“Cumartesi, Geldim Derse Gelmiştir”

Gelmemişse gelecektir ama sözünde durdu tam saatinde geliverdi… Yazılı basında haberleri oku ve güne neşeli başla. Sevsinler!

Bilgini artsın diye okuyun diyorum. Ortaokul ve liseye giderken rahmetli babam “oğlum gazete oku, etrafından haberlerin olsun” diyordu.

Şimdi çocuklarımıza, “aman evladım gazete okuma, ahlakın bozulur” diyoruz. Sonra diyorlar ki bizden evvel, şu yoktu, bu yoktu ama bugün her türlü melanet Allah bağışlasın her bir melanet var…

Hadi bakalım, okuyalım gazeteleri. Sağlımıza eyi mi gelir, şer mi getirir görelim.

1- Organ bağışında İzmir birinci olmuş. Ülkenin beyine ihtiyacı var.

2- AYVALIK’ta 2000 yıllık mezarlık bulunmuş. Koyunların otladığı, hapçıların mekan tuttukları bizim mezarlıklar bunlardan daha antik…

3- İzmir Şehir hastanesi, 2 ayda, 250 bin hastaya şifa dağıtmış. Ben demiyom, KOCA diyo. Bizde muayene kuyruğunda şifa arıyoruz.

4- İzmir’de, bir CEO, “Milli geliri 30 bin dolara çıkarmalıyız” demiş. Şubat gelmeden ahkam kesmiş. Arkasından Mart gelecek şeyi kürekle yaktıracak,

5- Yumrukçu Başkan 15 günde taburcu !! olmuş. Arkan sağlam olsun gerisini merak etme sen. Mars’ta ringe bile çıkar.

6- Tutuklu gazeteci yok diyen Adalet Bakanı off-side düştü. Sincan ceza evinde yatan mahkumlar hayırlı seneler dilemişler.

7- 2024 yılında ülke ve siyaseti neler bekliyor? Falcı yanıt vermiş, felaket tellallığı yapmış.

8- Cehennem meleği, kafese girmiş. Çok misafirperveriz. Azizim bu kadar iyi olmak, ya da olmamak. (Alman uyuşturucu şambabası)

9- Terim, komşuya takım çalıştırmaya gitmiş. Hariciyemiz yapamadığını yapacaktır. İyi niyet elçimiz yani.

Bu kadar yeter bedava tarafından gazete okuyorsunuz, oldu mu ya !

***************

GÜL VE DÜŞÜN

Bugünlerg şöyle bir kenara bırakıp tee 2400 yıl ötesinden bize bırakılan anılara bakalım, belki ders alırız ama nerede, okuma kültürü mü kaldı…? Bakın Tee o yıllarda bir kızım sana söylüyorum gelinim sen anla misali bin anekdot.

Atina’da yaşayan SOKRATES, TANRILARI VE ÜLKEYİ YÖNETENLERİ ELEŞTİRDİĞİ için, ölüme mahkum edilir. Bütün yakınları, büyük bir üzüntü içine kapıldığı halde Sokrates sakin tavrını bozmamış. Çılgına dönen karısı, şok geçirmiş “Zalim yargıçlar seni ölüme mahkum ettiler” diyerek bağıra bağıra ağlarken, Sokrates “ İyi ya karıcığım, zaman da onları mahkum etti” diye teselli eder ama karısı ağlamaklı “seni haksız yere mahkum ettiler” diye ağlamaya devam ederken Sokrates “iyi dedim ya, haklı yere mahkum etselerdi daha mı iyiydi?” Mahkum eden yargıçlar da öldüler ama mezarları bile bilinmiyor, Oysa SOKRATES’in sözleri bugün dahi kullanılmakta… Kıssadan hisse.

*************

ASGARİ, EN AZ ÜCRET YANİ. BİR DE SABUNLUK MAAŞLARI

Bu iki kesimin alacakları nafaka bedelleri belli oldu. Oldu ama başlarına yağacak şeyin şeyinden haberleri yok gibi davranıyorlar. Kimiler bu sevinenlere onun için OH OLSUN DİYORLAR.

Şubat ayı için cüce ay denir ama o cücenin ne menem bir dert açacağını bildikleri halde sırtaran en az maaşlılar ve sabunluklar melul melul bankanın yollarını aşındırmaya başladılar. Allah devlete zeval vermesin diye dua edenleri bilem var… Yahu sen 8/9 saat ter döküp o parayı hak ediyor musun? Ediyorsun. Sen sabunluk zamanında emekli olana kadar her ay maaşını almadan primin kesilerek çalışmadın mı? Eee neden devlete zeval gelmesin diye hala yalakalık yapıyorsun? Hakkını istiyorsun aa sabunluk, aa emekçi !!

Orhan VELİ ne güzel dizmiş, dizelerini;

“ CEP DELİK CEPKEN DELİK

YEN DELİK, KAFTAN DELİK

DON DELİK, MİNTAN DELİK

KEVGİR MİSİN BE KARDEŞLİK”

Anlayana be birader, anlayana…

***************

HALK

Yani ülkenin bütünü. Ama ülkemizin tümü. En küçük devlet AİLEDİR. En küçüktür ama. En büyüğünün temelinde de bu unsur yatmaktadır. Ailede ne görürse onu yapar. Baba çarpıcı ise evlat da o yolda yürür. Yani temel. Temel çürükse o bina çöker yani aile çöker. O ailenin yetiştirdiği evlatta soyar soğana çevirir…

 Bir koca anlatıyor;

- “Bizim aile devlet gibidir. Örneğin, karım maliye bakanı, kaynanam içişleri bakanı, kızım dış işleri bakanıdır.”

Adamı dinleyen arkadaşı

-Ya sen

-Ben halkım sadece vergi veririm

Anlayana davul saz…

*************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ Yumrukçuyu şovla karşıladılar”

BY. Gazeteler

Bizden not; Eksik var bu şov da, 9x8 lik ekip yok, oldu mu ya!

………………………………

ÇÜŞ

Boğazda yılbaşı kutlama yemeği, için 10 bin gaymeyi gözden çıkaracakmışlar. Maliye boğazda erketeye yatıp, bu 10 kağıtçılara “nereden buldun” diye sorup çorbayı toplasa. Yanıt verene bilet kesse. Olmaz, alan razı, veren razı. Kimse kimseye bilet kesemez.

………………………………………………….

BÜYÜTEÇ

DOLGU VE SULAK ARAZİYE BİNA YAPILAMAZ.

Ben size üç, beş ay sonra nasıl ve nereye yapıldığını aktaracağım. Unutturmayın ha. Dev bir araziden konu açacağım size.

…………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Baş ol kafa yar

Kamyon yazısı

……………………………………………….

UZUN ZAMANDIR  HAYYAM’I İHMAL ETTİM

Af ola…

Kim görmüş o cenneti, cehennemi?

Kim gitmiş de getirmiş haberini?

Kimselerin bilmediği bir dünya

Özlenmeye, korkulmaya değer mi?

*

Dostum olan olmuş, vahlanma boşuna

Dünyayı kara zindan etme başına

Yaşamana bak, elinden tek gelen bu

Olacakları danışan var mı sana?

YORUM EKLE