“Çok Önemli Bir Konuyu Bir Fıkra İle Anlatmak”

Her babayiğidin harcı değildir. Bilgi ve pratik zekâ ister. Sözcü gazetesinde haftada bir gün köşe yazısı yazan AYŞE SUCU bunu başaran yazarlardan. 13 Kasım Pazartesi günü, bu birikimi ile ülkemizde çok önemli bir konuyu kısa bir fıkra ile özetlemiş. ZEVKLE OKUDUM. Gazete okumayan ve siyasetçi ünvanı ile orta yerde dolaşıp, internet habercilerine kendilerini adamış olanlara aktarayım dedim. Buyurun;

“Eskiden İngiltere’de bir gelenek varmış. Sıradan bir vatandaş öldüğünde kilisenin çanı bir kere çalınırmış. Bir asil öldüğünde iki kez. Bir Kralın yakını öldüğünde üç kez ve Kral öldüğünde dört kez çalınırmış. Günün birinde o kilisenin çanı tam beş kez çalmış. Halk merak içinde birbirlerine baka kalmış. İçlerinden iki, üç kişi Kiliseye gidip papaza sormuşlar.

-Ey papaz efendi kraldan daha önemli biri mi var ki o ölünce beş kez çan çaldın?

Papaz

- Kraldan önemli bir şey var tabiî ki. Herkesin hak aramak için sığındığı mahkeme, bir vatandaşımızı haksız yere mahkûm etti. İşte bugün ölen ADALET demiş

Ayşe SUCU, bu yazısını, Anayasa mahkemesi ile Yargıtay’ın hukuk savaşına ışık tutmak adına kaleme almış. Kıssadan hisse mi yazayım diye düşündüm ama !! Bu yazının üzerine kelam yazmak abesle iştigal olur.

***************

KAFALARI KARIŞTIRAN BİR KANUN

Meclisten on dakikada vıızz diye geçiverdi. Şehircilik Bakanlığı artık mevcutta bina bulunan alanları da REZERV ALAN ilan edebilecek. Belediye ister büyükşehir olsun, ister küçük belediye, hükümleri kalmıyor yani. Rezerv alanlarda imar, ruhsat, parselasyon ve iskân işlerinde Bakanlık yetkili olacak.

Ekonomi yazarı, MURAT MURATOĞLU “İstanbul Topkapı’daki 10. Bin metrekarelik arazide sadece depolar olduğu halde RİSKLİ ALAN statüsüne sokarak REZERV YAPI ALANI İLAN EDİP, SUUDİ, HOLDİNG, AL QEMAM aldı. Eviniz rezerv alını içinde ise, 90 gün içinde boşaltmaya mahkûmsunuz yani.” Diye not düşmüş. Peki nereleri rezerv alan? İşte düğüm burada kilitleniyor. Hükümet bir gecede bir alana REZERVE YAPABİLİR….!!!

*************

ÇİN İŞİ, JAPON İŞİ

Fark etmez ikisi de çekik gözlü, ikisi de karınca gibi çalışkan ülkeler. Akşamları TV izlerken son günlerde adını sanını duymadığınız, oto reklamları geçmeye başladı.

BYD- MG- CHERRY, CUPRA gibi markalar… Bizim TOGG’dan haber yok, reklama ihtiyacı yok ama COCA-COLA’NIN REKLAMA İHTİYLACI MI VAR, TRİLYONLAR DÖKÜYOR REKLAM SEKTÖRÜNE. Neyse;

*CERRY 2023’DE, ÜLKEMİZ PAZARINA 31 BİN 40 ARAÇ SOKMUŞ

*MG VE SKWELL ilk üç sırada yer alıyormuş. Çinli oto üreticileri Türkiye’de üretim yapabiliriz demişler.

NETEKİM ! Don lastiğini bile, Çin’den alıyorken neden otosunu almayalım değil mi ya ?

****************

CHP

Partiler artık aday kabulüne başladı, isimleri yayınlanmak üzere, ÖZGÜR BEY VE TAKIMI HALA KARAR VEREMİYORLAR ön seçim mi, arka seçim mi yapalım… ADAMA İŞ DEĞİL, İŞE ADAM VERECEKSİNİZ. Halk sizin oyuncağınız değil. Ön seçim de esasen saçma bir uygulama, halkın önüne sandık koy bakalım en iyisini nasıl seçiyor. Cek, cak, cuk statüsüne devam etmekle, iktidar olunmaz ve elbette halka hizmet verilmez. Üç beş BÜYÜKŞEHİR ALDINIZ NE OLDU? İktidarı dürbünle göremiyorsunuz yeter artık, doğruyu bulun ve hemen uygulayın.

**

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Yasa dışı bahisçiler gençliği kullanıyor”

BY: Gazeteler

Bizren not: Doğru haber gençliği kullanmayan sadece devlet yönetimi

***

ÇÜŞ

500 MİLYONLUK PARA TRAFİĞİNİ YÖNETMEK. ÖYLE HER BABAYİĞİTİN BAŞARACAĞI İŞ DEĞİL. BEBE FOTOCUSU BADANACININ haddine kalmış. Kim bilir kimlerin marabaları.

************

BÜYÜTEÇ

EDREMİT KÖRFEZİ. Ankara hiç haritaya bakmıyor olmalı. Koca bir Edremit KÖRFEZİ YAZIYOR AMA BİR TANE mendirek yok. Üç yanı denizlerle sarmalanmış ülkeyi yönetmek için harita mühendisi olmaya gerek yok. AKÇAY GÜRE-ALTINOLUK perişan oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı bisiklet yolu yaptım diye zil çalıp oynayacak neredeyse.. !!!!

***

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Bal tutan parmağını yalar

ATASÖZÜ

***

HASET

Anlamı için TDK’ya da bakabilirsiniz. Bu yazının içeriği iki kelime ile ATATÜRK ve DÜNYA

*ABD, MORTON ATATÜRK YOLU MİCHİGAN ATATÜRK PARKI, ATATÜRK BÜSTÜ, NEW HAVREN ATATÜRK HEYKELİ , NEW YORK ATATÜRK OKULU, WASHİNGTON ATAKÜRK HEYKELİ

*AFGANİSTAN, KABİL ATATÜRK ÇOCUK HASTANESİ, ATATÜRK PULU

*ALMANYA, BAŞ KREUZAH ATATÜRK ARŞİVİ, BADİ KREUMACH PARK OTELDE ATATÜRK SALONU

*ARJANTİN, ATATÜRK PULU

*ARNAVUTLUK, M.KEMAL İLKÖĞRETİM OKULU, ATATÜRK PULU

*AVUSTRALYA, ATATÜRK HEYKELİ, ATATÜR SU KANALI

*AZERBAYCAN, BAKÜ ATATÜRK LİSESİ, ATATÜRK CADDESİ VE HEYKELİ

*BANGLADEŞ, ATATÜRK PULU

*BELÇİKA, ATATÜRK MEYDANI

*BULGARİSTAN, ATATÜRK BÜYÜK ELÇİLİK KONUTU

*EKVATOR, ATATÜRK ANITI

*GAGAVUZYA, ATATÜRK KÜTÜPHANESİ

*GÜNEY KIBRIS, ATATÜRK CADDESİ

*HİNDİSTAN, ATATÜRK CADDESİ VE PULU

*HOLLANDA, ATATÜRK SOKAĞI

*İNGİLTERE, ATATÜRK BALMUMU HEYKELİ

*İRAN, ATATÜRK PULU

*İSRAİL, ATATÜRK MEYDANI VE BÜSTÜ

*JAPONYA, ATATÜRK HEYKELİ

*KÜBA, ATATÜRK BÜSTÜ

*TÜRKMENİSTAN, ATATÜRK PARKI

*VENEZÜELLA, ATATÜRK CADDESİ

*YENİ ZELLANDA, ATATÜRK HATIRA PARKI

*YUNANİSTAN, ATATÜRK EV VE MÜZESİ

Türkiye’de Atatürk heykelini tekmeleyen, yıkan, bazı kurumlardan adının kaldırılması ve HALKIN MÜLKÜ OLAN CAMİLERDE HUTBELERDE ADININ KULLANILMAMASI, HER BIRAKTIĞI MİRASI YIKIP, SATIP ÇARÇUR EDİLMESİ. DİYANETİN BAŞININ, ATATÜRK kelimesini ağzına almaması… Bütün bunların altında CEHALET yatmakta. Bütün bunların altında nankörlük yatmakta ve bütün bunların altında HASET yatmakta…

YORUM EKLE