“CHP ve Hüsran”

Seçim prosedürü açıklanmadan aday adaylıklarını açıklayanlar basına düşmeye başladılar. Bu aday adayları arasında, çok sevdiğim ve eski bir dostum olan MEHMET SEMERCİ, “ADAY ADAYLIĞINDAN ÇEKİLDİĞİNİ” AÇIKLADI. Bu açıklamanın metnini okuyunca, metin yazarlığında da ne kadar NAİF olduğunu sergiledi. Kırmadan, incitmeden, kimileri gibi verip veriştirmeden, işlerinin yoğunluğunu öne sürerek çekildiğini ifade etti. Ama benim tanıdığım Semerci çekilme nedeninin asıl içeriğini ifşa etmedi. Kırmadan, dökmeden, içten kutluyorum… Bu açıklaması karıncayı dahi incitmeyen bir yapıda olduğunun da göstergesidir. Partisine zarar verilmesini önleyici bir açıklama… CHP’nin senin gibi siyasilere ihtiyacı var ama genel merkez bu mefhumu hala değişim falan diyerek es geçiyor. Semerci’nin söylemediğini ben söyleyeyim. CHP yine eski tas, eski hamam. Hala, anket, hala önseçim, hala atama falan markalardan hangisini seçeceğini saptayamadı. Balıkesir’de hala AHMET Akın’ın adı ağza alınmıyor. Bir takım falan felan üzerinde ahkam kesiliyor ama ortaya konan bir şey yok. Mesela bugün Edremit’te aday adaylıklarını resmen İlçe Başkanlığına vermiş olanlar bile bilmiyorlar hangi taktiğin uygulanacağını. Aday adayları tedirginlik yaşıyorlar ama dışa vurmuyorlar. M.SEMERCİ’nin çekilmesinin altında da almış olduğu duyumların yatmadığına kimse garanti veremez. CHP’dir ne yapsa yeridir hesabı. Teşkilatlardan sorumlu vekil ENSAR AYTEKİN şimdiki belediye başkan ve ekibini de o ellerinden tutup koltuğa oturtmuştu. Yahu be kardeşim sen bu ilçede ekmek yedin, gazete çıkardın, büyüdün, serpildin imdi gelen yeni genel Başkana en yakın insan yaptın kendini, bari büyüdüğün bu ilçeye BORCUNU ÖDE. Şimdiki yönetimde başkan yardımcısı olan TÜMDENİZ ÇELEBİ aday adayı oldu. Bu konuda ne düşünüyorsun? Elbette açıklayamazsın… Aday adayları bu iş için Genel Merkeze kaçar para yatırdılar? İl belediye başkanları, Büyükşehir belediye başkanları kaçar para bağışta bulundular! Bilen yok. AKP tek tek deklare etti… ATAMA ile yapacak BAĞIŞ !!! KAÇ PARA? YA DA GÖNLÜNDEN NE KOPARSA MI hesabı güdülecek belli değil.!! Evte sayın AYTEKİN , Edremit’te UYGULANACAK SİSTEM  NEDİR?

ANKET Mİ, SANDIK MI? ÖN SEÇİM Mİ? karar verin artık. Gecikirseniz kopmalar olabilir… Özgür bey de tabanın sesinden uzak bi haber bir sistem güdeceğiniz artık belli oldu. Dün bir, bugün iki. Tabana hakim olamayandan genel başkan nasıl olunur? Kemal bey zamanında gördük. Halka hesap vereceksiniz demişti Kemal bey ama takan olmadı…

KÜÇÜKKUYU mesela, Bölge olarak Çanakkale ama, Küçükkuyu halkı, sağlık konusunda, ticaret konusunda, ulaşım konusunda iç içe bir belde. Onun CHP’Lİ BAŞKANI CENGİZ BALKAN da aday olmayacağını açıkladı. Neden? Küskünlük var, ilgisizlik var, taraf olmalar var. Kıyı köşede kalmışlık var. Küçükkuyu‘yu kendi elinizle AKP’ ye verdiniz bilin istedim… Demek ki size çalışan değil yağcılık ustası olanlar kıymete biniyor…

**************

TÜM DENİZ

Medeni cesaret sergiledi…

***************

ANKET

Edremit’te anket yapılacağı söylentileri var. Aday adayları nasıl güvenecekler? Bastır bastır kağıtları LEYLA’YA misali. Ben isterseniz bir günde 50 bin kağıt bastırayım, akşam evde hepsini doldurup size takdim edeyim. Yersen yemezler. Aday adaylarını küstürüyorsunuz. Gönül vermişleri partiden kopartacaksınız. Hiç bir güvence mefhumu olmayan bir sistemdir bu. Çürük ELMA… Şaibeli yavuklu… Yanlıştan dönmek başarıyı getirir. SANDIK… Halka hizmet için icad edilmiş olan bir kurumun başını bırakın halk seçsin. Sandık…

**************

BLACK FRADY…

KARA CUMA… Hürriyet gazetesi başlıktaki konuyu irdeleyen bir haber geçti. Haberi yapan muhabir, ÖZGE ESEN. Bu haber Amerikan Adobe Analytlics raporuna dayanarak hem Amerika’daki hem Türkiye’deki İNDİRİMLİ SATIŞLARIN yoğunluğu içerikli.

Ancak muhabir, bu indirimli sisteminin original adını Türkiye konusu bölümünde sistemin adını değiştirmiş MUHTEŞEM OLARAK yazmış. MUHTEŞEM kelimesinin İNGİLİZCESİ WONDERFUL.

Hem muhteşem, hem KARA nasıl oluyor? Ya Adobe yanlış yazmış, ya muhabir CUMA kelimesini karalamak için. Karar sizin. Yani o Cuma başka, bu Cuma başka.

**************

CİNAYETLER

Ölüm ülkemizde kol geziyor… GÜRÜLTÜ yüzünden 2’si çocuk 5 kişiyi öldürdü. Sevgilisini ikinci kattan attı. Emekli öğretmen eski kayınpederini öldürdü. Tekne sahipleri kavga etti, 1 kişi öldü. Bu haberler sadece bir ulusal yayının aynı günkü haberleri. Diğerleri bonus yani. Silah bolluğunun önüne geçebilecek bir çare yok mu? Bir polis Bakanın ve AMİRİNİN İMZASINI TAKLİT EDEREK SİLAH RUHSATLARI VERMİŞ. Hadi gel de cinayetlerin önünü al. Yönetenler ya ülkenin tümünü psikolojik taramadan geçirecek –buna imkan yok- ya da ÇARE İÇİN BİR YATIRA GİDİP YAKARACAKLAR !!

*************

LEYDİ KURSU

Yani kadınlara zarafet kursları çoğalmış. Oturup kalkma, sofrada nasıl yemek yenir, adabı, duruş, oturuş, yürüyüş, gibi dersler veriliyormuş. Bunların hiçbirisine gerek yok. ADAP, ERKAN AİLEDE BAŞLAR, BAŞ ÖĞRETMEN ANADIR… Ona buna para kaptırmanın anlamı ne anlamış, değilim.

**************

PONZİ

Bu sektör çıkmadan çok önce ben defalarca köşemde dile getirdim. Tee coin moin tokatçıları günlerce yazdım. BANKER FACİASI geliyor demez geldi şeklinde. Gel zaman git zaman, POLATLAR çıktı ortaya sonra bunların kırıntıları çıktı… Benim aylar önce değindiğim BANKER olaylarını iki gün Önce Hürriyet gazetesinin köşe yazarı ve Sarayın BASIN MÜŞAVİRİ Selvi de yazdı.

Banker faciası yaşandığı gülerde darbe olmuş Ve NETEKİM EVREN yönetimine girmişti ülke..

O dönemde binlerce insan paralarını bu banker denilen adamlara kaptırmışlardı. NETEKİM EVREN “Neden devlet ödesin vermeseyidi P…..LER” DEMİŞTİ. (Bu cümle SELVİ’den ALINMADIR.)

PONZİ olayı ülkemizde her gün yazılı basın ve görsel yayınlarda neredeyse baş haber oldu. Kenef kağıdı gibi kağıt karşılığı trilyonlar verenler şimdi o kağıda k….larını silsinler.

**************

EHLİYET SINAVI VE BAHÇELİ

50+1 konusunda, Bahçeli, daha önce söylediği sözden geri adım atacak mı atmayacak mı diye meraklara düştük. Erdoğan ile bir araya gelip bu konuyu görüştüler ama ser verip sır vermediler.

Ben oto ehliyetimi 1969 yılında İstanbul’da almıştım. Direksiyon sınavı şimdiki gibi 500 metre git, geri dön al ehliyeti misali değildi. SIRIKLARLA U harfi vardı. Bu u’ya gireceksin ve arka arka geri geleceksin”. Bir çubuğa değdirirsen in aşağı bir dahaki sınava gel” YANİ U dönüşü yapılırdı.

Bahçeli bakalım U DÖNÜŞÜ YAPTI MI YAPMADI MI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GÖRÜRÜZ.

**************

MERAL HANIM

10 kasım Anıtkabir ziyaret günü Meral hanım ve Bahçeli Aslanlı yolda yürürlerken MERAL hanım ağzını eliyle kapatarak hararetli bir şekilde Bahçeli ile yana yana yürümüştü. Şimdi İYİ Partiden kopan AKP’ye gidiyor. Yunanca SİGA SİGA yani yavaş yavaş. SİGA SİGA YAPACAĞINIZA diyorum hani şunu İngilizce FAST FAST yapsanız yani (hızlı hızlı)…

**

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“BİR YILDA PİYASAYA 2.6 MİLYAR KUTU İLAÇ GİRDİ”

By. SAĞLIK BAKANI

Bizden not; Ya biz eczanenin yolunu bilmiyoruz, ya bakan bizi yanlış yönlendiriyor.

………………………..

ÇÜŞ

Kadın gazetecinin yüzünü buzlamak. YRP bunu da becerdi. Bizde onları yazarken şemsiye koyalım. Olur a yağmur yağıyor derler.

…………………………..

BÜYÜTEÇ

Anketçi gelip bana sorarsa, ben bilmem Aytekin bilir diye yanıt vereceğim.

………………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Eskiye rağbet olsaydı. Bit pazarına nur yağardı.

ATASÖZÜ

YORUM EKLE