“Dem Ve Çüş”

Başlıktaki iki kelimeden birincisi bir siyasi partinin kısaltılmış tanımı. Diğeri benim yıllardan beri makalemin bünyesinde bulunan kutu içinde bir göndermeciğin baş harfleri. BİRİ DEM DİĞERİ ÇÜŞ.

Hal böyle olunca, demokratik partinin PKK’nın uzantısı olarak tanımlanıyor. Bu yüzden DİYARBAKIR da, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bu yüzden kendi tabelasını indirmiş yani kısaltılmışı DEM olduğundan dolayı. Ülkemizde bilindiği üzere yüzlerce kurum Baş harfleriyle yazılır, çizilir, söylenir.

Ben de makalemdeki ÇÜŞ kısaltılmışımı kaldırayım. ÇÜŞ… Yani çok üşümüş şakalar. Mesela bir spor gazetesi bundan beş altı yıl önce yayın hayatına başlamıştı. AMK… Ortalık ayağa kalktı hakkında dava açıldı beraat etti ve aynı isimle yayın hayatını sürdürüyor. AMK’nın açılımı “AÇIK, MERT, KORKUSUZ”.

Benim makalemdeki ÇÜŞ’ün bünyesinde yazdığım konunun muhatabına ÇÜŞ mü demiş oluyorum. Hal böyle olunca ve biz kurumların BAŞ HARFLERİNE TAKILIP KALIRSAK ÜLKEMİZDE çok ayıp anlamda resmi ve STK kurumları tabelalarını indirmeleri gerekir. Ne saçma sapan konulara takılıyoruz…

************

HEM TAHRİK, HEM ÖZENDİRME

Silahlara veda isimli bir eski Amerikan kovboy filmi vardı. Geçenlerde ülkemizdeki silah bolluğu konusunda bu film adını anmıştım. Resmi verimlere göre ülkemizde 30 bin ruhsatsız silah olduğu açıklandı. Ben bu rakamı hiç tutmadım.

*Nasıl tespit edildiği meçhul

*Madem tespit edildi neden ayıklanmıyor?

*Gerçek rakam açıklanamayacağına göre RESMİYETE dökülmemesi gerekir.

*Ülkemizde yeni bir ordu kurulabilecek boyutta ruhsatsız silah olduğunu ilkokul bebeleri bile biliyorlar.

Bu bağlamda, başlıkta ki, TAHRİK ve ÖZENDİRME kelimelerini neden kullandım. Şundan;

Halkı uyutma babında, her TV kanalında peş peşe diziler yayınlanmakta. Halkın başka bir sosyal etkinliklere katılma şansları sıfıra indirgendiğine göre mecburen akşamları TV’lerin karşısına geçip bu ÖZENDERME ve TAHRİK ögeleri ile dolu dizileri seyretmeye mahkum edildi. Kanal değiştirmeye kalksalar diğer kanalda da aynı senaryo. Bakın şöyle dizi listelisin;

· KOPUK

· GADDAR

· HUDUTSUZ SEVDA

· İNCİ TANESİ

· YABANİ

· BEN BU CİHANA SIĞMAZAM

Bu özendirici diziler KURTLAR VADİSİ ile başladı… Tavuk gırtlaklar gibi insan katliamı. Ülkenin güvenlik güçlerini bile küçük düşürücü kareler.

Hal böyle olunca bunun üzerini bir de cehaletin tavan yaptığını eklerseniz, her gün ana haber bültenlerinde KADIN CİNAYETLERİNİ İZLEMEYE MAHKUM OLURSUNUZ. Bu taammüden yapılan bur uygulamadan başka şey değildir. Eski YEŞİLÇAM filmlerinin ellerine su dökemeyecek kadar insan hayatını hiçe sayılan bu dizi senaryoları RTÜK tarafından nasıl onay veriliyor? Bazı zülfiyare dokunan senaryo olursa, o diziye dur deniyor. Ama öteki şambabaları öven dizilere atış serbest.

************

EMEKLİ MAAŞLARI VE ATM’LER

EMEKLİ kesim zaten bankadan alacağı üç kuruş maaşı zoraki alıyor, bu yetmiyormuş gibi BANKALAR DA İŞKENCE YAPMAYA başladılar. Ziraat Bankasının ATM’lerini yaza yaza harap oldum be kardeşim. Şimdi özel bankalar da katıldılar bu kervana. Emekli VATANDAŞ MAAŞINI ALDIĞI BANKANIN atm’sine SOKUYOR KARTINI BİR KISMINI VERİYOR MAKİNE AMA BAKİYEYİ VERMİYOR. EKRANDA “GÜNLÜK PARA ÇEKME SINIRINI AŞTINIZ” yani yarısını “yarın gel çek” DENİYOR. İnsaf be kardeşim, devlet bu paranın tümünü sana göndermiş senin vatandaşın parasına el koyma hakkın var mı?

Bu konuya eğilen bir tek devlet kurumu da yok. STK’LARDAN da ses  çıkmıyor. Binlerce insana bu işkence reva mı? Emekli maaş gününe söz verdiği borçları yok mu? Elektrik, doğalgaz firmaları bekliyor mu? Ben varsam sen varsın demekle olmuyor bu iş…

**************

OLDUN MU MOSMOR?

İmamoğlu ile Kurum arasında davetiye kapışması. Sirkeci-KAZLIÇEŞME arasında çalışacak, raylı sistemin açılış törenine, İMAMOĞLU’na davetiye gönderildi mi gönderilmedi mi? KURUM “kendi kendine hayal kuruyor davetiye falan gönderilmedi” dedi. İMAOĞLU ertesi günü gönderilen davetiyenin FOTOLARINI tüm basına aktardı. Kim MOSMOR OLDU?

Bırakalım gönderildi gönderilmedi hikayesini. Göndermeye etik olarak mecburiyeti var. Sirkeci/Kazlı Çeşme İSTANBUL Büyük şehir belediyesinin sınırları içinde bir hizmet. Göndermezseniz ayıp edersiniz. Bunu tefrik edemeyecek adam büyükşehir belediye başkanı olamaz. Ne yazık ki bu alışkanlık AKP döneminde başlatıldı. Yapılan hizmet o kentin insanların vergisi ile yapılıyor. Ahmet, Mehmet, AYŞE, FATMA AYIRIMI OLAMAZ. NOKTA.

*************

CENGİZ BALKAN

Memnuniyet, araştırması yapıyor ya CHP, BU MEMNUNİYET soruşturmasında KÜÇÜKKUYU Belediye başkanı CENGİZ BALKAN hakkındaki neticeyi açıkla, ENSAR AYTEKİN… BALKAN başarısızsa bizde bilelim. Yakından izlediğimiz bir belediye başkanı bizi nasıl aldatmış öğrenelim… Madem bu koyduğunuz bir kıstas, ÖZGÜR ÖZEL VE Kılıçdaroğlu’na FETÖCÜ diyen BALIKESİR karesi BELEDİYE Başkanını MESUT AKBIYIK ‘ı nasıl aday yaptınız?

Kemal beye bu köşeden her daim “ tabanına hakim değilsin” diye eleştiriyordum ama sizlerin de hiç farkınız yok…

***************

MEHMET ERTAŞ

Edremit belediye başkanlık makamına oturduğunda, YANAR DÖNER personeli ayıklaması kaçınılmazdır. Tabii bunun yanı sıra yanar döner iş dünyasında da var. Ayıkla pirincin taşını derler ya.

Düşmanı dışarıda değil içeride aramak zorunlulukları var yani… ERTAŞ deneyimli bir Belediye BAŞKANI ünvanı ile başlayacak, ama ERTAŞ’ın yüreği yumuşaktır. Bu yönden kendini motive etmesi için yazıyorum. Ayrıca, Genel Başkanın talimatı gereği her belediye başkanı belediye kapısına mal varlığını asacak talimatı oldu. Meclis üyeleri neden es geçiliyor? Her Meclis üyelerinin de mal varlıklarını görmek isteriz.

**************

MÜSLÜMAN OLAN BOKSÖRÜN ADI

MİKE TYSON Müslüman olduktan sonra ismini ne olarak değiştirdi? Bu soruyu bilemeyenlere iş yok denmiş. Mülakat sorusu yani. Peki AKP’den ayrılıp başka partiye geçen adını değiştirdi mi yahu? Bu nasıl bir sorudur. Adı mülakat mı? Müşkülat mı? Uzay gemimizi yaparsak adını mülakat mı koysak acaba?

**************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Kaan uçtu”

By: Gazete ve ajanslar

Bizden not: Sokak soruyor motoru ne marka diye?

……………………….

ÇÜŞ

Beyninize ÇİP takılsın ister misiniz? ANKET YAPILSIN BE KARDEŞİM.

…………………………………

BÜYÜTEÇ

Pazar günü Akçay’da hamsi fırtınası esti. Hamsiyi, koydu tavaya, SEÇİM fırtınasından öteye geçmedi. Bütün adaylar oradaydı. Yersen.

……………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

EY güzel rabbim, Abdülkerim’in kuluna bak, bir de senin kulunun haline.

Rahmi TURAN

YORUM EKLE