERİSİNDE OLAN POLİS TEŞKİLATLARININ KIYAFETLERİNİ GÖRÜNCE İMRENİYORUM. HALA ZABITA İLE KARIŞTIRDIĞIMIZ KIYAFETLERİ BU TEŞKİLATA YAKIŞTIRAMIYORUM. HER ŞEYE PARA BULUNUYOR AMA POLİSİMDEN NEDEN ESİRGENİYOR?

************

30 MİLYAR.

Depremzedeler için ekranlarda canlı yayında yapılan yardım toplanmasını bile yüzümüze bulaştırdık. Ekranlarda kendi reklamlarını yapan bazı iş dünyası, vaad ettikleri paraları hala vermediler. İçişleri Bakanı YERLİKAYA “BU KİŞİLERLE GÖRÜŞÜYORUZ” dedi. Ne konuşuyorsunuz sayın bakan? Bu kişilerle konuşulmaz. Bu kişiler yalan beyanda bulunan, haksız rekabet yapanlarla konuşulmaz, DEŞİFRE EDİLİR… Allah bu tiplere kimseyi muhtaç etmesin. Belki de verdim diyerek vergiden bile düşmüş olabilirler.

*************

2026

İki yıl sonra, enflasyon iki haneye düşürülecek diyen bir bakan beyi kutlamak gerekir… 2023 DAHA ÇIKMADI. 20 GÜN VAR ÇIKMASINA. Siz 2026’dan bahsediyorsunuz önümüzdeki iki yılı bu halk sırtında nasıl taşıyabilecek bari onu da açıklasaydınız… İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ KAHVALTI EDEMEDEN GECE KARANLIĞINDA OKULA GİDİYORLAR… HASTA OLANLAR İLAÇ ALAMIYORLAR, ÖZEL HASTANEYE gidecek paraları yok. Devlet sağlık kurumları battı balık yan gider hesabı. Ayda iki kez üç kez akaryakıta zam. Bu zam öyle bir zam ki içtiğimiz suyu bile etkileyen bir zam. 2026 ha, meftayı nassul bilisüz. Eyi bilürük eyi ha. Size de fatiha okuyan bulunur inşallah.

**************

ÜCRETSİZ SATILIK İLANI

Edremit’e, ALTINKUM’a, Akçay’a 5 dakika, Edremit merkeze 9 dakika mesafede, devasa bir arazi sahibinden satılıktır. ZEMİN ETÜDÜ yapımlı, REZİDANS yapımına müsait, çok değerli eski adı ile KUĞULU GÖLET denilen bu arazi satılıktır. TAKAS OLABİLİR. SAHİBİNDEN. MÜR. EDREMİT BLD.Sİ

*************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ HIRSIZ YERİNE MÜLTECİ”

By; Edremit Olay Gazetesi haberi

Bizden not: Edremit’te nüfus sayımı için sokağa çıkma yasağı getirilse de sayım yapılsa. Didik didik yapılarak, bakın nüfusumuz kaç bin olmuş görürüz, hiç olmazsa.

…………………………………..

ÇÜŞ

Ankara’da evim yok misafirhanedeyim, diyor ÖZGÜR ÖZEL. Yahu bu kadarı da ayıp be kardeşim. ADAY ADAYLARINDAN topladığınız trilyonlar ne güne duruyor?

YORUM EKLE